Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mérsékelt Demokraták

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Magyarországon ma külön jelentősége van, 1848 méltán a magyarok által sajátnak tartott ünnepének.   1848 üzenete beleég a magyar ember életébe napjainkban. A 12 pont üzenete alig halványult el – mert a hatalomban a politika mindig felejteni próbálja egy-egy részét!    A 12 pont együtt…..
Mérsékelt demokrata politikai vélemény – Magyarország legyen humánusabb, a családok támogatása jó út lehet!     Magyarország a magyar ember számára adjon otthont, ehhez a mai politika értse meg a magyar ember gondjait ma – Kádár időszakában is a politika hagyta dolgozni a családokat (GMK…..
  Választás 2018!    A nemzeti választási iroda sorra regisztrálja az országgyűlési képviselő-jelölteket különböző pártok részéről.   Mérsékelt demokrata politikai irány az “Egy Magyarország van!” elvét vallja, kiáll az új politikai kultúra mellett. Mérsékelt demokrata politika értékrend…..
  Mérsékelt demokrata politika – a szabad magyar politikai vélemény elkötelezettje, legyen az vidéken, vagy határon túl. Magyarságról nem lehet úgy gondolkodni, hogy ne támogassuk tettekben és gondolatokban a magyarság női tagjait……. Ladó Andrea politikai véleményét bátran kimondó nő, egy magyar…..
  A történelem számos példája mutatta meg, hogy a magyar emberek akaratára szívesen hivatkozik a hatalomban lévő politika.   Ennek magyarázata, hogy a 2010 után átláthatatlanná tett és társadalommal nem egyeztetett hatalmi politikai döntések, nem illeszkednek az emberek valódi…..
  Egy országban független és szabadon véleményt alkotó új politikai erő nem önmagában születik meg. Magyarországon a tudatos polgár, a tudatos választó magatartása  a záloga, a politika jövőjének már a közelgő választáson is.   Támogatásuk a politikai vélemények, programrészletek olvasásától, a…..
  Magyarországon érdemes észrevenni a magyarság érdekében a politika egy új politikai gondolkodással többet tehet a mainál!   Európa és a környező nagy országok érdekei (Törökország, Oroszország) mára egymásnak feszülnek…….   Európa új politikai igényeket, új választói akaratot tapasztalt meg…..
  Magyarország kiemelten fontos politikai ügye a népesedés, a fiatalok visszatérése Magyarországra és gyermekvállalás erősítése.   Mérsékelt demokrata álláspont, hogy nyugodt és szabad társadalmi viszonyok nélkül nehezen, vagy sehogy sem indul meg a népesedés növekedése, a magyarságnak…..
Népesedés csak egy nyugodt és szabad Magyarországon emelkedik! Magyar lélekszám változása a következő években, ma a politika legeslegerősebb kérdése!   Mérsékelt demokrata politika a 2017-es év értékelőjének tartja a nemzetközi korrupciós jelentést!     Magyarország viszonylatában azonban a…..
Mi történik a hatalomra jutott pártokkal, magyar politikusokkal?   Választók nem szavaztak olyan intézményi és jogkör változtatásokról, melyeket a választások után egyes hatalomra került pártok létrehoztak.   Igaz volt ez Medgyessy Pétert ért durva puccs politikai gátszakadására és utána…..
  Az ünnepek közelsége, a tömegesen külföldön élő magyarok életvitele minden politikai erőnek üzenetet hordoz.   Ma még sem a devizahitelesek, sem más nehéz helyzetbe került családok sorsa nem kapott valódi és hatékony, általános parlamenti segítséget.     Ünnephez idő és nyugodt jogi…..
Mérsékelt demokrata álláspont, hogy Magyarország túlburjánzó jogszabályi környezetét és túlnőtt bürokratikus környezetét drasztikusan kell a magyar emberek élhetősége javítása miatt átalakítani!   Valaha volt legvidámabb barakk, mára az itt született vidéki városi, kistelepülési, fővárosi…..
Mérsékelt demokrata szakpolitikai javaslatok, a parlamenti rendszerben már részben eljutottak a parlamenti bizottságokhoz, vezető hatalmi politikához 2010-2013 között.   Alkalmazásuk és jogszabályba emelésük mellett a méltánytalan kényszertörlés és végrehajtások helyett, a lassan bővülő és fejlődő…..
Fél Budapest hangos időről-időre az 1-3 nap alatt parlamenten átvitt törvényektől! NOK és társai, mely jogszabályok életidegenek a budapesti emberektől. Más esetekben valódi politikai vihart váltanak ki az átláthatóság teljes hiányában társadalomra erőszakolt új és új törvények. Nem utolsó sorban…..
Magyarország túl került a választásokon és a magyar választó számos ok miatt nem adott még politikai esélyt a valóban középen álló, az emberi politizálást előnybe helyező politikai erőknek. 4 évet kértek tőle és a konszolidációra négy évet adott méltányosságból és…..
Lassan történelminek nevezhető (gazdasági holokauszt) a 7 éves politikai késlekedés, amely a magyar aktív korosztályt, elsősorban az alsó középosztályt tragikus mértékben megkárosítja állítja Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata. Megelőzhetőek, elkerülhetőek azok a gazdasági károk, amelyeket a…..
Az útelágazás 2010-ben választás elé állította az aktuális magyar kormányt - az irányválasztás, az "úton és útszélen maradtak" statisztikái még semmilyen megnyugtató választ nem adott sem a lakosságnak, sem a magyar munkaerőpiac fő foglalkoztatóinak a mikro és kisvállalkozásoknak. IMF és elvárásai,…..
Magyarország újabb kanyart vett, azon a Európából kifelé tartó belpolitikai és külpolitikai szerpentinen hogy eltérjen egy modern, demokratikus jogállam által bejárható útról. Kilakoltatások árnyékában Magyarország rendszerváltásához, haladó történelméhez méltatlan…..
Mérsékelt demokrata elkötelezettséggel a társadalompolitikus Országbíró Zoltán 2010 első pillanataitól folyamatosan jelzi, hogy a több száz jogszabály halmozott változtatása több kárt okoz, mint amennyi vélelmezett haszonnal járt.   Különösen érzékeny területek az egészségügy, illetve a családi…..
A vállalkozásokat bürokratikusan gátoló és akadályozó jogszabályok hatására Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus 5 pontot emelt ki a 2013 évben megjelenő legjelentősebb kihívások és arra adott kormánypárti válaszok szüksége közül.     2013-ban…..
Az euróövezet válságán való túllendülésére a nemzetközi elemzők nagy esélyt látnak - benne felmerülő kockázatokkal.Mérsékelt demokrata gondolkodásmóddal Országbíró Zoltán az átláthatósággal övezett indítványokban bízik - a magyar családok, munkavállalók…..
Előre kell bocsájtanom nem baloldali, vagy jobboldali szemléletű a címben tett megközelítés - a magyarországi 2014-es választások alapvető dilemmája jelent ott meg, szükségszerűen kiegészülve a választói aktivítás alakulásával. Társadalmi csoportok választóinak összefogása és az állampolgári,…..