Regisztráció Blogot indítok
Adatok
r.dori

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Micimackó című hangjáték adaptáció meghallgatásának első pár percében semmi különösebb észrevételem nem volt. Ültem és hallgattam, miközben a szemem előtt ott volt a sárga színű, kissé gömbölyded mackó, a szokásos piros ruhájában és az ugyancsak szokásos…..
Aldous Huxley Légnadrág és tásai című regényét Zolnay Vilmos alkalmazta rádióra. Több szálon fut cselekményű és több szereplős darabról van szó. A történet nagyon zavaros, többszöri meghallgatás után sem sikerült összeraknom a teljes képet. Néhány szereplő hangja…..
A Kossuth rádió kifejezetten tinik számára hozta létre az Időfutár című hangjáték-sorozatot. Ennek célja, hogy a mai már-már túlzottan vizuális és digitális világba beszűkült tinik számára a szórakoztatás egy újabb formáját mutassák be. A hangjáték-sorozat főhőse…..
Ernest Hemingway Az öreg halász és a tenger című hangjátékát Vámos Miklós írta át, kicsit más szemszöget használva és más oldalról bemutatva, Így nem csak azzal leszünk tisztában, hogy mi zajlik a vízfelszín felett, hanem azzal is, hogy mi zajlik a víz alatt… Vámos…..
Nem mindig hasznos a tudás, sőt néha kifejezetten a hátrányunkra lehet. Így történt ez Mihail Afanaszjevics Bulgakov regénye alapján készült A Nagy Kísérlet, Avagy Rok Tojásai című hangjátékában is. A tudás a főszereplőt Perszikov professzort és az egész Oroszországot bajba…..
A hetente meghallgatható hangjátéksorozat címe hagy némi magyarázni valót, hiszen utal, azaz konkrétan megegyezik Goethe , A Nyugat-Kelet díván című verseskötetével. Goethe kötete verseket tartalmazott az életéről és fontos szakaszairól és egy értelmező utószót. Az…..
Több kérdés is felmerült bennem már azelőtt, hogy meghallgattam volna a Régió Rádió október 28-án, 1 órakor sugárzott Gücülke című hangjáték második részét. Mivel a Gücülke első részét nem hallottam, nem tudtam mire számítsak a hangjáték során, lesz-e rövid…..