Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1qtya

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki sem gondolta, hogy valaha is összeáll, de végül 2012. december 10-én az országgyűlés elfogadta a 2013-as költségvetést. Rengeteg víz folyt le azóta a Dunán, amióta júniusban nagy vállveregetés mellett elfogadták a következő évi büdzsé tervezetét. Kár volt ennyire…..
Lassan egyfajta ideológiai forrássá válik Matolcsy György heti könyv- illetve lapszemléje. Az elmúlt héten a Légifelvétel.blog foglalkozott a miniszter úr új technológiáról leszűrt véleményével, amelynek forrása az MIT kutatócsoportjának vezetője részéről írott cikk volt.…..
Azok közé tartozom, akik nem hiszik el, hogy véletlenül esett ugyanarra a napra a parlamenti zsidózás és a választási eljárás szabályainak arcátlan megváltoztatása. Ügyes, hatékony provokáció volt ez, jól megkoreografált "tévesztés".Tévesztés, mert ugye a Jobbik védekezése…..
1qtya 2012.11.28 08:57:47
Kedves Jobbikos barátim! Annyi eszetek sincs, mint a Judeai Öngyilkos Kommandónak (gy. k.: Brian élete). Azt gondoljátok, hogy ti önálló tényező vagytok és amit tesztek a nemzet érdekében teszitek? Dehogy, egyetlen okból van még jelen a Jobbik önálló frakcióval a Magyar Országgyűlésben és egyetlen okból masíroznak még a gárdák: azért, mert Orbán csak ezzel tud nyugaton fenyegetőzni, Ha ÉN megyek, ők jönnek. Mindeközben persze nem felejtette el beépíteni fizetett provokátorokat és ügynököket sem, mit gondoltok mit csinál a TEK? mit csinál Pintér János, aki nem csak a rendőrséget irányítja, de az ő (volt, hehe) cégei őrzik lassan Magyarország összes középületet, tehát kulcsa van minden irodához, nemcsak átvitt értelemben. Azt gondoljátok a gárdaavatásos rendőrségi fiaskó a ti ravaszságotokon múlt? Dehogy, épp akkor épültek be az agent provocateurok. Ha Orbán érdekei úgy kívánják, simán átveszi a Jobbik felett az irányítást, elindítja hőzöngést és seperc közétek lövet, majd a demokrácia megmentőjeként tetszeleg. Ehhez asszisztáltok tapsikolva. Mondhatnám, hogy értetek nem nagy kár, de az ostobaságtok még nem érdemel ilyen büntetést, de ennél is nagyobb baj, hogy számtalan ártatlan ember életét is veszélyeztetitek. Elkerülni csak úgy lehetne, ha abbahagynátok az uszítást. Ehhez persze agy kellene, meg gerinc, dehát az minálunk mostanában hiánycikk.
Anélkül hogy vitatnám az LMP-sek 16 órás politikai vitájának drámaiságát - különösen az ügyben érintettek személyes sorsát, politikai pályafutását illetően -, úgy gondolom, nem a hétvégi nagy vita és annak végkimenetele volt az elmúlt időszak legjelentősebb politikai…..
1qtya 2012.11.20 14:37:30
@miva?: Aki betlire játszik, annak ez csak átmeneti zűr. A magyar lassan tanul és gyorsan felejt. Sajnos.
1qtya 2012.11.20 15:18:21
@s: Nem tudom hogy igaz-e, mert én találtam ki. De az én eszemből csak ilyen megoldásra futja, a többi nem áll össze. Szerintem a Fidesz egy tucat zseniális bűnöző, néhány száz gátlástalan szolga és többszázezer befolyásolható ember veszélyes elegye. Csak nehéz megmondani, hogy ki melyik kategóriába tartozik. Karóbahúzásra biztos nemmel szavazok, pedig amit csinálnak az a hűtlen kezeléstől a hazaárulásig számos jogi következményt felvet. Szerintem itt csak a tudatos választói magatartás és jelentős élelmiszerkészlet felhalmozása segít.
1qtya 2012.11.20 15:46:59
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szerintem Te nem a zseniális fideszesek közé tartozol :)
Be kell valljam, mivel a szomszédomtól átcsorgó internetfalatkák (legyen neve örökre áldott) száma eléggé korlátozott, így csak most vettem észre, hogy a mérce blogon igazi halálbüntetés-dzsembori volt az utóbbi hónapokban. Weiss kollégám kiváló írásai (Aki…..
