Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Béla

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Magyar vagyok itt is 2012.11.13 06:54:00
Jó régen jártunk már Lengyelországban, úgyhogy itt az ideje, hogy Varsó felé vegyük az irányt. Már csak azért is, mert (mint Lengyelmagyar írásából kiderül) a lengyelek nem kapkodják el az életet, amit Pató Pál úrhoz méltó tempóban élnek. „Miért Lengyelország? Mert…..
Az Béla 2012.11.13 20:52:55
@tarzus: par dolgot had cafoljak meg (csak igy melegeben meg)

1. Magyarorszagon nincs 800ezer cigany.Ha van 500ezer az mar magas szam.
2. :Lengyelorszagban nincs 80ezer cigany.30ezerrol tudnak,elismertek es ki vannak koltoztetve a varosokbol,falvakbol.
3.a berek nagyon alacsonyak.Abszolut nem igaz,hogy min. 30% a magyar felett.Sot inkabb meg alatta van es ugyanugy sujtja oket az orvoselvandorlas mint minket (tan meg jobban is)
4. Nem mondanam,hogy igenyesebb es finomabb. Megint csak megvedem Magyarorszagot mert sokkal valtozatosabb es tobbfajta eteleink vannak.Pl. a magyar zoldpaprikat sem ismerik es helyette a szar pritaminpaprikabol probalnak fozni is.Az olyan is.
5. Ne hasonlitsd ossze Pesttel Lengyelorszagot.Menj el Szegedre, Gyorbe, Debrecenbe Szombathely, Kaposvar, stb sokkal de sokkal szebb es tisztabb varosaink vannak (jah es nalunk nem latsz antiszemita graffitit, amiert masnap mar a washingotni kongresszus is emleget a magyar kormanynak nalunk teljesen termesztes a "jebac zidow" esatobbi).A lengyel vendegeink le voltak tobbenve,hogy mennyire tiszta, modern es szep rendezett Magyaroszag jah es meg a vasutat is emlegettek,hogy hozzajuk kepest 5 star.
Ui: konkretan 4 korhazban jartam Lengyelorszagban es abbol 3 olyan volt,hogy meg a butorok is a 60 evekbol valok voltak es korhaztomb falan nem volt vakolat.Szoval meg mindig Magyarorszag all jobban.......ezt azutan mondom,hogy Barwinektol Gdanskig gyak. bejartam az orszagot........
Az Béla 2012.11.13 20:58:53
@felucca: szerintem azert mert lattad mar Varsot tobbszor is az nem azt jelenti,hogy lattad es megtapasztaltad egesz Lengyelorszagot.Amint masok is irtak.....utak,vasut stb infrastrukturaban az orszag nagyon elmaradott meg.
Varso meg:hat kinek a pap kinek a papne vagy mi.Szerintem nem szep.Nemhiaba Pestre jonnek forgatni az amerikaiak is mert ott nincs hol ha europai varost kell reprezentalni (mivel a 2. vh-ban elpusztult a varos) es ujjaepitettek es olyan csodas muveket hoztak letre mint a kulturpalotajuk - igazad van a Lanchiddal meg parlamenttel meg az 5. kerulettel ossze se lehet hasonlitani.
Ui: csak menj egyszer vegig autoval Magyarorszagon (nezd meg milyen autopalyaink vannak ha meg nem lattad egyaltalan) es menj keresztul lengyelorszagon - kivancsi leszek hany km. magyar minosegu autoplyan fogsz menni.Nos megsugom - gyak. egyen sem.
Az Béla 2012.11.13 21:45:02
@tarzus:
Ciganyok:hmmmm persze csak becslesek vannak ez igaz.

Berek: Na latod ezt nem hiszem el (bar te voltal ott te tudhatod) de nekem mindig az ellenkezoje jott le.Szerintem a min.ber kivetelevel minden ber alulrol surolja a magyarokat.Van egy smerosom konkretan a Leroy M.-ben melozik mint szupervajzor.Keres kemeny 1400 zl.-it netto.Csak 1 pelda.
A kaja: ez azert van,hogy nem lehet elrontani mert mind ugyanaz tulajdonkeppen.Tobb magyar ismerosom is panaszkodott,hogy tok mindegy pulyka, csirke, diszno, marha- gyakorlatilag mind ugyanolyan izu, jellegtelen.Ellenben sehol nem ettem meg olyan jo szarvasporkoltet mint otthon a sokaok alltal lenezett Magyarorszagon, hmmmm egy falusi eldugott etteremben pl.
Varosok, falvak: Pest, Szentendre pl. lengyeleknek hatalmas elmeny.Sokan kerestek meg es mondtak,hogy nagyon-nagyon pozitiv velemenyuk van es kellemesen csalodtak es banjak,ogy csak most jutottak el es a tobbi de a lepukkant saros falvakra nekem csak azt mondtak: Miert van az,hogy keresztulmentunk valami falun es nem volt ott elet?Sotet volt es a hazakban is sotet volt,mintha senki sem lakott volna ott.Mondom altalaban oregek lakjak es mikor mar este 8 korul ti ott athuztatok mar persze semmi vilagossag mert lekapcsoljak a villanyt.Ott altalaban az emberek szegenyek......akarcsak tifeletek..Jah hat az igaz.....a csori nyomi falvak ott altalaban osszedolt fahazakbol all meg 1-2 helyen (szilezia) minden haz felkesz es meg az ablakok is foliazva vannak mert meg arra nem jutotta.Gazt szinten nem hasznalnak annyit mint a magarok mivel a hazak sokszor ossze-vissza vannak epitve es nem tudjak kiepteni hozza a vezeteket ugy,hogy mindenhova elerjen.Csodalkoztak is,hogy nalunk van gazkonvektor meg gazzal melegitjuk a vizet is.