Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donka Csaba

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az illinoisi St. Joseph-Ogden középiskolai diákjai kétségtelenül praktikus készségeket sajátíthatnak el. A napokban az iskola  15-16 évesei megtanulhatták, hogy hogyan kell korlátozott egészségügyi forrásokat elosztani a rászorulók között. El kellett dönteniük,…..
Donka Csaba 2013.10.12 19:39:18
@α Ursae Minoris:

Értem a válaszodat, és ha arra az aspektusra fókuszálunk, amire te: a kérdés morális vetületésre, akkor nem is tudok vitatkozni a sorsolásos válaszoddal, de! a feladat megfogalmazása alapján én mégse moralizálnék. Szerintem lehetne akár az is a megfogalmazás, hogy van egy 6 fős űrhajónk és 10 emberből kell választani, hogy kiket fogunk még magunkkal vinni, vagy számtalan más módon is leírhatnánk, azt az itt feltett kérdést: hogy hogyan tudjuk számszerűsíteni az emberi élet értéket. Ez persze egy nagyon szubjektív kérdés, és nincs egyhangú válasz. De gondolom azzal te se vitatkoznál, hogy egy emberőlésért elítélt bűnöző kontra tanár kérdésben egyhangúan a tanár az értékesebb ember a társadalom számára. Vannak ennél nehezebben eldönthető kérdések is, de a kérdés mindig eldönthető és persze - mivel szubjektív - mindig lehet vele vitatkozni.
Donka Csaba 2013.10.12 20:48:08
@csepke: teljesen egyetértek veled,(főleg ezzel a mondatoddal:" Igen, ilyen és ehhez hasonló döntések láncolata az egész élet"), és ez az amiért Konzervatívó kommentjére nem is reagálok. Szívem szerint válaszolnék rá, mert viszket az újam, de valószínüleg csak egy meddő vitát kezdenék vele. Más hasznosabb dologra is felhasználható időmet pazarolnám rá.