Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pityerke

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az indexen egy érdekes cikk jelent meg, bizonyos termékcsaládról, melyet gyártója a környezettudatos vásárlóknak ajánl., A merinó birka gyapjából készült ruhákról van szó. https://index.hu/techtud/2019/09/17/merino_gyapju_polo_ing_teszt/   Ezúttal elismerik, hogy a legeltető állattartásnak lehet…..
A Bulinegyed ismét kiverekedte magát az újságok címlapjára. Először a kerület korábbi – amúgy jogerősen elítélt – MSZP-s polgármestere, Hunvald György jelentette be, hogy kilép a pártjából, és független polgármester-jelöltként indul. Nem sokkal később, Moldován László, az LMP lemondott budapesti…..
Pityerke 2019.08.15 16:14:57
@Syllabux: A megoldás a Bulinegyed megszüntetése. Az alkalmazottak el tudnak helyezkedni. Munkaerő hiány van. Aki a csürhe ordibálása miatt nem tud aludni, annak egy perc is sok Az emberi jogok nem erkölcsi kérdések.
Kérdések tolulnak fel az emberben az újabb fideszes plakátok láttán. Azokról a ragaszokról van szó, amelyek megint tízmilliókba kerülnek az adófizetőknek, és amelyek Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól féltik az nyugdíjakat. Jól tetszenek olvasni, azok féltik, akik…..
Pityerke 2013.02.07 03:17:27
@márta)): Például amikor 200 diplomás cigánynak állást ígért a közigazgatásban.
Pityerke 2013.02.07 03:18:52
@márta)): Ehhez képest elég nagy gazdasági birodalom az övé. Meg ugye miniszter is volt, nem álltak mögötte ágyúval, hogy vállalja el.
Pityerke 2013.02.07 03:20:06
@márta)): Az, hogy ki hogyan definiálja a politikusságot, vagy magánügy vagy szakmai hozzá nem értés. Bajnai egyszerűen hazudik. Egy miniszter mindig politikus.
    Milyenek a cigányok? Olyanok, mint mások, sokfélék. Mit szeretnének a cigányok? Amit mások, sok mindent, elsősorban munkát, kenyeret, békességet, méltóságot.     Abban reménykedünk, hogy az orbáni kormányzás okozta riadalom, a lehetséges…..
A múlt vasárnap történt. Úgy dél körül. Álltam tűzhelynél, előttem az egyik serpenyőben sült a rántott szelet, a másikban pedig a sült krumpli pirult-barnult. Az asztal terítve, sápadt napfény süt be a félig bepárásodott ablakon. Ririke a szobájában félhangosan tanul,…..
Pityerke 2012.12.09 17:46:46
Aprószemű Motyorka Búcsúztató 2012.11.28 18:19:38
Igazság szerint már legalább két hete tervezem, hogy ismét írok, mert téma akadna bőven...Viszont annál kevesebb az időm...Kár vagy nem kár? ebbe most nem mennék bele. Viszont ma elbúcsúztattuk az egyik kollégánkat, aki igaz csak két és fél évig volt a tantestület tagja és…..
Aprószemű Motyorka Ida regénye 2012.11.14 19:37:12
Igazság szerint eredetileg nem erről szerettem volna írni, de aztán úgy gondoltam, hogy túl jó a hangulatom ahhoz, hogy egy komolyabb témával elrontsam.... Gárdonyi Géza regényét az MR-vizsgálatra várva kezdtem el olvasni, és másnap már be is fejeztem. Olyan "egyhuzamra" olvasós.…..
Pityerke 2012.11.22 01:28:06
@Motyorka: Értem. Hátizsákkal nem lehetett házasodni abban az időben. Mégse élnék akkor.
Nella nebbia (Olasz) E guardai nella valle: era sparito tutto! sommerso! Era un gran mare piano, grigio, senz'onde, senza lidi, unito.   E c'era appena, qua e là, lo strano vocìo di gridi piccoli e selvaggi: uccelli spersi per quel mondo vano.   E alto, in cielo, scheletri di…..
Pityerke 2012.11.11 19:30:35
Most gyorsan még frissiben írom meg röviden a ma esti színházélményemet. Nem akarok szép, kerek mondatokban fogalmazni, és sokat gondolkozni a kidolgozottságán. Ma este a Varidance (mondjuk, nem tudom, hogy miért kellett félig angol nevet adni-gondolom, a potenciális nemzetközi…..
Aprószemű Motyorka 2012.11.07 18:48:58
Tegnap a kolléganőm, a Zsuzsi elhívta a német vendégtanárokat -hozzám egy kis vacsorára....Előzetes megállapodásunk szerint ő főzött, én csak a háttérmunkás (mosogató, pakoló, terítő, hámozó, szeletelő, cuccokat előkereső szakmunkás) voltam...Mindenesetre, nagy…..
Pityerke 2012.11.08 04:14:53
Azért sikerült megértenetek egymást, mert nyitottan, jó szándékkal és kiváncsian közeledtetek egymáshoz. Mert érdekeltétek egymást, s mert jól akartátok érezni magatokat.

Sajnos, gyakoribb ennek az ellenkezője, amikor az emberek úgy döntenek, ők "szenvedni" akarnak, és ezzel teljesen szétverik a többiek örömét.

Nyelvtudással vagy anékül.

Ami a nyelvismeretet illeti: az elmúlt néhány esztendő azt bizonyította, hogy amíg léteznek "természetes" nyelvek, addig ugyan lehet erőltetni egy-egy világbirodalom nyelvének megtanulását, ám ezek a törekvések egyre kisebb sikerrel járnak, abban az értelemben mindenképpen, hogy a kisebb nyelvek nem hagyják magukat. Kezdetben az interneten többnyire angolul lehetett csak olvasni, tavaly viszont már csupán 46% volt az angol nyelvű honlapok aránya, s ahogy az internet a szegéyebb országokban is terjed, úgy fog ez az arány még tovább csökkenni.

Sajnos, még nagyon messze vagyunk a bábeli zűrzavar megszűnésétől; a mesterséges nyelvek - remélem, csak átmenetileg - sokat vesztettek a népszerűségükből, mert a nagyhatalmak ellenérdekeltek a terjesztésükben.

A nyelvi korlátok megszűnésében viszont egyre jelentősebb szerepet kapnak a fordító programok. Amelyek természetesen nem pótolhatják a közvetlen, személyes érintkezést.

Valóban tanuljatok hát nyelveket - egyelőre nincs jobb ötletem nekem sem. Mondom ezt azon tapasztalatok birtokában, hogy nekem nem jött össze, és ennek rengeteg hátrányával kellett szembesülnöm.
Aprószemű Motyorka Várakozás 2012.11.04 19:35:58
Na szóval: most lettem készen a takarítás-mosás-vasalás szentháromságával, és kellőképpen elfáradtam. Viszont csili-vili a lakás, jó benne lélegezni, jó benne létezni: otthon lett belőle.  No, és miért is ez a nagy Takarítási Láz? Holnap vendégem érkezik, egyenesen…..
Pityerke 2012.11.05 11:50:02