Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Historyan1975

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 41. honvéd gyaloghadosztály első háborús karácsonya 2019 december elején jelent meg Suslik Ádámmal közös munkánk, „A Monarchia katonája – Schamschula Rezső tábornok élete” című könyv. A kötetben a tábornok életrajza mellett – mivel attól nehezen elválasztható – nagy hangsúlyt kap a 41. honvéd…..
A legtöbben Márton Áronra Erdély püspökeként emlékeznek. Pedig papi tanulmányainak megkezdése előtt harcolt a Doberdón, a román fronton és Dél-Tirolban is, sőt többször megsebesült. A későbbi püspök több kitüntetéssel, tartalékos hadnagyként fejezte be az I.…..
Hogyan vezet az út egy Steyr pisztolytól a varázslatos csengésű bukovinai Kirlibabáig? Tálosi Zoltán szekszárdi olvasónk évtizedes vágya teljesült, amikor szeptemberben ő is eljuthatott a pécsi honvédek harcainak egykori helyszínére. Az ő úti beszámolója…..
Historyan1975 2012.10.31 19:56:57
@magyaros17: Igen én is bejártam az Ojtozi-szoros egy részét, kb. 3 évvel ezelőtt, egészen a régi határig, de más helyszíneket is, a 82. székely gyalogezred nyomában.
Az Uz-völgyébe én is készülök, de jelenleg az útvonal holmi törpe vízierőművek építése miatt ERdély felől nehezen járható.
Historyan1975 2012.10.31 19:58:21
@magyaros17: Ha gondolja, írjon nekem, hátha összejönne egy közös Úz-völgyi kirándulás, pl. a jövő nyáron.