Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vittorio

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár már hallott olyanról, amikor a rendőrség egy néhány hónappal korábban befizetett bírságot próbált börtönnel fenyegtve újra behajtani (fogalmuk sincs, mi van), de ez azért viccesebb. Helgához ugyanis reggel 5-kor csengetett be két kolléga, hogy akkor most mehet letölteni…..
Vittorio 2007.12.21 21:34:44
Hasonló történetem van 8 eFt-ról. Nem kaptam semmit, csak egy vidéki bírósági határozat jött, hogy vonuljak be egy még vidékibb intézménybe talán 8 napra. Ekkor kétségbeesett nyomozás, hogy miről van szó. Előző munkahely céges autója tilosban parkolt 2005-ben, és a cég leadta, hogy én vezettem, méghozzá olyan lakcímadatokkal, amelyik tíz éve nem igaz. (Gecik#1) Engem senki nem kérdezett, vagy, ha igen, akkor a 10 évvel korábbi címen nyilván nem találtak, csak kirótták a büntit. (Gecik #2) Mivel azt nem fizettem ki, a helyi bíróság mindenféle ellenőrzés nélkül, hogy egyáltalán illetékesek-e az ügyben, hogy valóban ottani lakos vagyok-e vagy hasonlók, kirótta az elzárást. (Gecik#3) Az ügy feloldása annyi, hogy a bevonulás hétfője előtti pénteken du-ra leadtam az igazolást a vidéki rendőrségen a következő munkahelytől, hogy én akkor, amikor elvileg a céges autóval tilosban parkoltam, már két éve nyilvánvalóan nem dolgoztam ott, úgyhogy valami tévedés lesz. A szolgálaton kívüli jóindulatú rendőrnő becsszóra megígérte, hogy hétfőn átadja az illetékesnek a papírt, megmondja, hogy az illetékes szóljon a helyi bíróságnak, hogy állítsák le az ügyet, és azt mondta, ne vonuljak be hétfőn. Azóta semmi hír.

Viszont az egészről eszembe jutott, hogy kb. 25 hónapja novemberben Kiskunhalason megbüntetett két rendőr 2000 Ft-ra, mert a ködös időben, amikor beléptem a lakott területre, nem kapcsoltam ki a ködlámpákat. (A huzavona közben, amikor elmondtam, hogy a nekem sok millióval tartozókat kellene inkább baszogatni, röhögve azt válaszolták, ők pikk-pakk behajtják, ha megadom az adatokat, és fizetek százalékot.) No, a lényeg a lényeg: most foshatok, hogy a ki/be nem fizetett 2000 Ft miatt mikor fognak megtalálni? (Mert hogy annyira aljasnak találtam a dolgot, hogy nem fizettem be.)