Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OFK

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 90-es évek közepétől egyre többször hangzott el az a megfogalmazás, mely szerint a XXI. század a kommunikáció évszázada lesz. Akkor még csak sejthettük, mit is takar ez a kijelentés, mára azonban benne élünk, és valóban elmondhatjuk, hogy ez így van. A mobiltelefonok, és…..
Világcsúcs! De legalábbis magyar rekord, hogy az ismert barkácsáruház mintegy hazai pályán, a kamu árleszállítós akciók területén nemhogy megverte a Versenyhivatal által folyamatosan milliókra büntetett hipereket, hanem laposra, bucira, gyurcsányistára verte őket. A…..
Az alábbi történet egyszerre nyugtalanító és felháborító. A Zugügyvéd hallott már egy-két német vagy osztrák rendőrségi túlkapásról, de ilyen tényszerűen még nem írt le ide senki egy esetet. És az sem vigasztalhat bennünket, hogy nem csak itt korruptak a rendőrök, hanem…..
OFK 2007.11.28 20:52:02
Kicsit kutassatok az emlékezetetekben...
Hány alkalommal láttok osztrák, német, vagy éppen olasz gépkocsit úgy közlekedni Magyarországon, hogy le se
sz@rja a szabályokat? Mert én szinte minden nap. Ott is vannak idióták.
Szombaton az M1-esen egy német rendszámú gk. a leállósávon előzte meg az előttem haladó kamiont. A hajam az égnek állt.
OFK 2007.11.29 18:54:46
A hozzászólások alapján ismét szólnom kell.

Boyxboy!
Ha elismerem, ha nem, a büntetés 1100 €, amit át is vettek tőlünk.
(Ne felejtsük el, hogy erről hangfelvétel van!)
A büntetést befizettük, azt nem vitattuk. Az eljárás további részével nem értettünk egyet.
Persze, hogy nekünk is irreálisan magasnak tünt, de mit tehettünk volna? Alkudozunk? Mint látható a határozatból, később meg is indokolták, hogy miért ennyi.

dark future!
A bankkártyát a többi összes iratával együtt vették el, (Útlevél, személyi, TB kártya, adókártya, stb.) és azt maguknál is tartották, egészen addig, amíg a büntetést ki nem fizettük. Közben próbálták meg a pénzt a kártyáról levenni. Hogy mire számítottak, nem tudom.

hülyemagyar!

Márpedig van, olvasd el a határozatot.

bagoly2!
A 140 € büntetést azért kapta - rajta van a bizonylaton - mert nem működött együtt a rendőrséggel.(!)Erre írta másnap faxban a főkonzulnő, hogy a rendőr értékelhette nem-együttműködésnek azt, hogy nem tudott németül.(!)
Egyébként mindenben igazad van. És nyugodj meg; a cikkben leírtak mindenben fedik a valóságot. (A fontosabb dokumentumok a cikkben megtekinthetőek.)
Hogy a jognál maradjunk, én pl. már azt sem értettem, hogy az esemény után egy héttel megtettük büntető feljelentést, majd két héttel később még ebben az ügyben a rendőr határozatokat irkál nekünk! Amikor az ügyben már elvileg büntető eljárás van két hete! Hogy Magyarországon rendőr már semmit se irogatna ilyen ügyben, az biztos.