Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pizsamanadrág

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           Az általunk fogható négyből az egyik csatornán hétköznaponként megy egy műsor, amiben egy duracellizált olasz séf járja Nagy-Britanniát, beveszi magát egy-egy helység elvileg legmenőbb éttermébe, ahol három…..
Kedves Olvasóim, előrebocsátom, hogy nem vagyok teológus (szociális munkás vagyok egyébiránt), és a Biblia egyik eredeti nyelvét sem ismerem. Erre vonatkozó szellemi ajándék és felhatalmazás hiányában azt sem fogom tudni megtenni, hogy olyan színvonalas bejegyzéssel…..
Pizsamanadrág 2013.02.02 12:12:52
Ha esetleg ez is érdekelne, akkor ezek az oldalak azokról a próféciákról írnak, amik Jézusról szólnak:

biblia.hu/muv_jkm/jkm_mess.htm

Ószövetségi jövendölések Jézus Krisztusról és beteljesülésük

________________________________________________

biblebasicsonline.com/hungarian/07/0701.html

A Jézusra vonatkozó ószövetségi próféciák

________________________________________________

És egy utolsó:

igemorzsa.hu/profecia/messias/konyvenkent.html

Ószövetségi jövendölések a Messiásról -- és azok Újszövetségi beteljesülése

:)
János apostol jelenésekről írott könyve aktuálisabb, mint valaha. A kereszténység minden korában aktuális volt persze, hiszen a benne említett hét gyülekezet a történelem hét egyházkorszakát is jelöli. A jelen korunkban megérkeztünk azonban az utolsó egyházkorszakhoz, a…..
  Amit itt a földön hiszünk, az határozza meg az örök sorsunkat a halálunk után. Míg az igazi evangélium megment (üdvözít), a hamis evangélium a kárhozatba visz – mégis, ez a meggyőződés mintha kiveszett volna az evangéliumi hitű keresztények közül. Lehet,…..
Pizsamanadrág 2012.11.14 19:06:01
@Kéry Zsuzsanna:
És bizony megbotránkoznak még a vezetőn(vezetőkön) is, mert nem tett meg bizonyos lépéseket a tagok védelme érdekében, hanem ugyan úgy megmarad a "barátság", mint előtte.. :(
(Sajnos tapasztalatból írom ezeket)
Pizsamanadrág 2012.11.14 20:35:24
És milyen jó, hogy nem hagytad abba az írást :)

Én nem tartom egyáltalán semmire azt a módszert sem, amikor mindenféle világi programokkal, alkalmakkal (pl: szamba táncoktatás) hívogatunk embereket a gyülekezetbe.. Hosszú távon az ilyen és ehhez hasonló módszerek rombolnak.. Mert Isten egyik gyülekezete nemcsak hogy felhígul, hanem akik még az Igazi szentségre, tisztaságra vágynak, azok is elgyengül(het)nek. Igaz megtért keresztyének pedig alig lesznek az ilyen módszerekből.. Tömegnövelőnek jók, de ennyi.. Bár kivétel mindig van ez tény. De vajon milyen áron? Úgy, hogy közben meg 20-an 30-an kimennek a világba, mert azt gondolják, hogy nekik úgy se árt semmit, mert végül mindent szabad?
Lassan összemosódik a világi a szenttel, és akkor a világiak már nem fogják látni a különbséget.

Itt volt pl az Ez az a nap! c. rendezvény is. Volt egy bizonyos előadó ugribugri banda, az LZ7.. Szomorú,és fájdalmas látni, hogy egyáltalán van ilyenre kereslet.. Olyan zenét adtak elő, ami bulizásra kiváló, de Istenhez semmi köze.. És amikor egy két ismerőssel beszéltem erről, rögtön azt mondták rám, hogy öregasszonyos a gondolkodásom (pedig 25 éves vagyok, és a világból tértem meg 4 éve), amikor nem támogattam ezt a bulizós bandát. Ugyan az a lélek ugyan azt munkálja. Itt nemcsak stílusbeli kérdés merül fel, amikor dicsőítő éneket énekel az ember.
Paul Washer-nek vannak nagyon jó prédikációi, aki igenis fel meri emelni a hangját az elvilágiasodás ellen, a testies egyház ellen, a hamis tanítók és hamis evangélium ellen is..stb Igazán építő. Nem az óembert becézgeti, kényezteti..
Számos alkalommal kaptam meg továbbított formában keresztény testvéreimtől a Mai Ige c. áhítatos füzet napi elmélkedéseit. Volt néhányszor, hogy úgy éreztem, fején találták a szöget, de valamiért sosem szerettem, volt valami, ami nem tetszett bennük. Egyrészt gyakran olyan…..
Pizsamanadrág 2012.11.10 17:50:43
Kedves Zsuzsanna!

Nagyon érthető a magyarázat a Mai Igével kapcsolatban, igyekszem is terjeszteni ezt az írást. Sajnos a környezetemben is nagyon sok ember bújja ezt a bizonyos "áhítatos" füzet sorozatot... Egy időben én is olvastam napi szinten, de aztán valami miatt letettem. Kicsit lelkiismeret furdalásom is volt, hogy egy idő után csak úgy elhagytam az olvasását.. Aztán a napokban megint elém került, megint beleolvastam, aztán újra letettem.. De az utóbbi időben mindig volt egy olyan érzés bennem ezzel a füzettel kapcsolatban, amit talán a: tartok tőle érzés, és az óemberem tejjel-mézzel-vajjal való kenegetése, kényeztetése jellemzett.. Most már értem az okát így az írás elolvasása után, hogy miért voltak bennem ezek a furcsa ellenérzések a füzettel kapcsolatban..
Olvasás közben egy sor gondolat jött fel bennem: önmegtagadás - kereszthordozás hiánya, a Krisztus képére való átformálódást meg se említi, pozitív gondolkodás erősítése ezoterikus háttérrel és érzéssel, sámánista gondolkodás, szavaink teremtő erejében való hit, tanítók- és tanítások azonnali elfogadása a megvizsgálás helyett.... Ezek mind a kiadvány és most a kritika olvasása közben merültek fel bennem.
/Az ezotéria és okkultizmus világából tértem meg, így van egy bizonyos érzékenységem az ilyen jellegű "keresztyén" tanítások felismerésére./

Viszont lenne egy kérdésem. Nagyon meglepődtem az egyik sornál, idézem:
"Kritika nélkül említi Gass a parázna életű, orgiákon is részt vevő, kettős életű Martin Luther King Jr.-t" --> ennél a mondatnál inkább a Martin Luther Kinges rész ütött meg.. Martin L.King tényleg ilyen ember lett volna? Ha ez valóban így van, akkor ezt miért felejtik el megemlíteni? Ez azért egy olyan dolog, ami bizony említésre méltó lenne.

Áhítat témában: én áhítatot leggyakrabban Szikszai Bénitől olvasok.