Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reneszánsz asszony

3 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint…..
Reneszánsz asszony 2015.11.21 18:01:18
Teljesen váratlanul megjelent az AC/DC teljes diszkográfiája a streaming szolgáltatókon. Nem úgy, hogy valahol exkluzívban, mondjuk a most induló Apple Musicon, hanem mindenhol. A Deezeren, a Spotifyon, a Tidalen, mindenhol. Ez azért meglepő, mert az ausztrál rockzenekar eddig veszettül…..
Ki a tököm az a Lázár János? Igen, tudom, porfészki kiskirályból lett államtitkár, de ez még nem magyarázat arra, hogy univerzálisan mindenhez értsen, hogy ő legyen az autentikus megszólaló, hogy nélküle lényegében a fű is csak végső elkeseredésében döntsön a növekedés…..
Nálunk, a tanyán egyszerűbben mennek a dolgok. Mondja, szomszéd, jön-e már az ár? Jön biza. No, akkor kettővel több doboz cigit veszek. Az kitart, míg el is megy az ár. A kutyát meg nem engedem ki. Esik a hó? Hát, szomszédasszony, szokott az ilyenkor. Ja, akkor megkeresem a…..
Reneszánsz asszony 2013.03.19 09:27:35
@Maitre (Ha ok nélkül tiltasz, közszemlére raklak): A kérdés: miért érzed alacsonyabb rendűnek az életmódot? Az életét a falusi ember éppúgy érezheti elhibázottnak, mint a városi. A probléma nem azzal van szerintem, hogy hol élsz, hanem hogy úgy élsz-e, ahogy szeretnél. Elvágyódni mindenhonnan lehet, ha a közeg nem az, amit szeretsz. Én a belvárosból menekültem (szó szerint) falura. Persze ez kor kérdése is. Zsenge ifjú koromban a pesti zsongást találtam vonzónak. Ma már az tesz boldoggá, ha kinyílik a kertemben az ibolya. Radnótit és Shekespeare-t olvasni itt is tudok, persze csak este, ha már kitakarítottam a nyúlólat :)
Ha nem ragaszkodunk a sztereotípiákhoz, elmehetünk este színházba, akkor is, ha egész nap a trágyát forgattuk a földbe a leendő paradicsomok alá, falun is lehet valakinek autója... és van olyan városi ismerősöm, aki sose jár...
Ne engedd, hogy a rossz beidegződések megakadályozzák, hogy észrevedd a világ változásait, és főleg azt ne, hogy Te magad is hozzájárulj a változáshoz, a változtatáshoz... :)
ja, és vannak olyan falusi ismerőseim, akikkel a költészet napján kiültünk a medence szélére, és sörök fogyasztása mellett hajnalig verseket olvastunk fel, majdnem addig, míg a kakasom ordibálni kezdett a hátsó udvarban :)

a világ bárhol lehet remek vagy pocsadék, csak attól függ, milyennek akarjuk látni, no és persze mit vagyunk hajlandók tenni érte...
Reneszánsz asszony 2013.03.19 09:36:35
@törökmonika: :)
semmi ekézés! sőt, már egymást se ekézzük, csupán eszmecserét folytatunk :)
Reneszánsz asszony 2013.03.19 09:42:13
@Maitre (Ha ok nélkül tiltasz, közszemlére raklak):
egyrészt rengeteg jelentése van a szónak, honnan tudhatnám, melyikre gondoltál? (ha nagyon egyértelmű, akkor én kérek elnézést, idegen nyelvekből sajnos nem vagyok kiművelve)

másrészt mi nincs úgy? mármint a stílus nem maga az ember? vagy dagonyázott, aki mondta? :)
hogy ha jó volt a fáraóknak, az összes uralkodónak, papnak, kalóznak, aranyásónak és kincskeresőnek,talán minket is átsegít egy nehezebb időszakon... ..
Aki nem ismer, és a weboldalamat se látta (www.aranybiztositas.net ), szóval a többségnek el kell mondanom, hogy hivatásos és megszállott biztonságra törekvő vagyok. Biztosítás és arany. Ezekben hiszek. Természetesen mindkettőből csak és kizárólag jó minőségű jöhet szóba.…..
Talán meg kellene mondanom, miért is indítok blogot... Az elmúlt hetekben csináltam weboldalt, beleírtam minden fontosat, amit közölni akartam... hát tulajdonképpen a világgal. Na jó, de legalább Magyarországgal. Vagyis a Magyarországon élő gondolkodó emberekkel... (szűkül a…..