Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tribeca84

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig sem nagyon zavarta a szolgáltatókat, ha a) nem történik tényleges fogyasztás az előfizetés helyszínén, b) az előfizető elhunyt c) az előfizető nem is volt soha. Péteren most 3 havi díjat szeretne behajtani az Invitel, bár se örököse, se lakótársa nem volt…..
Tribeca84 2012.12.08 10:21:49
@triumphator: Ha nem kértétek a szerződés újrakötését a nevedre (gondolom nem, ha a készüléket is leszereltétek), akkor kell legyen egy papírotok arról, hogy a szerződés a szerződő fél halálával megszűnt. Ennek másolatát küld el nekik minden kommentár nélkül egy tértivevényes levélben és viszlát.
Lehet egyébként nem foglalkozni is vele, de akkor fennáll annak a veszélye, hogy fizetési meghagyást kérnek rád, amit ha nem veszel át / nem reagálsz végrehajthatóvá válik anélkül, hogy annak jogalapját a közjegyző vizsgálná. Persze lehet utólag végrehajtási kifogást beadni, igazolást benyújtani, a fmh eljárást perré alakítani, de sok felesleges hajcihőtől kíméled meg magad, ha legalább 1x rendesen válaszolsz nekik.

@McZozo: A leszármazót köteles rész illeti meg (ami az egyébként járó teljes rész 1/4-ede), de tipikusan az életjáradéki/eltartási szerződés az, amivel ez kijátszható, mivel ezekkel az örökség megnyílásának időpontjában az életjáradék/eltartás tárgyává tett ingatlan/ingó már nincs az örökhagyó tulajdonában.