Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BetaI

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Is real 2012.10.31 06:59:00
Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3…..
BetaI 2012.10.31 21:07:00
@rockseiaXLL: vannak hiányszakmák pl. házigondozó oda mindig keresnek embereket.
BetaI 2012.11.01 06:47:49
@rockseiaXLL: szívesen ha érdekel akkor itt még érdemes körülnézni: www.expatexchange.com/israel/liveinisrael.html
BetaI 2012.11.01 07:19:02
@dzsugasvili: Militarista ország de ez a helyzetéből adódik de a katonai jelenlét a látványon kívül nem zavaró. Agresszív; kivel vagy mivel szemben? Sajnos mint minden olvasztó tégelyben megjelent itt is a rasszizmus de lassan sikerül a szetreotípiákat leküzdeni. Ehhez még egy generációnak fel kell nőnie.
Ami talán sokkal nagyobb probléma az a vallásosok és a szekulárisok ellentéte ami kb. annyira feloldható, mint az izraeli arab ellentét.
A bevándorlással nincs az illegálissal annál nagyobb. Az afrikából érkező illegális bevándorlók érkezésével növekedett a bűnözés és bizonyos kerületek a jelenlétük miatt élhetetlenné vált.
Lakással kapcsolatban nem magyar viszonyokat kellene nézni hanem a hozzá jobban hasonlító országokban egy átlag lakáshoz hozzájutni mennyibe kerül. Amúgy az átlagfizetés 9000 shékel környékén van de a minimálbér ennek kevesebb, mint fele és nagyon sokan főleg a fiatalok ennyiért dolgoznak.

Izrael nem tökéletes ország de próbál boldogulni és sokkal jobban teszi, mint a környezetében a hasonló adottságú országok és ez nem az USA vagy EU pénzének köszönhetően hanem mert szerettek volna egy számukra biztonságos világot megteremteni. Voltak/vannak érdekellentétek? Voltak, de hol nem?