Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kazsmerd (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zsidó Világkongresszus (WJC), az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) és az Amerikai Cionista Szervezet (ZOA) leveleiből nem csak arról kapunk képet, hogy lehet mesterséges rettegésből és több millió ember halálából politikai tőkét kovácsolni, hanem hogy milyen…..
kazsmerd (törölt) 2014.01.10 21:48:42
@BNick:
Az antiszemitizmus keletkezésének oka sokkal drámaibb, mint amit maga sugall, mely szerint konfliktust okoz a zsidó nép, vagy idézem "aránytalanul nagy igazságtalanságokat okoz". Az antiszemitizmus a mai szabad világban egészen egyszerűen nem állja meg a helyét, jelenléte régmúlt idők ragacsos, eddig le nem koptatott sara, mely úgy tapad az alsóbb társadalmi rétegekre és/vagy a fejletlenebb társadalmakra és/vagy tanulatlan emberekre, mint valami óriási, gusztustalan köpőlégy a bomló húsra.
A vétek, melyet minden antiszemita elkövet, a tanulatlanságából fakad, mely ahhoz vezet, hogy egy társadalmat az európai történelemben hagyománnyá vált szemszögből vizsgál, illetve egy társadalmat annak néhány tagja által bemutatott magatartási formákból ítél meg.
Helyesen valóban anticionizmus, azonban ennek a szónak az etimológiája ugyancsak fontos támpont lehetne.
Ugyanakkor az anticionizmus érzelmi elfogadásának megemlítése kérdéseket vet fel, például, azt, hogy milyen más elfogadási típus létezik és azt is, hogy az érzelmi elfogadás elfogadás-e, mert ha igen, úgy nincs értelme az érzelmi jelzőnek.

A hozzáfűzött gondolatához:
Nem, ez nem így van. Magyarként sosem éreztem vagy éreztették velem azt, hogy bűnös vagyok a történelmi tényekért. Ezek ismerete meghatározó, a hozzájuk fűződő szimpátia azonban teljesen más kérdés.
Az akkora szóra pedig külön felhívnám a figyelmet.
Xy ekkora a másik meg akkora bűnös: ennek ebben az összefüggésben nincs értelme.
kazsmerd (törölt) 2014.01.11 21:42:35
@Judenrein:

Átalakítva:

Szeresd azt az embert, aki a torkodra helyezi a kést, miután...

Szeresd azt az embert, aki kivásárol téged a Hazádból...

Adott néphez való tartozás nem von maga után semmiféle hátrányos vagy előnyös következményt.

Nem a csoportot, az egyént kell megítélni. Társadalmi szinten elég egyetlen kivétel, s a szabályszerűség nem állhatja meg a helyét.
Akinek már fejfájása van a vallásos bejegyzéseimtől, attól elnézést kérek... Hamarosan nagyböjt. A böjt: lemondás. A legáltalánosabb, hogy pénteken nem eszünk húst. Az elvetemültebbek szerdán se.De valójában a böjt az valami fontosról való lemondás. Lemondás, és Istennek…..
kazsmerd (törölt) 2013.04.06 15:39:07
@Xinaf: Gondolja, hogy Ön tudja képviselni az egyik Sast?
kazsmerd (törölt) 2013.04.06 12:10:12
kazsmerd.blog.hu/2012/11/10/elso_resz
Másodikat, harmadikat is illik elolvasni.
Február elseje, kerek egy hete van hátra a kormánynak az ultimátum teljesítésére. Ha nem teljesítik a 6 pont követeléseit, akkor a Hallgatói Hálózat további akciókat folytat. Ennek kapcsán végiggondoltam, hogy én személy szerint miért is veszek ebben részt, miért tartom…..
kazsmerd (törölt) 2013.02.03 15:47:21
@Foxtrotty:

Mi a probléma? A nevek?