Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csigácska

38 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nálunk az ágy alatt :D Nehogy azt hidd elment az eszem, és bolondságokat beszélek, de tényleg, a porszivózások alkalmával mindig ráakadok 1-2 százasra, kétszázasra.  Talán nem is gondolnád, de végignéztem a lakást, közben persze takaritásnak álcáztam, és mire végeztem…..
Mypitbull In memoriam Lenox 2013.07.11 15:40:38
Szeretnénk megemlékezni Lennoxról, akit tavaly július 11.-én altattak el. Esete mélységesen felháborította, és elkeserítette ennek a fajtának a szerelmeseit. Lennox a bulltípusú kutyákkal szembeni diszkrimináció elleni harc megszemélyesítőjévé vállt az egész…..
Nem ébredtem fitten, félálomban főztem le a kávét. Topogtam vele vissza az ágyamba, hogy bekapcsoljam a tévét, és sikerüljön felébrednem, de ekkor valami szörnyű dolog történt! Kiömlött a kávé! De nem ám az ágyneműre, nem a hálóruhára, hanem egyenesen az ágy kényes…..
Néhány hete barátnőm révén rákaptam a mosószer főzésre. Főztünk szineshez, főztünk fehérhez, párszáz forintból megvan az egész.  Nagyon jó vasárnapi szórakozás volt, ebéd után elmosogattam, lereszeltem a mosószappant, és nekiláttam a kevergetésnek.  Nagyon…..
Pár nappal a kutyánk érkezése után már meg is tapasztalhatjuk mennyire érzékeny a kis lelke. Nagyon könnyen tanul, de igényli is a szeretgetést, foglalkozást. Ha nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy 24 órát vele tudunk tölteni, bizony bármikor hazaérhetünk a lakás…..
Miután körültekintően kiválasztjuk életünk pit bullját, általában 8 hetes korban visszük haza először. Remélem nem első kutyának választ senki sem pit bullt, mert ha igen, nagy fába vágja a fejszéjét. A kutyánk már kis korában is makacs, és hatalmas a mozgásigénye. A pit…..
Sétáltatás Pórázon lévő idegen kutyához ne engedjük oda a kutyánkat, abban az esetben sem, ha a miénk jól szocializált. Ne engedjük, hogy idegen embereket zaklasson az ebünk. Ha futót, biciklist, görkorcsolyást, gördeszkást, járókerettel vagy bottal…..
Az első, és legfontosabb tanácsom, ne vegyél olcsó kutyát, mert már a régiek is megmondták, olcsó húsnak hig a leve. Rendkivül körültekintően kell kutyát vásárolni, akár ágyban alvós családbarátot, akár 2015 súlyhúzó bajnokát akarod megvenni. Ne keverd össze a…..
Mypitbull A pit bullok története 2013.06.25 21:19:56
A fajta története Ennek a kutyafajtának az eredete, kialakulása az XVIII. századi Amerikai Egyesült Államokban keresendő. Mert ez időben az ott élő Angol és Ír telepesek próbálkoztak az eredeti 'ó-angol buldog' és egyéb, főként különféle terrier fajták keresztezésével.…..
Sajnos elmondhatjuk, hogy az egyik legjobban félreismert fajta a pit bull. Természetesen, az tudja ezt igazán, aki találkozott már egy igazi pittel. A Pitet a szó legszorosabb értelmében nehéz standardizálni, hiszen tenyésztése nem a külső megjelenési jegyek, hanem belső értékek,…..
Napok óta hatalmas a meleg, egyáltalán nincs étvágyunk, és kimozdulni sincs kedvünk. Ennek örömére bevezetek ma egy nem költök napot :) Ezt találtam az interneten: Jelölj ki egy “böjti napot”, amikor nem költesz egy fillért sem. Se munkahelyi kávézásra, se éttermi…..
Ma reggel nem volt sok energiám kávézás közben, kicsit fáradtan ébredtem. Biztos az időjárás miatt, de reggel 8-ra bankban kellett lennem, úgyhogy nem volt mese, fel kellett kelni időben. Mig a kávém főtt, kiléptem az erkélyre, hogy meglocsoljam a paprika, paradicsom palántákat,…..
Végre jó idő van, tavasz, vagy inkább rögtön nyár, és ilyenkor mindig erősebb a vágy, hogy kimozduljunk, elmenjünk sétálni, kirándulni, állatkertbe, bárhová, csak ne üljünk a négy fal között, ahogy egész télen. Ma reggel arra ébredtem, hogy az új albérletünk alatt levő…..
