Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrewID

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétféle reakciót vált ki az olvasóimból általában a tudatos társkeresés gondolata: van, akit felszabadít, hogy végre, ő is tehet valamit az Ügy érdekében, és nem szégyen nekiindulni, próbálkozni, válogatni. A másik csoport megdöbbenve “néz” rám: micsodaaaa? Hát nem az…..
DrewID 2013.02.01 19:16:37
Sok igazi van, nem egy igazi.
Illetve pontosítanék is rögtön: sok olyan ember lehet, akiből _kinőhet_ az igazi. Aki tud lenni aztán később AZ IGAZI. Mert az már tényleg csak egy van.
De ahhoz előbb el kell jutnod odáig vele.

Gondolj vissza, pörgesd vissza kicsit az időt, amíg megismerkedtél korábbi szerelmeddel. Amikor még nem ismerted, tudtad volna azt mondani rá, hogy ő lesz az igazi? Ha jól végiggondolod, erre még az sem mondhat igent, aki pedig tiszta szívéből hisz az első látásra szerelemben.
Mert akkor még csak szimpátia van, még kellett utána ebből a szikrából egy igazi lángot növeljetek.. ehhez kellett többször találkozzatok, sokat beszélgessetek, sok egymással töltött idő és emlék... amik aztán összekovácsoltak Titeket és kinőhetett belőle AZ IGAZI.
(Hogy aztán később miért mentetek szét, abba most ne menjünk bele, mert nyílván nem azért vagy itt és olvasod ezt a kommentet, mert épp tökéletes párkapcsolatban élsz ;), a lényeg, hogy akkor azt hitted és úgy viselkedtél, hogy ő a számodra igazi. És feltételezem akkori párod is ugyanígy gondolta rólad.

De ehhez kellett adnotok egymásnak mindig újabb és újabb esélyt. Meg kellett nyíljál előtte és őneki is előtted. Egymáshoz őszintének lenni.. és nem kategóriákat meg skatulyákat nézni mindenhol, hanem őt magát úgy, ahogy van elfogadnod.

A társkeresés ugyanez pepitában.
Itt is megvannak a tánclépések.. internetes társkeresés esetében ezek a lépések bizonyos szempontból felcserélődnek (lásd bizonyos adatait már az előtt tudod, sőt rá is szűrhetsz, amiket egyébként csak jóval később tudnál... még belsőbb dolgokat is (pl. gyerekvállalás vagy vallás), ami kicsit kifordítja az élő találkozáshoz képest a sorrendet. Ugyanakkor egész más élőben látnod a kiválasztottadat, mint egy szál fotón, így az első élő találkozásnál nyílván még ezzel is elmegy sok idő, hogy ezeket mindketten "lecsekkoljátok", hogy a másik valóban hozza-e élőben is azt az érzést, amikkel a fotója és/vagy levelei alapján megfogott.

De ehhez kell adjatok egymásnak esélyt.
Először is magadnak... kezdve azzal, hogy nyitsz egyáltalán és képes vagy tenni érte, hogy bejöhessen az életedbe a boldogság. Te magad is akard és tudj tenni is érte.
Első lépésnek nem rossz, ha felregisztrálsz egy társkeresőre... és nyitva hagyod a szívedet, hogy megtalálhasson a lehetséges szerelem.
Elsőre szerintem ne rögtön szerelmet várj, vagy AZ IGAZIT (az ritka), de ha már megfog benne valami és van értelme második találkozásnak is, akkor adj esélyt. Magadnak és a másiknak is.

Mert hátha mégiscsak megtalálod a számodra IGAZIT (sosem tudhatod, hátha már holnap Rád ír ;)))
Online társkeresés során, főleg az ismerkedő, e-mailezgető fázisban sokszor fordul elő, hogy teljesen félrecsúszik a kommunikáció. Mit tudsz tenni ilyenkor? Erről szól a mai cikk. Az online konfliktuskezelés sokak számára csábító lehet. Egyrészt kényelmesebb, hiszen elkerülik…..
DrewID 2013.01.15 12:52:39
Na ennek se füle, se farka.

Egyáltalán tisztázzuk: miről is szól a történet?
Elkezded ott, hogy a kapcsolat elején vagyunk, az email-ezési szakaszban. Majd végig arra hivatkozol, hogy akivel beszélsz, beszéld meg élőben, hisz a párod.

