Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b. marcell

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, végül mégis összevisszaság lett az egész blogból. Ez azért lehet így, mert sajnos, kicsit összeszedetlenül csinálom a dolgokat. De hát van ez így. Én előbb lettem íródeák, mint blogger, szóval csak remélem, hogy valahogy eligazodnak az idetévedt látogatók. Na akkor…..
Nem is tudom beszéltem e már itt vagy a másik blogomban a megbízástípusokról. De mindegy is. Csak annyit akartam most előadni gyorsan, hogy Magyaroroszágon milyen megbízástípusok vannak és mit is kell azokról tudni. De csak nagyon röviden mondom... Megbízástípusok…..
Manapság aztán nehéz dolga van az embernek, mert brókerből is annyi van, mint brokkoliból a zöldségesnél, és ráadásul ma már az internet világában aztán mindenféle brókert találhatunk magunknak. Na de hogyan válasszunk közülük és egyébként is, milyen szempontokat kell…..
Ez aztán a kedvenc témánk, nem de? Imádjuk a névérték és a piaci érték témáját, hiszen ez itt a lényeg, nem de? Mi a piaci érték. Nem tudom ki hogy van vele, de amikor még csak pár részvénnyel rendelkezik egy kezdő befektető, akkor rendszerint fogalma sincs a tőzsde…..
Árfolyamok Tagsági Jogok 2012.11.19 16:11:00
Milyen tagsági jogaink vannak? Mik a részvényesek jogai? Hogyan érvényesíthetik a részvényesek a jogaikat? Az értékpapír tulajdonosok jogai, azok a tagsági jogok, amik minden részvényest megilletnek. Vannak különbségek az egyes tagok jogai között? Ilyen kérdések járnak most a…..
Árfolyamok Mi a teend 2012.11.18 14:34:00
Vajon short pozíció esetén kell aktiválási árat beállítani? Na ná, ha a piaci ár nagyobb, mint ami a megbízásban szerepel. Ugye? Na ná! Ezt már tudtuk eddig is, de mit kell még tudni az aktiválási árról és alkalmazásáról? Milyen okosságok lelhetőek fel a neten a…..
Árfolyamok Keresztértékesítés 2012.11.18 12:59:00
Ha több különböző bekerülési értékű részvényről van szó, akkor bizony a kereszértékesítésnek komoly jelentősége lehet. Miről is van szó? És miért olyan jelentős? Főként adózás tekintetében... de nézzük miről is van szó: FIFO vagyis First in First out Vagyis hogy…..
Mi az a likvidációs hányad? És milyen jogok kötődnek hozzá? Akkor beszélünk róla csak, ha egy cég megszünteti a tevékenységét? Ha az eszközök értékesítése és minden egyes kötelezettség teljesítése megtörtént, és a megmaradó összeget elosztják a részvényesek között…..
Sokan teszik fel ezt a kérdést manapság, mert egyre többen futnak bele a hirdetésekbe, aztán kezdenek utána járni annak miről is van itt szó. A Forex egy felkapott dolog, az online devizakereskedelem pedig egy virágzó iparág napjainkban. Megannyi kereskedelmi platform elérhető az…..
Naoshima szigetére nem könnyű eljutni. Az elmúlt 25 évben mégis művészetkedvelők ezrei látogattak el ide, hiszen nem mindennapi élmény egy múzeumban éjszakázni, fürödni és záróra után a tenger mellett sétálgatva nézegetni a műalkotásokat. Az egész 1985-ben indult, amikor…..
Mostanában több olyan poszt is született, amiben arról van szó, hogy réges-régen megszokott, ám mégsem szabályos parkolási esetekre rástartoltak a hatóságiak. Viszont előfordulhat, hogy idővel belátják, hogy jól volt az úgy, hiszen kevesebb kalamajkát okoz legalizálni a…..
Az európai bankunió megteremtésére kidolgozott tervek fontos lépést jelentenek az euróövezeti válság megoldása felé, de e terveket úgy kell átalakítani, hogy Európa felzárkózó gazdaságai is bekapcsolódhassanak a majdani bankunióba - áll az Európai Újjáépítési és…..
Paypal már bankkártya nélkül is feltölthető http://index.hu/gazdasag/blog/2012/10/31/paypal_bankkartya_nelkul_is/..
Az amerikaiak újabb négy évre bizalmat szavaztak jelenlegi elnöküknek. Barack Obama megnyerte a 2012-es választást. http://hetivalasz.hu/usaelnokvalasztas2012/amerika-egyelore-nem-akar-technokrata-elnokot-56751/..
Az Európai Bizottság szerint jövőre sikerül az országnak a 3 százalékos cél alatt tartania a költségvetési hiányt, de 2014-ben már ismét 3,5 százalék lehet a deficit. Ebből úgy tűnik, Brüsszel a mostani intézkedésekkel elért hiánycsökkentést sem tartja fenntarthatónak.…..
Magyarország nem kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól - derül ki az Európai Bizottság (EB) őszi előrejelzéséből. 2013-ra 2,9 százalékos költségvetési hiányra számít Brüsszel, ami alatta marad az uniós hiányküszöbnek, 2014-ben azonban a bizottság szerint ismét…..
Az üzemanyagok árának tartós csökkenésére, illetve jelentősebb áresésre nem lehet számítani - mondta Drucker György energiapiaci szakértő az MTI kérdésére annak kapcsán, hogy ezen a héten is csökkenti a benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a…..
Árfolyamok Első bejegyzés... 2012.11.06 10:23:45
Na, akkor indulhat a blogolás.....