Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miniszterelnökúr

2 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A méltán népszerű Szkepticista Gyülekezet ma a Kobak Klub rendezvényének keretében népszerű történelmi legendáriumokat zúz szét a tudomány, ráció, világosság és európaiság jegyében. A szélsőjobb magyarországi elburjánzásával a történettudomány területén is…..
Miniszterelnökúr 2012.12.11 13:35:56
@Ferdinandus: Valahol a kettő között van az igazság. Az uralkodó osztálynak nem volt érdeke kiirtani a dolgozó osztályt, mivel azok tartották el őket.
Persze jóval kényelmetlenebb volt az élet, mint most, de a kényelmetlenség megerősít, szívóssá tesz. A másik dolog az, hogy a középkor emberének nem kellett naponta órákat utaznia, hogy megkeresse a kenyérre valót. Ha a középkori ember életmódja érdekel, akkor elég megnézned a 20-as évekbeli magyar paraszti társadalmat. Nyáron sok munka, télen lazsálás...
A nemes az adóért cserébe közbiztonságot, igazságszolgáltatást, védelmet nyújtott. Az egyház az adóért cserébe oktatást, egészségügyet szolgáltatott. Nem volt teljesen irracionális az a rendszer, amiről azt mondják, hogy csak az alsóbb osztályok elnyomásán alapult.
Kedves Szülők! Anyukák, apukák, miért..? Megannyi elhibázott élet, mennyi eltékozolt tehetség, a napi robot és a sikertelenség kalodájába zárt sas lélek, melyet aztán a szerencsétlen gyermekben próbálnak maguk helyett életre kelteni, sikerre vinni. -Mi már negyvenévesen nem…..
-Mi annak idején állandóan csajoztunk a srácokkal. A mi korosztályunk még a Tabánban, az idősebbek az Ifiparkban, az utánunk jövők meg inkább a dizsikben meg a punkkoncerteken. De ment rendesen a nőzés, versengtünk, hogy egy este ki tud több csajt felcsípni. A lekérések után…..
Modorosblog Modoros' election night 2012.11.06 16:56:02
Hey folks! Üdvözlünk benneteket a Modorosblog történetének egyik legnagyobb és legfontosabb eseményén. Odaát, a Nagy Vízen Túl világfordító események zajlanak, Amerika választ. Ez a megkerülhetetlenül döntő fontosságú esemény pedig a mi kis aprócska, icipici magyar…..
Miniszterelnökúr 2012.11.06 18:26:10
Szinte mindenki számára ismert az LGT örök klasszikusa. Fülbemászó dallamával, szövegével sokak kedvence lett, a tábortűz melletti gitározás egyik alaptétele, ha a 8 óra munka, és a Ki visz haza után valami szívhez szólóbbat, komolyabb hangvételűt akarunk játszani. Az LGT-t…..
Tábortűz másképpen Indulás 2012.11.06 15:47:40
Sziasztok! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy régi/új dalokat, filmeket, alkotásokat vegyek górcső alá, értékeljek újra. Sokszor sok dalt úgy énekeltünk, sok filmet úgy néztünk, hogy közben fogalmunk sem volt az adott dolog valódi jelentésével, fogalmunk sem volt a mögöttes…..