Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maressz9

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Érdemes-e igénybe venni? Milyen érvek szólnak az igénybevétele mellett és ellen? Inspirációként:…..
Mire használja ill. tartja használhatónak Facebookot ill. a Wikipediát az egyetemi tanulmányaiban, a tudása megosztásában és a kapcsolatai építésében és ápolásában? Miért lehetnek előremutatóak, és milyen hátrányai lehetnek e megoldásoknak? Isnpirációként:…..
Mit gondol, hogyan lehet értékes és kapós munkavállalóvá válni az egyetemi évek során? A tanulmányokra vagy a vállatoknál megszerezhető gyakorlati tapasztalatok megszerzésére kell-e koncentrálni? Hazai vagy külföldi elhelyezkedési lehetőséget érdemes-e elsősorban szem előtt…..
maressz9 2012.11.18 15:35:03
Kétségtelenül az egyetemi éveink alapozzák meg a jövőnket és minden lehetőség után kapnunk kell, hogy azt később kamatoztatni tudjuk. Sajnos lassan már a diploma is csak egy alapkövetelmény lesz, amit nem tartok jónak, hiszen a középiskolához hasonlóan csak futószalagos képzés alakul ki, amelyből nehéz a kiszakadás. Ezért is fontos minden lehetőséget megfogni, amivel úgy gondoljuk, hogy fejlődhetünk és értékesebbek leszünk társainknál a munkaerőpiacon.
A tanulmányok fontosak, de szerintem csak a szakmai gyakorlat segít olyan tudásanyagot szerezni, ami felkészít bennünket a piacon való helytállásra. Sokan már az egyetemi éveik alatt bekerülnek a munka világába, hogy tudják fedezni a tanulmányaikat, de mellette csak másodlagos, hogy az elvégzendő munka a tanulmányihoz igazodjon. Tehát sokan már ekkor elkerülnek a saját „szakmájuktól”.
A külföldi munkalehetőségeket tekintve, egyre többen gondolkoznak a külföldi munkavállaláson, mert sajnos elég rossz körülményekben van most az ország és az átlag fiatalok kezdő fizetéssel nem tudnak előre tervezni, éppen hogy megélnek a keresetükből. Ezért is csábít egyre több embert a külföldre utazás, de ez sem mindig olyan fényes amilyennek gondolják. Azt kell mondanom, hogy szerintem az itthoni munkalehetőségeket kell elsőnek feltérképezni, valódi tapasztalatokat szerezni a szakmánkban és csak ezután kellene szerencsét próbálni külföldön. Sajnos a romló helyzet miatt a kint dolgozók jelentős része nem jön vissza, mert nem látja a kiutat ebből a gazdasági helyzetből. Ha pedig mi, mint kezdő munkavállalók szeretnénk itthon maradni és egyben jó körülményeket teremteni magunknak akkor elengedhetetlen, hogy minden kínálkozó lehetőséggel éljünk az egyetemi éveink alatt, így például a meghirdetett előadásokon részt kellene venni, hiszen neves előadók nézeteit ismerhetjük meg és fontos, hogy minél több nyelvet elsajátítsunk. Szerintem ezekkel sikerül erős és keresett munkaerővé válnunk az egyetemi éveink után.