Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aragka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borítékolható, hogy alig lesz utas a vasárnaptól öt vonalon újrainduló vonatokon, mert irányonként csupán két-három járat jelenti a kínálatot. Bizonyos körökben divat manapság a Fidesz-kormányt félelmetes és kegyetlen akarnokként leírni. Nos, ha a MÁV-csoport és a…..
aragka 2010.07.03 00:43:59
@hodara:

Én nem tudok olyan emberi vagy állampolgári jogról, hogy bárki, bárhol éljen, joga van a többiek pénzéből vasútvonalra. Ha tévedek, kérlek írd meg a jogforrást! Gondolkodtam egy Szeged melletti tanya megvételén, ha jogom vana vasúthoz, akkor talán meg is veszem és bevezettetem a vasutat. Onnon fogok Pestre járni dolgozni.

Azzal egyetértek, hogy törekedni kell a tömegközlekedés megoldásán, de azt érdemes látni, hogy a busz olcsóbb. A buszra pedig nem nagyon tudnak jegy nélkül felmenni utasok - kivéve a csaló buszvezetők esetén, ami szintén előfordul.

Az is igaz, hogy nagy probléma a jegy nélküli utazás, főleg, hogy sokan megpróbálnak elvi kérdést csinálni a csalásból: ilyen szolgáltatásért nem fizetek címszóval.

Kicsit off: 10 éve nem utaztam vonaton. Nemrég a szemműtétem miatt nem tudtam vezetni, ezért Szegedre vonaton utaztam. Csak leszállás után vettem észre, hogy az első osztály helyett másodikon utaztam, mert kb. ugyanolyan rondán nézett ki, ugyanolyan kárpittal. A különbség csak annyi volt, hogy az első osztály fülkéi felett a dohányzó jel volt kitéve, ezért nem ültem be. A kalauz persze nem szólt, miért is tette volna. Nyomorogtam, nyolcan ültünk egy fülkében. Mocsok volt.
10 évvel ezelőtt fényévekkel jobb volt a szegedi vonal. Tudom, a kommunisták :) korán ültem fel, láttam, amikor jött a takarító. Egy felmosó mozdulattal, egy másodperc alatt "takarította ki" a fülkét. Szerintem ezek komolyabb problémák, mint a napi néhány utas gedvéért üzemeltetett járatok. Egy vasúti fővonalon tömegek utaznak, higiéniailag elfogadhatatlan körülmények között, gyakorlatilag szolgáltatás nélkül.
A szárnyvonalak esetében szerintem olcsóbb lenne támogatott buszjáratokkal megoldani a dolgot, mint ilyen látszatintézkedésekkel.
Múlt pénteken meglátogatott minket az én drága barátnőm. Ez már önmagában is nagy dolog, de mivel ő mostanság Angliában él, így ez különösen örömteli eseménynek számított. Csinos volt, mosolygós és jó illatú, és a kedves ölelése már nagyon hiányzott nekem:) Jól…..