Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nou

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kivételesen Varin kolléga írt beszámolót, mivel nekem mostanság nem lesz időm a film megtekintésére. - purga A Djatlov-rejtély talán minden idők egyik legmisztikusabb és legtöbbet vitatott története, ami mindmáig megoldásra vár. Hónapok óta tűkön ülve vártam a filmet, mert…..
nou 2013.03.19 08:53:06
Én is nagyon vártam ezt a történetet, hiszen - mint sokan mások - jó mélyre próbáltam ásni magam az eseményekben - csak aztán nehogy a KGB elvigyen. Nekem személy szerint tetszett ez a film, bár lehet, hogy túlságosan elfogult vagyok, no. A "horror" filmekhez már-már hozzátartozik, hogy "nóném" színészeket alkalmaznak, akik valljuk ne, nem mindig vannak a helyzet magaslatán, de amíg nem banális bénázásról van szó, ilyeneken nem akadok fenn. Tény, hogy az első fele a filmnek olyan volt, mint egy dokumentumfilm - legalábbis számomra, hiszen úgy ültem ott, hogy az összes információt tudom -, és voltak olyan elemek, amiket nem hagytam volna ki... Bár Zolotarjovot megemlítették, mint rejtélyes, ismeretlen tagot, de a múltjáról egy szó sem esett.
Miért várta mindenki, hogy választ kapunk? Az eredeti dokumentumokból pont hiányzik minden olyan oldal, ami az esetleges titkot rejti, Putyinék meg nem hiszem, hogy csak, egy olcsó amerikai humbug miatt előkeresnék azokat a valószínűleg teljesen "eltűnt" iratokat. (Amúgy, ugye két könyv is megjelent erről az incidensről, és igencsak érdekelne maga a könyv, de nem hogy magyarul nem találok rá, még angolul sincs sehol. Egyáltalán létezik? Valaki tud róla valamit?)
*Spoiler-ke*
Sokan nem értik az álmos históriát sem, hogy minek kellett... Nos, nem vagyok egy tudós alkat, de józan paraszti ésszel valami hasonló történhetett (csak tudjam normálisan leírni): ugye két főszereplőnk az expedíció során rábukkan erre az időgépre lényegében, és bele is ugranak. Majd, már mutánsként '59-ben kötnek ki, és mint a film végén is láthattuk, ők lesznek ketten azok, akik a film háromnegyedénél üldözőbe veszik a főszereplőket. Így egyfajta körforgás jön létre, valami következik valamiből. Újra jön majd a kettős, újra visszamennek, és így tovább. Így, mivel már megtörtént velük, nem csoda, hogy az agyuk legmélyéből feltör az emlék, a lánynál mikor alszik, a fiúnál meg a beszívás folyamata kapcsán. (No, ne röhögjetek ki nagyon!)
*Spoiler-ke vége...*
Amúgy nekem tetszett a film, hiszen nem is vártam azt, hogy választ kapok a rejtélyre - pedig higgyétek el, én is nagyon szeretném megtudni, mi is történt, végén még indítok én is egy ilyen túrát. Én örültem annak, hogy beleásták magukat a forgatókönyvírók Dyatlov történetébe, és a legtöbb tudható információt bele is szőtték a filmbe. Szerintem egy ilyen filmben a karakterek fejlődése nem is fontos, hiszen épp hogy spontán akar lenni az egész. Mivel ál-dokumentum filmről beszélünk, senki nem a riporterre fog fókuszálni, hanem a történetre. Felesleges. A végével együtt pedig kerek volt, szépen felépítették az egészet és kivételesen nem úgy jöttem ki a moziból, hogy: MIÉRT? (Persze el kell engedni a fantáziát ehhez...)
(Mondjuk ha a kamera is időt utaz, nem tudom, hogy hackerek miért tudták megszerezni, szóval egy kérdés azért mégis felmerült, de ez csak részlet kérdés...)
nou 2013.03.19 08:57:51
@nou: * Utolsó mondat javítása... Szóval nem tudom, hogy miért tudták megszerezni a hackerek a filmet, amit az oroszok ugye titokban tartva őrizgetnek...
Bocs, reggel van, túlságosan is...
Ha ez így folytatódik, nem sokára új listát kell írnom. Nekem pedig egy beutalót kell majd szereznem egy jó pszichiáterhez. Ezt a filmet úgy tessék elképzelni, hogy még a ReGOREgitated Sacrifice-nél is keményebb! Ez pedig nem egy naiv túlzás tőlem, nem-nem, higgyetek nekem! Aki…..
Horror-Mirror Mozi: Sinister 2012.12.06 19:58:00
Szokatlan dolog Mikulás napjára horrort vinni a mozikba, de kit érdekel? Örüljünk annak, hogy egyáltalán van. Mielőtt neki kezdenénk, hamut szórok a fejemre, amiért nyáron úgy kalkuláltam, hogy az alábbi filmet nem fogják nálunk bemutatni. Erre tessék. Több ilyen meglepetés is…..
nou 2012.12.12 13:50:47
Elgondolkodtató, mit is mondjak a filmre? Igazság szerint élveztem, bár mikor kiléptem a moziból, csak az jutott eszembe: Miért?
A mozi kárára írom, hogy rohadt hangos volt minden egyes apró puffanás, csattanás - engem személy szerint ez idegesített a leginkább, mert oké, hogy a paráztatásra megyünk rá, de könyörgöm, attól, hogy ledob egy köteg papírt a főszereplőnk, nem kellene megsüketülnünk.