1.) Ha vkivel még csak email-ezgetsz, az még biztosan nem a párod, ez nonszensz! :)
2.) Sőt, továbbmegyek: ha vkivel még csak írásban kommunikáltok, akkor valószínűleg még nincs módod élőben, személyesen tisztázni az esetleges konfliktust vagy félreértést.
Ha félreérthető szitu adódik, sokszor ott meg is szakad a kapcsolatfelvétel..
"Ilyen ez a popszakma" :)

3.) Ehhez képest végig úgy kezeled a témát, mintha létező párok közötti konfliktuskezelésről lenne szó. Ott meg ki akarna emailben tisztázni bármi felmerülő félreértést, eléggé abszurd dolog... ennyire ne legyünk már techno-buzik (már elnézést a szóhasználatért), de vagy van létező kapcsolat közöttünk és akkor az a minimum, hogy személyesen tisztázzuk, vagy nincs.. akkor meg nincs más opció, mint az email, ergo kényszerűségből kell ott lépned.
De a tippjeid eléggé gyengék és ködös szituációra írottak, ne haragudj, ez amolyan kényszerből írt cikknek tűnik számomra, semmi életszerűség nincs benne.

4.) Végezetül Tibor véleményével maximálisan egyetértek. Mind személyes, mind írásos konfliktuskezelésben a maximális korrektségre érdemes törekedni.
Lehet tanács, hogy finomíts rajta, végy mély lélegzetet és ne haragból írj - ez a része teljesen rendben van. Mással beszélni is hasznos lehet, de semmiképpen nem azért, mert "szakvéleményt" fogsz kapni, hiszen egy párkapcsolatban TE és Ő fogja tudni, hogy mit éreztek, ezt neked magadnak kell tudni eldöntened. Legyünk már ennyire felnőttek és lépjünk már túl azon, hogy majd egy tini újság 10 soros cikkje mondja meg, hogy megtartsam-e a barátomat/barátnőmet vagy sem.. Ez irtó gáz!
(És minősíti is egyben a cikk minőségét.. ;)

Hogy egyáltalán ne válaszoljak, szintén furcsa opció. Egy létező kapcsolatban ez megoldás lehet.. de mint fent már írtam, itt elvileg arról van szó, hogy még a kapcsolat kezdetén vagyunk.. tehát a nem-válaszolás gyakorlatilag a kapcsolat bontását jelenti --> ergo valamit azért kell rá reagálj, még ha úgy érzed is, hogy valami félresiklott...
Ha pedig létező kapcsolatról van szó, akkor meg már elnézést, de ki az a hülye, aki email-ben üzenget komolyabb konfliktus/megbántás esetén?
Ez kb. az a szint, amikor SMS-ben akarsz szakítani... elsősorban TÉGED minősít, ha így akarsz konfliktust kezelni... :))))

Szóval a cikk relevánsságát finoman szólva is megkérdőjelezném. A tartalmát pedig Tibor leírta:
aki sunyításra és konfliktus kerülésre tanít konfliktus KEZELÉS helyett, az eléggé szomorú.
Sajnálom a párodat. Őszintén :(
Rengetegszer kapom a kérdést: "Otthagyjam vagy ne hagyjam?" Ezzel a cikkel szeretném megkönnyíteni a döntést. Tehát íme 4 biztos jel, hogy AZONNAL ott kell hagynod! 1. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: Érzelmileg bántalmazod Érzelmileg bántod (még rosszabb: fizikailag). Az…..
DrewID 2012.11.15 21:06:05
Hát ez egy kicsit bugyuta cikkre sikeredett.
Pongyola és bugyuta...

1.) A 4 ok közül mind a 4 felszínes és nincs kifejtve
2.) Maga a cikkíró is elég fura lehet: ha te az első kiabálás vagy felindultabb hang után máris szakítasz, akkor még 1-2 éves kapcsolatod sem lehetett.
Max. hónapokban gondolkodva ez működhet, de az még nem kapcsolat.. futó románc, annyi.
Ahol komolyabb érzelmek vannak, ott megesik az ilyesmi. Pofon és egyéb nem, ott azonnal és mindenféle megfontolás nélkül azonnal szakítani kell (ebben egyetértek, az ilyen "dehát ha nem iszik, akkor milyen rendes" szövegek szerintem sem működnek, ebben 100%ig egyetértek).
Kezet emelni a másikra, az gyengeség.
Súlyos lelki gyengeség...

De aki meg menekül a problémák elől és megoldások helyett a párját is folyton első veszekedésnél cseréli, mint a cipőket, az is valahol szánalmas.. ez is egyfajta lelki gyengeség, akárhogy is nézem.
Remélem csak félreérthetően fogalmaztad meg, ebben az esetben megkövetem magam - ha viszont tényleg így gondoltad, az igen sajnálatos :'((
Valamint ezt semmiképp nem publikálnám, finoman szólva sem követendő példa, pláne nem jótanács. Ha a lányodból (fiadból) később olyan embert szeretnél faragni, akinek több elvált házastársa van, mint cipője, akkor gratulálok, jó úton haladsz.
De a való világban ez nem normális (max a Való Világban, annak meg tudjuk mennyi köze van az élethez ;)))