1qtya 2012.11.09 14:24:27
Igazán élvezettel olvastam ezt a remek stílusban megírt fejtegetést, mint megrögzött halálbüntetés-ellenző. Szinte a cikk végéig kitartott bennem a feszültség (a végén már a túltengő verbális agresszió megelőlegezte, hogy lapos lesz a finálé, sajnos), hogy most aztán rájövök, hogy hol a hiba bennem, de a szerző adós maradt ezzel. Szóval, ha a mostanában divatos coming out-tal kezdem és megpróbálom elhelyezni magam az erősen roncsolódott ideológia térben és bevallom, hogy konzervatív liberálisnak tartom magam, akkor se tudom kötni magam a szerző által bemutatott egyetlen halálbüntetést ellenző, vagy pártoló csoporthoz sem. Ami a bemutatott egyházi álláspontot érinti, érdekes módon kimaradt a hivatkozásból a Tízparancsolat 6. pontja, a Ne ölj! parancsa, lehet, hogy ezt felülírja a Katolikus Egyház álláspontja, de én csak 4 évig jártam hittanra és nem vettük azt a részt. Szóval a lényeggel kapcsolatban maradt bennem nem kis hiányérzet, mert az elemzés szerintem féloldalas, nem tárja fel azt, hogy honnan ered a halálbüntetést ellenzők szilárd meggyőződése. Mintegy kitagadja ezt a nem jelentéktelen csoportot a zsidó-keresztény hagyományból, nagyjából sültbolondként ábrázolva a társaságot. Kimaradt a 20. század szörnyállamainak pusztítása utáni az európai liberális, baloldali és konzervatív közmegegyezés bemutatása. Ennek égisze alatt olyan társadalmi berendezkedés felépítése kezdődött meg, ami, a lehetőségek szerint minimálisra csökkenti hasonló katasztrófák kialakulását. Ennek csúcsteljesítménye az európai Unió, amelyet épp mostanában folyt meg szkepszis, lehet, hogy jogosan. A fél évszázados építkezés egyik folyománya az, hogy az állam nem öl embert (kivéve a háborút, de a közmegegyezés a háború elkerülésére is vonatkozik, figyelembe véve persze a reálpolitikát). Ez nem jelenti azt, hogy nem bünteti meg a gyilkost. Az sem igaz, hogy pl.: az életfogytig tartó elzárás kisebb büntetés, mint az azonnali kivégzés, és természetesen az sem igaz, hogy egy ember haláláért, a gyilkos halála elegendő fizetség. Az, hogy az állam nem öl embert, a politikai célú visszaélések és az általános, az emberre sajnos nagyon is jellemző vérszomj csökkentését, vagy legalább féken tartását szolgálja, persze nem valami fényes sikerrel, de talán egy fokkal jobban, mint az alkalmazott halálbüntetés. Szóval az általános következtetésem sajnos az, hogy a hecc kedvéért, a szerzőnél a műveltség felülírta kicsit kultúrát, de attól még remekül szórakoztam, köszi.
1qtya 2012.11.10 08:22:20
@ifj. Katánghy Menyhért: Értem én, hogy a Kettős Mérce blog küldetése az, hogy egy-egy problémát lehetőleg minél több oldalról mutasson be, de szerintem pont a halálbüntetés intézménye az, amiről ma, Magyarországon, az EU-ban nem lehet értelmes vitát folytatni, legfeljebb csak eszmetörténeti megközelítésből. Először is: nem tudok szemet hunyni a tény fölött, hogy Magyarországon a halálbüntetés legfőbb propagátora az a párt, amelyik nyíltan polgárháborúra uszít. Ebből következően minden, mégoly szofisztikált érv is, az ő malmukra hajtja a vizet, ezzel nem tisztában lenni minimum felelőtlenség vagy cinizmus. Asszem ez a baj velem. Másodszor: a haszonelv ha, a társadalom hasznát maximalizálja, vagy legalább a károkat minimalizálja, szerintem konzekvensebb megközelítés, mint azt mondani, hogy kérem az az isten, amelyik a megbocsátást és a szeretetet hirdeti, végül is nem tiltja a testamentumában kivégzést (ad absurdum: a saját fiát is kivégeztette). Szóval akárhogy is csűrjük csavarjuk, a humanizmus keresztény vívmány, még akkor is, ha az Egyház egy időben nem rajongott érte. Harmadszor pedig: az élet nem játék, senki nem játszhatja el a jogát az élethez, legfeljebb ezt helyesen látod, kiiratkozhat a társadalmi szerződésből. Ezt pár évtizede még költséghatékonysági okokból kivégzéssel oldották meg (ez is haszonelvű megközelítés, de egy felelős állampolgári részvételre épülő képviseleti demokráciában viszolygást kelt, már csak alacsony hatékonysága miatt is) ma már kellene legyen más megoldás.