Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enemyofthefun

5 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bushmaster. Ez a név vélhetően örökre beleégett az amerikai társadalom (és a világ) kollektív emlékezetébe. Ennek a fegyvernek a 223-as prototípusával hajtotta végre  ugyanis december 14-én a newtowni Sandy Hook  általános iskolában a világ egyik legkegyetlenebb…..
enemyofthefun 2012.12.11 00:30:12
Igaza van Orbán Viktornak amennyiben úgy gondolja, hogy „a kereszténység szilárd alapjaira kell építenünk” Európát. Elvégre a globális kihívások, globális megoldásokat igényelnek, pláne, ha a válságot kiváltó okok sokkal mélyebbre vezetnek, mint ahogy az elsőre látszik.…..
enemyofthefun 2012.11.27 00:20:20
Kedves jóéjszaka, elfogadom, hogy Te így gondolod, én viszont továbbra is tartanám magam ahhoz, hogy a kereszténység világképe alapvetően dualista. Csakúgy ahogy a zsidó is, és bizonyos megszorításokkal az iszlám, bár az utóbbi sokkal inkább már fatalista.
Jó-gonosz, Isten-Sátán, fény-sötétség, pokol-mennyország, test-lélek, bűn-erény, anyag-szellem, se szeri se száma a különféle szembeállításoknak, ami persze nem azt jelenti, hogy nincs helye az árnyalatoknak, már maga az alapmű sem egységes, hát még a rá épülő teológiai-filozófiai spekulációk sokasága. de az alapok attól még duálisak. Erős zoroasztriánus hatás érte a kereszténységet közvetve a zsidó valláson keresztül, ami a babiloni fogság után épült be a judaizmusba.
Annyiban jogosnak vélem a kiritkát, hogy a két erő nem egészen egyenrangú, a Sátán a lázadó angyalok vezére, tehát egy Isten teremtményei közül, így a végső küzdelem során alulmarad. De így van ez a zoroasztrizmusban is, ahol szintén van utolsó ítélet, és ennek megvalósulása szintén apokaliptikus távolságba van kitolva. Tehát a jó végső győzelme nem mondd ellent a dualista koncepciónak. Egyébiránt úgy gondolom, az alapfilozófiánál maga a vallásos gyakorlat, és a keresztény közvélekedés fajsúlyosabb. Márpedig mind a kettőben igen gyakori jelenség a szembeállítás. De szeretném leszögezni, a kritikám tárgya nem maga a keresztény világnézet, hanem a vele való politikai manipuláció, ami messze nem volna annyira sikeres, ha a kereszténységnek úgy általában, differenciáltabb volna a gonosz képe. Amúgy a duális struktúra nem minden szempontból hozott negatívat, nagyon sokat merített belőle a tudományos gondolkodás, az európai művészetek és a filozófia. A bináris számrendszer mint az informatika alapja szvsz. szintén sokat köszönhet a keresztény szellemiségnek.
enemyofthefun 2012.11.25 20:11:36
..
Orbán és párthívei fellélegezhetnek. A neoliberális nyugat  masszív, szisztematikus és szűnni nem akaró offenzívája után a magyar kormány végre kapott egy igazán komolyan vehető hátbaveregetést Aljakszandr Rihoravics Lukasenkától, a belarusz diktátortól, akinek személyes…..
A KARD LMP: jön a borotvaél 2012.11.18 14:59:00
Fabius barátom a Varánuszon már temeti őket, turul_2k2 a Mandineren viszont irányváltást vizionál. Valóban, van még lépéslehetőség a játékban, még ha elég nehéz is elhinni a csapatról, hogy képes meglépni. A Mandiner szerzője által felvetett jobbközép irányváltás ugyanis…..