Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alexa85

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfigyeltem, hogy nagyon sok olvasóm hódol a harisnyavirág-készítés technikájának, de legalább ugyanennyien kérdeztétek, hogy pontosan hogyan készülnek ezek a csodák. Úgyhogy közkívánatra következzenek a harisnyavirágok készítésének rejtelmei! :) Szükséges…..
Alexa85 2013.09.03 14:33:24
@Frufruska: Nem lehetne megnézni valahol? :) Nagyon kíváncsi lennék rá! Biztos nagyon szép! :)
Tangó 2013 Levezetés 2013.05.17 17:30:25
Köszönjük a lelkes részvételeteket a próbákon, a sok türelmet, az idő-, fáradság- és anyagi ráfordítást. Jó volt veletek táncolni! A remélhetőleg nagy sikerű előadásunk után mindenkit szívesen látunk egy baráti kézfogásra, ölelésre szerény otthonunkban 2013. május…..
Tangó 2013 Zene és koreográfia 2013.01.14 15:03:04
Legfrissebb:Kiválasztottuk a koreográfiát zenével együtt:http://www.youtube.com/watch?v=krZjmMdgeQsHázi feladat: barátkozni az alaplépésekkel, és oktató videót keresni. Ez régi információ: Klári jóvoltából máris vannak ötletek a koreográfiára. Nézzétek meg őket alaposan,…..
Alexa85 2013.01.21 12:47:15
Roxanne
www.youtube.com/watch?v=7We5_ImvKWQ
(Párcserés koreográfia. Egy kameraállásból.)
Ennél komolyan libabőrös lett a karom, olyan jó volt. Szerintem menne nekünk is. ;) Többit még nem néztem meg, de biztos jók azok is.
Keringő 2013 Hetedik próba 2012.12.18 11:32:44
Hetedik próba lepellel és videóval 2012. december 19. (szerda) 19:00 egyetem B212. Kész a teljes koreográfia, már csak apróságokat kell finomítani, ügyelve a szép és helyes testtartásra, a szinkronra és a mosolyra. Ezen a próbán már videófelvételt is készítünk mindenki…..
Keringő 2013 Táncleírás 2012.11.08 11:14:01
A zene 00:04 másodpercnél és a koregráfia 00:07-08 másodpercnél kezdődik.Kezdés:A párok szoros körbe állnak, lányok belül, fiúk kívül, egymás felé fordulva. 07-08 másodpercnél a lányok bal felé 1 lépéssel kikerülik a fiúkat, megállnak egy pillanatra a fiúk mellett,…..
Alexa85 2012.11.12 18:08:13
Táncleírás:

A zene 00:04 másodpercnél és a koregráfia 00:07-08 másodpercnél kezdődik.

Kezdés:
A párok szoros körbe állnak, lányok belül, fiúk kívül, egymás felé fordulva.
07-08 másodpercnél a lányok bal felé 1 lépéssel kikerülik a fiúkat, megállnak egy pillanatra a fiúk mellett, aztán még 3 kis lépést tesznek kifelé. Ezután bal kéz felé tesznek egy kört (körbenforognak). Mire kiindulóhelyzetbe érnek, a fiúk megfordulnak, közben a lányokból minden 2. leguggol, a többiek állva maradnak.

Előkészítés:
A szöveg indulásakor („She was lost...”) a lányok először a bal kezüket oldalirányban felemelik fej fölé, majd (az „In so many different ways…” résznél) a jobb kezüket emelik fel.
Aztán (az „Out in the darkness…” résznél) a guggoló lányok lassan felállnak, közben a fiúk közelebb lépnek (ha kell), és minden lány derekát megfogják. A lányok lassan bal felé forogva, kezüket leengedve a fiúk felé fordulnak, a fiúk elengedik a lányokat.
Fiúk-lányok jobb kezüket tenyérrel összeillesztik (mellkas előtt kb.), majd az „I know the cost…” mindketten körbenjárnak óramutató járásval megegyező irányban (ez kb. 6-7 lépés). Ha visszaértek, kezet váltanak és ugyanezt megismétlik, de az utolsó lépés előtt a fiúk bal kézzel forgatják vissza a lányok a kiinduló pozícióba.
Keringőlépések következnek, összesen 2x oda-vissza (4 lépés), aztán az 5. lépés már forgó negyedes keringő lépés lesz, ebből is kettőt kell táncolni. A végén jobb kéz-jobb kéz fogásra váltanak és letérdelnek. A refrénre („Ave Maria…”) a lányok kb. 8 kis lépéssel körbesétálják a fiúkat, majd bal kéz felé tesznek egy kört egyhelyben, amíg a fiúk felállnak.
Meghajlás következik, először a lány, aztán a fiú.
Majd a párok jobb lábbal kezdve jobb kéz felé kezdve körbe lépkednek egymás körül, úgy hogy az első negyednél először háttal kerüljenek egymásnak, a másodiknál pedig szembe. Ezt kétszer teszik meg (összesen 8 negyed).
Ámde az utolsó negyedet már gyorsabban kell meglépni, mert nem a kiinduló pozícióba kell érkezni, hanem a körvonalra egymással szemben. Jobb kéz-jobb kéz fejmagasságban megfog, majd a szöveg kezdésekor („I’ve been alone…”) a fiúk az óramutatóval ellentétes irányban bal felé forgatni kezdik a lányokat, miközben lassan haladnak. A fiúk sétálva követik a lányokat, a lányok keringős lépésekkel forognak. Két teljes forgás után a párok először szét aztán össze, egymás felé lépnek 2x (ez már keringő lépés a fiúknak is), majd a fiúk jobb felé (körbe befelé) átforgatják a lányokat a másik oldalukra. Ezt a forgatást még jobb kézzel indítják, de közben átfognak bal kézre. Ugyanazt kell megismételni, mint az előbb, csak visszafelé (2x teljes forgás, és 2x szét-össze lépés). Az utolsó lépésnél a fiúk a lányokat a körrel szembe forgatják, maguk a körnek háttal érkeznek tánctartásba.
Aztán a párok a „You are my heaven on earth…” résznél forgó keringő lépésekkel V alakba rendeződnek. Az utolsó keringő forgást már helyben kell megtenni, majd a fiúk maguknak háttal forgatják a lányokat, úgy hogy közben mindkét kéz fogva marad (a forgatás után derék magasságban kell tartani a kezeket).

