Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cskraoly

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi várható a világ legerősebb bajnokságában 2019/20-ban?  A héten elkezdődik végre a világ legerősebb női kézilabda bajnoksága. Ezt pedig megfelelő alkalomnak tartottuk arra, hogy belekezdjünk egy blog indításába.  Először egy minden csapatra kiterjedő, de nem minden apró részletet kimerítő…..
Az ETO vezetése kitiltotta a szerdai Győr-Maccabi mérkőzésről a Nagy-Magyarországot ábrázoló és Árpád-sávos zászlókat, illetve drapériákat. Ezen felül minden szektorban két, kifejezetten csak erre a célra alkalmazott, kamerával is felszerelt (!) antirasszista komisszár fogja…..
Mit jelent nekünk július 4-e? Jó kérdés, igaz? Vajon ki mire gondol elsőként? Netán az Amerikai Egyesült Államok 1776. július 4-én kiadott Függetlenségi Nyilatkozatának valamilyen magyar vonatkozására? Vagy a számunkra örökké emlékezetes 1954-es világbajnokság berni…..
cskraoly 2013.07.16 12:09:23
Én is díjazom, hogy megemlékezünk erről a dicsőséges győzelemről, de pár dolgot, kérem szépen ne az "átkos" tankönyveiből szedjünk már:
- A magyarság nem el- hanem visszafoglalta a Kárpát medencét. Nem új otthon, bár a kezdetekről valóban vannak különféle teóriák. Ideje lenne valóban tudományosan kutatni gyökereinket.
- Szvatopluktól nem vettünk el semmit, ami őt illette, csak amit elfoglalt. A Morva birodalom tulajdonképpen a mai Csehország területét jelentette, minek kellett neki bejönnie ide is, akkor olcsóbban megúszta volna...
- A Hon-visszafoglalás harcai a megszállók ellen zajlottak, nem a helyi lakosság ellen, meglepően kevés csatát tudunk felhozni. Ez az egyik közvetett bizonyítéka az itt élők Árpádékkal való kultúrális rokoni kapcsolatára: ilyen jó helyért a történelemben csak akkor nem folyt harc, ha az okafogyott volt...
- A besenyő támadás sztorija pedig kis részben valóban igaz, de azért ne vegyük már életszerűnek, hogy az akkori kor egyik legerősebb hadserege menekülés közben hódít meg több százezer négyzetkilométer szuper területet, és akik őket kergették, azok nem látták okát, hogy utánunk jöjjenek, ehhez nem kell Sherlock Holmes...
- A francia forradalmat meg kár volt megmenteni, a jelen kor liberális mocska valahol ott gyökerezik, hogy a mai napig megéneklik több tízezer guillotine kivégzés és főbe lövés évfordulóját. Különösen undorító, hogy gyerekek hóhérait himnuszban dicsőítik...
- Augsburgnak pedig csak a vereség részét emlegetjük, pedig történt ott egy s más is. Nevetséges, túrót sem ütöttek rajtunk akkortájt. Lásd magát a cikket: 955 után is még jó 75 évig nem járt erre rossz szándékkal senki. Vajon miért?

Mindezzel együtt a cikk írójának szándéka nemes és a mondanivalója valós: kutya kötelességünk lenne ezt akár nemzeti ünnepként megélni!
Szeptembertől heavy metal szakon indul felsőoktatási szakképzés a nagy-britanniai New College Nottingham főiskolán – adta hírül a Hammer World.  „A kétéves képzés elvégzői megismerik a műfaj jelentős alkotóit, előadóit, szerepét a filmekben, a videójátékokban,…..
Jobbegyenes Mi a neved, Náci? 2012.11.27 13:23:47
Ma, Magyarországon, 2012-ben bárki, bárkit következmények nélkül nácizhat le. Gyöngyösi Márton tegnapi felszólalásában megmutatta, hogyan lehet egy nagyon fontos és húsba vágó témát nyakon szúrni egy szerencsétlen és félreérthető teljesen egyértelmű elszólással. Ha…..
Érdekes helyzet állt elő az időközi helyhatósági választás után Tiszavasváriban a múlt héten. A helyi választási választási bizottság a szavazás másnapján, október 29-én megsemmisítette az 1. és 8. választókerületi eredményeket a szavazás napján felmerülő…..
cskraoly 2012.11.05 14:17:34
@TaTa86.: Szerintem meg nagyonis van, de azért köszi, hogy ilyen alaposan végig gondoltad és mérlegelted az összes lehetséges magyarázatot.
cskraoly 2012.11.05 15:14:07
@TaTa86.: én azt mind értem, amit mondasz, te meg azt értsd meg, hogy nem azt mondtam, hogy így történt, hanem azt, hogy ez is egy verzió. Legalábbis ez volt a célom. Ezt pedig továbbra is tartom, például ilyen megfontolásokból:
- 5 perc alatt kiderült, hogy fideszes autó - tényleg ilyen bénák lennének?
- sokkal kisebb horderejű ügyekben is tört már össze kamera és operatőr :), itt meg vidáman zajlott a forgatás, a választások után cirka 1 órával meg már publikálták is az anyagot, ténymegállapításokkal, kitakarásokkal, vágva. Gyors.

Tényleg annyira nagy képzelőerő kell ahhoz, hogy szervezettnek nyilvánítsd az esetet?
Egyébként nem vagyok választásicsalás-szakértő, csak sokat néztem a Columbo-t, amiben nem győzték elmondani, hogy indíték, érdek kell a tettekhez. A komcsi módszereket meg köszi, már ismerjük.

Pofánvágásügyi szakértő sem vagyok, de láttam már sallert közelről, gondolom te is. De minek kell nekem szakértőnek lennem ahhoz, hogy tudjam, hogy ha arcbavideózol egy cigót, akinek nem tetszik, akkor gyakran hamarabb üt, mint kérdez. Persze gyakran erre cefetül rácsesznek, ha valami tökösebb legénnyel sikerül nekik összeszaladni. Remélem egyre gyakoribb lesz az ilyen, és ebben igazad van: kevesebb ember kap egy kiadós taslit, mint kellene.

Na, bocsi a litániáért :)
cskraoly 2012.11.05 16:28:04
@TaTa86.: na, akkor ezt meg is beszéltük: szerinted nem reális, szerintem meg nagyon is az.
Én meg a cigókból nem nézek ki ennyi életösztönt, főleg nem a korruptabb fajtájából. De ettől még tetszik a felvetésed, hogy van egy olyan város az országban, ahol a gazsi-gengszterek átgondolják mielőtt nekiállnának emberkedni, remélem tényleg így van. Viszont ha így van, akkor megyek a Jobbikra szavazni és ezt javaslom mindenki másnak is, akinek gondja van a hiperpigmentációval együttjáró parazita életmóddal.