Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nann

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nann 2016.11.23 13:09:07
Fúha, nagyon komoly ez a cikk.
Szóval én nem vagyok keresztény nincs bajom a kereszténységgel, de a kiforgatások és a túlzások nem szimpatikusak egy vallásban sem.

1. "Ha egy nem kereszténnyel randizol… nem fogod tudni megosztani a legfontosabb értékeidet - (...) Ilyen keresztény érték például az, hogy a hívők rendszeresen összejönnek Istent dicsőíteni, Bibliát tanulmányozni vagy barátkozni."
Vegyünk egy egyszerűsített példát én könyvmoly vagyok, járok könyvtárba, olvasókörökbe, könyves rendezvényekre, vannak innen barátaim is és szenvedélyesen tudok vitázni a legutóbbi olvasmány élményemről adott közegben. Ne randizzak egy nem olvasó sráccal, mert akkor nem fogok tudni koncentrálni arra, ami addig is fontos volt nekem. Ha igazán fontos nekem a "szenvedélyem" (ne hívjuk hobbinak most) akkor fogom folytatni, szakítok rá időt. Ha fonon nekem az a közösség, persze hogy tartom velük a kapcsolatot. Ha pedig ez a srácnak nem tetszik, akkor vagy elfogadja vagy lapát. Semmi köze ennek a kereszténységhez, a lényeg, hogy a párod fogadjon el.

2. Ha egy nem kereszténnyel randizol… a szexuális vágyakkal való harc sokkal keményebb lehet
Na azt ne mondja nekem senki, hogy egy hormonoktól túlfűtött 15-16 éves fiúnak és lánynak, ha keresztények és várnának az esküvőig nem ugyanolyan nehéz (sőt plusz bűntudat is bejön a képbe szerintem, ha az egyik azt látja, hogy ő jobban tartja magát, mint a másik), mint két nem vallásos tinédzsernek, akik ha nem is a házasságig de várnának még, ha hiszitek ha nem, nem minden 14-17 éves kamasz esik egymásnak az első randi alkalmával. És dettó szerintem a vegyes keresztény/nem keresztény-vallásos párossal. Itt is fenn áll, ha szeretik egymást, akkor képesek elfogadni a másik döntését, nehéz nehéz de nem ördögtől való, na. Ha megbeszélik a felek a dolgot nem lesz baj szerintem.

3. Ha egy nem kereszténnyel randizol… a házasságod sokkal nehezebbé válhat
3: 1. opció térítenél, 2. te hagyod el a hited, 3. ő tér meg. De miééért? Miért nem lehet a békés együttélés stádiumában lenni. Tudom elég liberálisan gondolkozom, de tőlem mindenki azt csinál, amit akar, míg a másik életét/gondolkodását nem akarja megváltoztatni vagy a másiknak nem fáj. Engem nőként nem zavarna, ha a párom (miután egy beszélgetéskor elmeséli, hogy neki miért fontos ez a dolog, csak hogy jobban megértsem őt) keresztény értékrend szerint élne én tiszteletben tartanám és ő is azt, hogy én meg nem fogok templomba járni és pont. A gyereknevelésnél meg még a nem keresztények között is sztem jó ha le fektetnek előre elveket, amihez tartják magukat a nevelés során, hiszen annyi helyről jövünk lehet hogy addig ki se derül míg nincs gyerek, hogy valamiről más a véleményünk. Megbeszéljük és lefektetünk egy kompromisszumos megoldást.

4. Van valaki, aki nagyon tetszik!
Na itt idegesítettek fel. Van valaki, aki kedves/tisztelettudó/elfogad TI MONDJÁTOK, de lányom (úgy érzem inkább lányoknak szól ez a cikk) tartsd észben ÚGY SE FOG ÖSSZEJÖNNI, MERT Ő NEM KERESZTÉNY! Mi van? Ha az emberek komunikálnak egymással és elfogadják egymást és szeretik egymást akkor miért ne menne?! Ti azt mondjátok, hogy ha megtér az emberünk akkor oké (de ez úgy se gyakori), de ha ő nem tér meg, de elfogadna téged, mert szeret az úgy se megy. Hahó, emberek ezrei képesek fizikai sérült embereket (látás/hallás/mozgássérülteket) szeretni és feltétel nélkül elfogadni. Ha nekik megy, akkor egy sima kapcsolatban, ahol csak gondolkodás mód beli különbségek vannak, amit a felek tudnak tolerálni MIÉRT NE MENNE? De a toleranciának oda-vissza kell működnie!

