Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WerePet

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Akácfa utca egyik titokzatos vaskapuja igazi belvárosi dzsungelt rejt. Nagy zöld lombok adnak árnyékot a belső udvaron, a tetőből ecetfa csemeték nőnek. Ez utóbbiak megtekintéséhez halált megvető bátorsággal másztunk fel a romos épületben, de megérte! Ez az udvar ugyan nagyon…..
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
Krisz úr szenvedélyes hangú levélben gyalázza az Adóhivatalt, amit empátiával figyelünk, hiszen azokra a hónapokra kell kamatot fizetnie, amiket az APEH  tökölt el az ügyfél kérelmének elbírálásával. Egyházi iskolásként nem érthetünk egyet az erős kifejezésekkel, a…..
WerePet 2009.03.11 12:52:20
A sztori nagyon hasonlít a miénkre: vásároltunk, elég sokára jött az illeték kiszabása. Ezt el is számolták, meg nem is vették figyelembe az előző lakás eladását, szóval helyesbítési kérelmet adtunk be, ezzel egy időben (mivel közben született egy gyerekünk - látható az ügyintézés hossza! - részletfizetési lehetőséget is kértünk. Telt, múlt az idő, az APEH-től semmi hír. Egyszercsak jön egy levél tőlük, hogy micsoda nagy tartozásunk van, ennek ennyi-meg-ennyi a kamata, és 30 napon belül fizessünk, mert különben. A szüleim (haszonélvezeti joguk van) illetékére már végrehajtást is kértek, és letiltották édesapám fizetését. Persze elkezdtük verni a tamtamot, hogy nincs ez így jól, de az illetékesek és a tartozásosok teljesen két külön szervezeti egység, és nem igazán kommunikálnak egymással. Szóval sokat idegeskedtünk, reklamáltunk, hívtuk az ügyintézőket. Aztán jött egy levél, hogy mindenben igazunk van, az illetékünket megváltoztatják, mert az első határozat "jogsértő volt" (ez még az első kérésünk volt), ennek örültünk. Most jött levél arról, hogy a kirótt kamatainkat is eltörölték. Ezt köszönjük. Szóval nekünk a végére happy end. Ennyire azért nem vagyok felháborodva, mint a poszt írója, de azért mi is elég sokat idegeskedtünk a dolgokon. Megjegyzés: az ügyintézők folyamatosan segítőkészek voltak, szinte lediktálták néha, hogy mit írjunk a levélben, kinek címezzük, hova faxoljuk, meg sokszor nyugtatgattak is minket, szóval valószínűleg inkább abban lehet gond, hogy amikor az illetékhivatalt az apeh-ba beleolvasztották, a szervezeti és adatbázis integráció nem történt meg. Szerintem. Ennyi.
A közelmúltban belekeveredtem egy beszélgetésbe, ami arról szólt, hogy vajon abban az esetben, ha egy szervezet kiszervezte az informatikai szolgáltatásait, szükség van-e egyáltalán továbbra is informatikai osztályra, vagy funkció fenntartására. Egy informatikai kiszervezés esetén…..
A Google végre felismerte, hogy a Google Reader fontosabb annál, hogy a Gmailben a more link alatt legyen. Alig néhány perce a Reader linkje felkerült a legfontosabbak közé, így most már egy kattintással is megnyithatjuk. Még egy változás történt, a YouTube-ot is behozták Gmail alá,…..
A Google ma bemutatta a Google Apps Team Edition-t, mint a legegyszerűbb és leggyorabb módját, hogy a munkatársak és diákok csoportjai tarthassák egymással a kapcsolatot. Csak annyit kell tenni, hogy regisztrálják munkahelyi vagy iskolai emailcímüket és máris biztonságosan…..
Nézőpont kérdése, hogy fantasztikus, vagy teljesen természetes, hogy egy kereskedő, miután több tízmillióra büntették azért, mert az akciós kiadványaiban szinte csak az oldalszám igaz, mindenfajta zökkenő nélkül folytassa a trükközést. István kétszer egymás után ment el…..