Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LadyDevonshire

6 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reagálnék erre a posztra: http://www.roadrecord.hu/blog/2013/05/11/ezert-nem-vasarolok-toled-inkabb-semmit/ Én aki középen vagyok, tudom milyen vásárolni és eladni, most ezt írom Neked vevőnek: Utálom, hogy ennyi problémád van, de még jobban, hogy ilyen kistílű…..
avagy az állami egészségügy, és sztk-s orvosok, akik bár az életre esküdtek, a halálba küldenek.   Ezt a posztot, talán még túl dühösen, az egész világra haragudva írom. Nem biztos, hogy jó ez így. Nem biztos, hogy pontosan mindent észérvekkel le tudok írni, úgy…..
LadyDevonshire 2013.03.22 16:20:26
@gazer: Ha a túloldalon egy magánbiztosító túlbuzgó ügynöke olvassa a válaszomat, akkor ne is olvasd tovább, olyanokkal én nem vitatkozom.

Egyébként, lehet a tb fogalmát magyarázni, nem vagyok munkaügyi jogász, nem értek hozzá. Azt szerettem volna kifejezni a "fizesd a tb-t" szókapcsolattal, hogy én a törvényeknek, az elvárásoknak eleget teszek. Dolgozom, adót fizetek, ide ebbe az országba. A felmenőim is ezt tették. Ez a kötelességem. Hogy mióta? Amióta csak tudom. Előtte iskolába jártam, az volt a kötelességem. Szóval nem teljesen értem, hogy koromhoz mérten milyen kötelességemnek nem tettem eleget?
Nem ismerem a Hipokrateszi eskü minden mondatát.Viszont 1 pillanatig tartott utánanéznem, nehogy butaságokat beszéljek. Olvasd el, ez például az SE orvosi esküjének egy része, ha értelmezési problémáid akadnak, segítek:
Én, (…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelõzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlõ figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert.
.
.
Ebből az esküből velem kapcsolatban, egy másik intézet csupán a titoktartási kötelezettséget nem szegte meg. Pedig nem kértem, hogy minden pontot teljesítsenek. A lelkemet nem kell ápolgatni, ahhoz valóban alulfizetettek, és azt majd ápolgatja más. Én csak vizsgálatot és diagnózist kértem, melyre okom volt.
Az eredeti hipokratészi esküben még a rabszolgákkal való egyenlő gyógyítási bánásmódról is szó esik.

Természetesen amennyiben a törvény arról szólna, hogy orvosi ellátás kizárólag abban az esetben történik, ha előre befizetted annak költségeit, magánbiztosítás formájában, természetesen nem lennék kiakadva. Így működik ez mindenhol, ahol a bérek is azon a színvonalon vannak, hogy ezt a dolgozó ember megtehesse. Magyarországon nincsen ilyesfajta kötelezettség, úgyhogy nem érzem úgy hogy mulasztottam volna. Lehet ha 2 évvel ezelőtt 1 vérvétel alapján MRI-re küldenek, akkor még csak egy ötöd ekkora daganat volt a fejemben, és nem hosszú évekig szedném az államilag támogatott gyógyszert, hanem mondjuk 1 évik. Ha kiszámoljuk a 12*12000 FT , vagy 60*12000 forint, szerintem bőven kijön a különbség, amelyből akár 10 sorstársamat is kivizsgálhatnák.
Avagy az állami egészségügy, és sztk-s orvosok, akik bár az életre esküdtek, a halálba küldenek. Kedves Praxis:     A linken megtalálod a történetemet, csak annyit kérek tüntesd fel a forrást, köszi.   Ezt a posztot, talán még túl dühösen, az egész…..
LadyDevonshire 2013.03.19 15:50:03
Sziasztok
A posztíró volnék.
Kaptam hideget meleget. Köszönöm. Főleg a jókívánságokat.
Pár dolgot tisztáznék:
1. a tb-t fizetem - Azt szerettem volna kifejezni, hogy teljesítem azt amit az állam elvár tőlem, dolgozom, adót fizetek. Úgy tudtam, elvárhatom, hogy kivizsgáljanak ha gondom van.

2. háziorvos - volt háziorvosom a lakóhelyemen, eleve csak ez miatt adtak időpontot az illetékes sztk-ban az endokrinológushoz, az endokrinológus mégis akadékoskodott. Holott a recepción látták a lakcímkártyámat. Az endokrinológusnak elmondtam, a háziorvosom és a nőgyógyászom is kerületi, van kartonom, a nőgyógyászatit látta is, mert egy intézetben vannak. Ennek ellenére elkérte a lakcímkártyámat (elkérheti egyáltalán?) és akadékoskodott. Végül az asszisztense szólt neki, hogy ő inkább azt nem látná el, aki elfelejti a leleteit és eredményeit elhozni, nem engem akinek mindene itt van, ezért nem túl nehéz eset.