5. Egy barátom egy nem kereszténnyel randizik… mit tudok tenni?
Mi közöd hozzá? Ha nem egy drogdíler, vagy valaki olyan aki elakarja vágni a korábbi környezetétől, vagy aki miatt látod, hogy bajba kerül (mondom bajba) akkor hagy rá.
"Nagyon fontos, hogy ne éreztesd a barátoddal, hogy a döntése miatt elítéled (...)" miért ítélnéd el? Azért mert nem hívő valaki még lehet, komoly, tisztelettudó, jófoglalkozású ember. A világ nem csak keresztényekből és drogos punkokból áll.
"Finoman kérdezd meg tőle, hogy miért jár azzal a valakivel." Oké igen, beszélgettem én is már olyannal, akinek nem értettük a választását, megbeszéltük elmondtuk, hogy mi a problémánk, de hozzá tettük, hogy az ő dolga, az ő döntése és mi elfogadjuk.
" Akár az is lehet, hogy az új barátja/barátnője szintén megtér! Ha mégsem és szakítanak" LEHET MEGTÉR, HA MÉGSEM ÉS SZAKÍTANAK... De miért szakítanának, úgy írjátok ez törvényszerű, de nem. Na mi van, ha nem tér meg az új párja, de a barát se hagyja el a hitét, na mit kell tenned barátként. TOLERÁLNOD ÉS MEGISMERNED! Lehet kedvelnétek egymást.

6. Mi van, ha jártam egy nem kereszténnyel és azt kívánom, bárcsak ne tettem volna?
Emberek ezrei és nem csak keresztények vannak úgy, hogy "bárcsak ne jártam volna azzal az emberrel," nem függ a vallástól. Mindegy, hogy te istentől kérsz segítséget, hogy túllépj egy rosszul elsült kapcsolaton, vagy magadban próbálod rendezni a lényeg EZ NEM FÜGG A VALLÁSTÓL.
Nann 2016.11.23 13:48:09
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: na most egy szép nagy körkáromkodással akartam indítani, de még sem teszem. Szóval. "felnőtt szellemileg, az már ÖNÉRDEKBŐL is tudja, hogy nem érdemes buzulni." wáááh, ez mi? A homoszexualitás nem választás kérdése és aki az, az nem azért lesz az, mert érdemes szerinte, hogy jól fog kijönni belőle. Egy olyan társadalomban élünk, ahol nagyon is bántani fogák őket, ha felvállalják magukat, de nem jobb az, hogy légy önmagad, mint hogy hazudj a világnak arról ki is vagy, csak hogy jobban jöjj ki belőle. Vaskos hazugság. Hazudni nem bűn?

Ezt most általánosságban is kérdem, nem csak a homoszexualitás kapcsán nem jobb ha önmagad vagy ahelyett, hogy hazugságban élnél. Természetesen olyan keretek között, amelyekkel másokat nem bántasz és nem térítesz meg. Nem az nem bántás, hogy egyeseknek csípi a szemét a te nemi irányúltságod/külsőd/vallási és politikai nézeted.
BBC One Twitter "Folyik a Muskétások 3. évadának forgatása." hirdeti a BBC One a twitteren. És azoknak, akik esetleg ezt nem hinnék el, még egy képet is közöl a régi és az új Muskétás Kapitányokról a csapó mögött. Mi ez az új egyenruha, fiúk? :) ..
Sunny és Cary belehúzott, íme a feliratunk a 9. részhez, katt ide!..
Nann 2015.03.23 21:34:29
Jövő pénteken véget ér kedvenc sorozatuk második évada. Bár már a 9. részt is szorongva ülhettünk végig, azt hiszem, a záróepizód még izgalmasabb lesz. Íme a (nagyjából semmit nem mondó) tartalmi leírás a BBC oldaláról: „A Muskétásoknak mindent kockára kell tenniük,…..
„Miután Athost elrabolja és visszaviszi birtokára egy bizonyos Pinon, a Muskétások a keresésére indulnak. Majd hirtelen egy csata közepén találják magukat Renard báró ellen, akit megdöbbentett, hogy Athos megtagadta a nemességét, és magának akarja Athos földjét.  Miközben a…..
Máris a második résznek örülhetünk, melyben őfelsége, a "kispapa" saját bőrén tapasztalja meg, hogy mulat a népe ;) Ide kattintva eléritek a torrent fájlt, ettv jóvoltából (a szokásos megbízható minőségben) Ide kattolva pedig az ANGOL feliratot. Itt pedig sok-sok linket…..
Nann 2015.01.18 15:30:07
@Lady07: mint már írtam, van már felirat a 02x02re.
Amúgy amint vége lesz a vizsgaidőszaknak január végén Caretha szerintem fog csinálni feliratot (mintha azt írta volna korábban).
s02.e01.torrent És már itt is van a második évad első része! Máris az első részben köszönthetjük Rochefort urat! ;) A fenti linken ettv-ék szokásos megbízható minőségében, torrentként tudjátok letölteni a premiert. Ehhez angol feliratot letölthettek ide…..
Nann 2015.01.05 18:10:46
Ó ez a rész... te jó imádom.