A történet maga jó volt, egészen a háromnegyedéig. Nem készültem fel arra, hogy - ha már mítikus dologról beszélünk - ilyen formában fog megjelenni. Az eleje szerintem is hangulatos volt, és bár Ethan Hawke karaktere elég bugyuta volt, mégis a színészi játék engem meggyőzött. A kisfilmek minőségéért külön dícséret jár, hangulatosak voltak, és a zene is elég lehangolóra sikeredett. (Bár az utólag ráaggatott Bughuul kicsit gagyi volt, de fátylat rá.)
A kisfilmek azért is tetszettek, mert volt bennük valami báj - persze irónikus értelemben, kell hozzájuk némi gusztus, az biztos.
A gyerekek megjelenésétől kicsit elbizonytalanodtam - mintha egy zs-kategóriás zombis film főhőseit láttam volna. Bughuul karaktere tetszett, bár én biztos nem mutattatam volna teljes valójában, mert amikor megjelent csak arra tudtam asszociálni, hogy mi az a kezén, egy kesztyű?!
Én is pozitív végződést vártam, valószínűleg Ethan Hawke miatt - ki akarná, hogy meghaljon?! Meg azért... csak megszereti valamilyen szinten az ember a családot. Ráadásul gyerekek ölnek... kicsit összeszorult a szívem.
Összességében nekem tetszett. Szerintem is legalább egy ötöst megérdemelt volna az oldalon - főleg, hogy ennél sokkal szarabb filmek jobb összesítést kaptak... Én azért egy hetest adnák rá.
A Fórum Hungary-nak köszönhetően nem csak két szerencsés olvasónk, hanem én is ingyen megtekinthettem a filmet. Hogy a várakozásaimat felülmúlta-e, vagy éppen hogy alul, az mindjárt kiderül. Silent Hill: Kinyilatkoztatás 3D - Silent Hill: Revelation 3D (2012) Rendezte: Michael…..
nou 2012.11.18 22:26:19
Nos, én is nagyon vártam a második részt, hiszen a játékok hangulata, illetve történetei bár lehet, hogy kicsit egysíkúak, mégis fenomenálisak. Úgy ültem be a moziba - hozzáteszem, a pénztelenség nagy úr, így ez volt idén az első utam a nagyvászon elé -, hogy az elsőnél csak jobb lehet! Az szerintem katasztrófálisra sikeredett, nem tudta átadni azt a "fílinget", amit a játék során megkapott az ember - a sztori is sablonos volt. Nem voltak sokan a moziban - amit személy szerint egyáltalán nem bántam -, akik pedig megjelentek, nem voltak igazi kockák. Miért lényeges ez? Hisz tele volt utalásokkal.
Akkor, átmegyek kifejtősbe: a sztori nekem tetszett. Miért? Mert. A rendező, és a drága forgatóköny írók tiszteletben tartották az első részt, és ahhoz kapcsolva, egy teljesen logikus sztorit építettek fel. Miért logikus? Mert Silent Hill maga a beteg elme, maga a misztérium. A szereplők számomra hitelesek voltak. Mit várunk olyan emberektől, akiknek minden napja pokol? Sean Bean lehet, hogy nem játszott kiemelkedőt - a film felénél úgyis eltűnt -, de egy megtört embernek tökéletesen elment. Lehet, hogy Heather bután viselkedett - gondolok itt arra, hogy apja után ment -, de melyik horror-folytatásban nem ez van? (A kivétel erősíti a szabályt...) Amúgy, paraszti ésszel meg lehet érteni. Ha nem megy utána jobb? Hisz a szekta még létezik, akik így is, úgyis megtalálják. Szóval, mindfuck.
A hangulatot szerintem tökéletesen elkapták - külön köszönet, hogy Akira Yamaoka fantasztikus szerzeményeit használták. Az digitális efektek is megfeleltek - bizonyos fokig benne vagyok ebben a buliban. Nem volt ijesztő? A Silent Hill szerintem sose arról szólt, hogy megijesszen. Az elmédet kell szétrombolnia, és a lelkedre kell hatnia.
A lények, teremtmények is jól le voltak másolva, valamint a film megtudta mozgatni a fantáziámat egy-két kérdésben. Piramisfej úgy, yeah.
Még, ha nem probléma, előjövök egy példával, az igazi kockaság hiánya kapcsán: párommal néztem meg a filmet, egy nappal korábban pedig párom bátyja látta, aki úgy érkezett haza a moziból, hogy mekkora trágya volt - mert az első a király, ismét mindfuck. Itt majdnem rohamot kaptam, de nem, nem tudta elrontani a kedvem. Ő úgy ült be, hogy egy játékot sem játszott végig. Nem is értett semmit. Gondolok például: szobaszám, kórház, kamionsofőr, rabszállítóautó a végén. És ezekből a - számomra - utalásokból remélem, hogy igen, lesz folytatás. Egy ugyanilyen, remek adaptáció.
És ha külön kérhetném, akkor az Homecomingból legyen... de ez már csak tömény nyálcsorgatás - talán nagy fanatizmus.
Lezárva unalmas monológom: szerintem fantasztikus volt. De lehet, hogy velem van baj. Mindig az árral szembe kell mennem...