Hetek óta figyelem a boltok polcain a rengeteg csoki tojást, húsvéti nyuszit, mindenféle gagyiságot, amivel pénzt próbálnak kicsikarni belünk. Szerencsére a mi családunkban nem divat a húsvéti ajándékozás, és mivel messze élünk a falusi rokonoktól, tehát kimarad a nagy…..
Ma elkezdtem takaritani a hűtőt, és csoda dolgokat találtam benne. Volt amiről elfelejtkeztem, megbújt a hűtő hátuljában egy Ráma, és pont tegnap vettem egyet, mert a holnapi kajához kell. Az ecetes hűtőmosás közben elgondolkoztam ezen. Kicsit átalakitottam a heti menüt, a…..
Mint mindenkinek szerintem nekünk is a heti kosztpénz jelentős része a vasárnapi ebédre megy el. Mert húsleves kell, második, süti... :) Na ennek ezen a hétvégén véget vetek. Zöldséglevest főztem 159.-Ft-os Tescos fagyasztott leveszöldségből, chilis babot…..
Találtam tegnap egy nagyon jó weboldalt, ahol játszva tanitanak spórolni, és a ökológiai egyensúlyt fenntartani. Aki ráér pár percre, nézze meg ezt az oldalt, igy könnyebb lesz róla mesélni: www.okofitnesz.hu 75 kihivás van az oldalon, mindenért lehet pontokat kapni, és a…..
Egy édes, bájos borsodi faluban nőttem fel, ahol hatalmas kertünk volt, és még gyümölcsös, és szőlő is. Bár nem a kedvencem a kerti munka, az viszont csodás, mikor a reggelihez csak kisétálsz a kertbe, és kihúzol a földből egy-egy retket, hagymát, nyáron leszedsz egy…..
Egyre közeleg a költözés, találtam egy megfelelő kisebb lakást, figyeltem a műanyag ablakra, a rendezett lépcsőházra. Panel ez is, de jóval kevesebb négyzetméter, és olcsóbb is. Április elején kapjuk meg, addig az ingatlanközvetitőnél lefoglalóztam, hogy nehogy más kapja…..
Ma reggel jó kedvűen ébredtem, úgy döntöttem a héten kifestem a konyhát. Az anyagok meg is vannak már hozzá, azt a főbérlőtől megkaptuk, csak meg kell csinálni. A párom nem barkács-ember, én annál inkább. Vagyis szeretném azt hinni. De azért egy olyan dolog, hogy a fehér…..
Sajnos ma beteg lett az egyik kutyánk, elég pici még, most kezdte próbálgatni hogy az anyatejen kivül milyen a kaja, de nem jött be, elkezdett hányni, és nagyon bágyadt volt. Azonnal orvoshoz vittük, bélgyulladást diagnosztizáltak. A vizsgálat, a gyógyszerek, és a megnyugtató…..
"Ha a család ahhoz van szokva, hogy minden étkezésnél tejet, (drága) gyümölcslevet, vagy (drága és egészségetelen) szénsavas üdítőt iszik, akkor vezessük be, hogy naponta csak egy étkezéshez ihatnak ilyesmit, a többihez vizet kapnak. Ha ez túl nehéz, akkor kezdhetünk azzal is,…..
Ma reggel úgy ébredtem hogy édességet kell enni, különben vége a világnak. Párom még az igazak álmát aludta reggel 6kor, én meg a konyhában turkáltam. Az ebéd meg volt tervezve, zöldség leves, lecsós tarhonya virslivel. De édességgel nem készültem ezen a héten a…..
Ma reggel nekivágtam, és órákig böngésztem az internetes portálokat albérlet ügyben. Nagy meglepetésemre alig van olcsó, megfizethető, és mégis tiszta takaros lakás a piacon. De nem adom fel, mert felesleges nekünk a 3 szoba, elég egy másfél szobás is.  Néztünk reggel…..
Nagyon sok volt a munka mostanában, egy percem sem volt a blogra. Viszont egész jól sikerült a spórolás, néhány dolgot kivéve. A cigizésben visszaestem, de most végleg le kell tennem, mert tegnap este begörcsöltem a fűszeres kajától, és megnéztem a neten mi zavarhatja a…..