Constance alapköve a sorozatnak, lesz még itt sok könny és valahogy összekeverednek, de én most nagyon örülök ennek a "haragszomrádnak" komolyan, mit is képzelt D'Artagnan, pattog itt összevissza, tipikus férfi logika, lépjen meg vele a csaj és majd el lesznek valahogy, túl romantikus, miből, hogyan, meddig? Constance teljesen reális, még ha a szíve is szakad meg, szóval D'Artagnan csak maradjon csendben.
A kettejük kapcsolata már a könyvben is nehézkes lett, nem tudott hova kifutni, talán ezért is ölte meg Dumas Constance-t, persze itt ennek igen csak minimális az esélye, de sok szenvedés lesz még itt, mire tényleg minden akadály elhárul (megkockáztatom nem is ebben az évadban).

A Bíboros visszatérése áhh, tényleg jó lenne, de hát a Tardis elvitte... :/ (Pedig meg mondta, hogy semmi sem tántoríthatja el, aztán meg jött a tardis és elment :()

(amúgy shh... de van egy ilyen kép:
36.media.tumblr.com/d0cd2b113707ca401917b4b4d494165e/tumblr_nhgn544Dak1trtbg7o1_500.jpg szóval béke lesz itt nem kell annyira aggódni :)) )

Ó és komolyan úgy szomorkodtam, de picit örültem is, én már egy éve várom, hogy Aramis megtudja mi lett Adele-lel, azt akartam, hogy tudja még úgy is, hogy fájhat, joga volt tudni. Szóval szomorú, de azért volt egy kis elégtételem.

És és mennyi mennyi Athos volt *csillogó szemek* és majdnem elájultam mikor szegényt Rogert megfújta Rochefort :D
Nann 2015.01.09 15:38:02
@Caretha: Ó csak örülni tudok Porthosnak is bár pontosan nem tudom még mi is van most kezdtem el nézni felirattal, de igen a családja körül lesz valami. Való igaz, hogy kicsit a háttérben volt szegényke, na de majd most :)
„Lajos király meg akarja tapasztalni a gondtalan élet örömeit, de az éjszakai szórakozás gyorsan véget ér, mikor őt és D’Artagnant közembernek nézi és elrabolja a hírhedt bűnöző, Lemaitre, hogy spanyol rabszolgáknak adja el őket.  A Muskétások feladata megtalálni…..
Nann 2015.01.09 15:00:09
A magyar fordításban nem sikerült visszaadni az eredeti cím többértelmű jelentését, ami arra a sakk-kifejezésre utal, amikor a huszár leüti a vezért (királynőt). Az epizód ismeretében mindenki döntse el, hogy a „take” ige több tucatnyi jelentése közül melyik passzolna ide a…..
Nann 2015.01.05 01:36:01
@Gabba: még hogy a horgászost, az egész halsütögetőst áhh, folyton kesergek, hogy legjobbak kimaradtak a szinkronosból mindig még akkor is ha csak egy-egy snitt (teszem azt mikor a 01x03ban Athos "érzéstelenít" a "műtétnél" és utána mondja, hogy ezt már kitapasztalták, hogy így kell stb. stb.)
Amennyire vártuk a hírt, annyira villámcsapásként ért, hogy az imént meghallottam kedvenc sorozatunk zenéjét a tv-ből bömbölni :) A beharangozó videóban csak Aramis magyar hangját hallhatjuk (szerintem nem a legjobb választás, de legyen), reméljük a jövőben hosszabb…..
Nann hozott nekünk sok-sok képet, bár valami érthetetlen okból nem mindig látszik a hozzászólása, amiben ezeket megosztotta.. De köszönjük szépen neki! :) Kattintsatok a folytatásra, hogy lássátok a legújabb második évados fotókat! Természetesen a Milady is visszatér a…..
Újfent eljött az áldott vizsgaidőszak lezárása, amiért az egyetemista utolsó leheletével mond hálát, majd átalszik 24 órát, még két napig zombiként viselkedik, aztán rájön, hogy valami érthetetlen módon, mégiscsak túlélte. Megint túlélte. Ez a visszatérő érzés immár…..
The Musketeers Fellendülés! 2014.04.25 21:28:01
Minthogy adódott egy üres napom, viszont nem sokára vizsgaidőszak, gyorsan csináltam sok-sok frissítést. Remélem, szeretni fogjátok :) 1. Frissülnek a héten a karakter / színész leírások (terveim szerint minden nap egyet töltök fel, csak hogy ne legyen túl sok egyszerre) 2.…..
Fotó a második évad első részének szövegkönyvéről Míg szinte véget sem ért az első évad /évadzáró magyar felirata perceken belül érkezik ide, a blogra/, máris jönnek a hírek a második évadról. Illetve, egyelőre "csak" egy kép. Jessica Pope, a The Musketeers…..
Athos Athos bátor, leleményes és természeténél fogva vezetője az embereknek. Ám a múltjában egy sötét titkot rejteget... A briliáns kardforgató Athos a kötelék, ami összefogja a Muskétásokat. Jelleme tiszteletet parancsoló. Első pillantásra arrogánsnak tűnik, ám…..