3. hülye a posztíró, ha erősködött korábban stb - Nem voltam soha beteges fajta, a megfázást is leginkább hírből ismertem. Életemben először szükségem volt segítségre. Menstruációs problémám volt, eszembe sem jutott háziorvoshoz menni. Számomra egyértelmű volt , hogy nőgyógyászhoz megyek. Ő ért a hormonokhoz is, és az ahhoz kapcsolódó betegségekhez, de nem úgy mint egy endokrinológus. Szóval mondjuk amikor először elmentem hozzá egy vérvizsgálatra elküldött volna, rögtön kiderül, hogy kell-e tovább kutatni, vagy valóban legyek türelmesebb.

köszi azért mindenkinek :)
A gyógyulás útjára léptem, 3-as kezelést kapok: gyógyszer hipofízis adenomara, PCOS-ra, valamint szigorú diéta és heti 3-4 sport.
Szenvedés a betegnek, de az orvosnak is, mert nem tudja a legjobb tudása szerint csinálni. „A belgyógyászat egyik kórtermében a helyszíni ellenőrzéskor a kézmosó lefolyója hiányzott, az elhasznált vizet egy vödörbe engedték. A betegségmegállapító osztályon 3 zuhanyzó van…..
A fenti videót, különösen az első felét ajánlom mindenki figyelmébe. Érdemes megfigyelni a riporter által felemlegetett aggályokat. Kollektív büntetés, rasszizmus...megint a régi nóta. Rengeteg hasonló törekvés volt már az erőszakos bűncselekmények visszaszorítására és…..
LadyDevonshire 2013.02.05 12:41:51
@Hefty: Tudod, én nem is faluban laktam, hanem egy megyeszékhely melleti 20 ezres városban, mégis volt már többször, hogy féltem. Tapasztalatból írtam minden egyes szót, és nem gyűlöletből. A rózsaszín szemüveget le kell venni :) Szóval megértem, hogy így érzel :)
LadyDevonshire 2013.02.11 15:49:10
@Hefty: Örülök, hogy nem csak én érzek így ezzel kapcsolatban.
"Azt mondják, hogy rasszista vagyok..." Szerintem csak nem vieselkedem teljesen hülyén és naívan, pusztán azért, hogy ezt a nem túl népszerű jelzőt elkerüljem. Nyitott szemmel járok és érzékelem az arányokat. Nem akarom elhinni, hogy bizonyos bűncselekményeket hallva a…..
Reagálnék erre a cikkre: http://divany.hu/poronty/2013/01/29/itt_a_vedoneni_a_ciganyfalubol/ Kedves Védőnéni! Először is nagyon tisztelem, azért amit képes véghezvinni. Viszont szeretném a mélyen tisztelt Védő nénit megkérni, hogy egyszer látogasson el… teszem azt Komlóra.…..
Reakció a http://velvet.hu/blogok/futoszalag/2012/11/19/egy_frusztralt_penztaros_siramai/ címen található fusztrált pénztáros levelére... Szépen vagyunk. Utálja a vásárlókat. Mert azok panaszkodnak és dühösek. Tényleg mi vagyunk a hibásak? Előre is szeretnék elnézést kérni…..
LadyDevonshire 2012.11.21 14:42:30
@belekotyogok: Ezért jeleztem a történetben többször, hogy nem mondom, hogy a pénztáros hibája minden, de az enyém meg pláne nem. Nyilván a véleményem főleg abból adódik, hogy ahol lakom, ott Spar van a mindennapi bevásárlások elvégzésére, az pedig a legrosszabb mind közül.
LadyDevonshire 2013.01.30 12:32:12
@M4nd4rin: Örülök, hogy elolvashattam ezt a véleményt is, és örülök, hogy a Sparban is akadnak még ilyen pénztárosok. Sajnos néha úgy érzem, direkt válogatják őket... :) Nálunk kb 10 pénztáros van, ebből 2-höz állok szívesen.
UPPERCASE LIFE Randi(z!)zóna 2012.11.12 13:23:42
Amikor az ismerkedés a tökéletes romantikából nevetséges paródiába torkollik… Gimnazista koromban történt, hogy egy sokéves kapcsolat soron következő, már számolatlanodik szünetében újra rátaláltam az ismerkedés, a randizás helyes útjára. Csinosnak és jó fejnek mondott…..
LadyDevonshire 2012.11.21 11:28:43
@CsárliFirpó: Köszönöma felhívást!
A helyesírásban ez a gyengém,és nem azért mert nem tudom a szabályt, hanem mert egyszerűen így jön. Ez nyilván nem mentség, de odafigyelek. Egy belecsúszott, javítom.
LadyDevonshire 2012.11.21 11:30:08
@belekotyogok: Elküldhetnéd a storydat, szívesen kiteszem, természetesen a Te neved megjelölésével :)
Üdv neked, aki a nagybetűs Élet blogomat olvasod! Őszintén remélem, hogy izgalmasnak és lebilincselőnek fogod találni a tartalmakat és a történeteket.  Leginkább a "mindennapi dolgok" "társadalmi kapcsolatok" kategóriába sorolhatom a blogomat, hiszen ez a témakör, ami mindig,…..