Bonyodalom:
A „Singing Ave Maria…” (2:00)résznél a fiúk kiforgatják a lányokat (a lányok keze oldalt kitart)  Ha a V alakkal szemben állva nézzük a jobb oldalon állók balra, a bal oldalon állók jobbra, hátul középen pedig balra, de nem egyszerre, hanem fokozatosan (először az első két pár, azátn a második két pár, aztán a harmadik két pár és végül a 7. pár). Kitartják ezt a pózt, amíg az újra jön az „Ave Maria” rész. Ekkor visszaforognak tánctartásba (2:08-nál). Majd egyhelyben keringő lépés következik, aztán egy fél forgás és hátráló keringő lépések, amíg a terem két oldalán V alakból két vonalba rendeződik a csapat.
2:21-nél, amikor az új verse jön, de még nincs szöveg, csak a dallam változik, a párok forgó keringő lépésekkel visszaforognak középre és egy vonalba rendeződnek, összefésülődve. (A jobb oldali első pár lesz az első, a bal oldali első pár lesz a második, etc.)
Az „… and pass you by…” (2:25) a lányok még tánctartásban oldalra kihajolnak. Az első lány jobb, a második balra, stb. A kihajlás után a fiúk rögtön forgatnak egyet a lányokon, majd tánctartásban forognak egy negyedet együtt, úgy hogy az első párnál a lány (szemből nézve) balra kerül, a másodiknál jobbra, és így tovább. Aztán 1x sima helyben keringő lépés jön, amíg mindenki rendeződik, aztán a párok sétáló (hátráló – nem tudom mi a helyes neve) keringőlépésekkel elindulnak a terem oldala felé (mindenki az ellentétes irányba indul, mint ahonnan érkezett).
Megint kihajlás jön és a fiúk egyszer helyben forgatják a lányokat. A „Baby you got…” résznél a párok kicsit oldalt lépve egymástól jobb kézzel megfogják a másik derekát a bal oldalon és tesznek sétálva egy kört. A végén a lányok minden párnál a fiú jobb oldalára kifordulnak. A lányoknak jobb kéz oldalra kitart.
A „You are my heaven on earth…” (2:48) a párok egyszer összeérintik a tenyerüket egymás előtt (lányok a kitartott jobb kezüket, fiúk a bal kezüket), majd a fiúk átforgatják a másik oldalukra a lányokat, és ott is megismétlik a tenyér összeérintést. A lányokat visszaforgatják a jobb oldalukra, még egyszer tenyér összeérintés, majd itt jön a rázós rész, amikor a fiúk felkapják a lányokat és az „Ave Maria” (3:02) refrénnél egyszer körbeforognak velük.

Innentől variálódhat a koreográfia. (?)
Alexa85 2012.11.12 18:09:14
Keringő 2013 Második próba 2012.11.08 11:16:23
A második próbánkat kivételesen nem szerdán, hanem kedden tartjuk, azaz 2012. november 13-án 19.00 órakor a B212 teremben. ------------------------------------ A második próbán történt: Megnéztük az egypáros esküvői változatot (köszönjük,…..
Sziasztok!Szerdán a csapat több mint fele jelen volt, ezért határozatképesnek ítéltük magunkat. Meghallgattuk a zenét, megnéztük a koreográfiát, mindenkinek tetszett.A két felvétel 7 napig letölthető…..