Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Péter András

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tapintható térkép szeptemberi avatása óta sötéten áll, annak ellenére, hogy talapzata üvegbetonból készült és így megvilágítható lenne. Az átadása óta eltelt már közel öt hónap. Személyesen tárgyaltunk és írtunk is néhány levelet ez alatt az…..
Újabb nagyberuházás vette kezdetét a múlt héten városunkban. A gát hátralévő szakaszának és a partfal megerősítésének munkálatai kezdődtek el. Kijelölték a kikötési pontokat, melyeket felhasználva  - a vízállás miatt -  a  jövő héten kezdik el a kövek…..
Kőrösi Tibor blogja Elszabták 2013.02.03 23:15:40
Igen kevesen örülnek az esős időnek. Én sem, de azért van némi haszna is. Például az, hogy a Szentes felé vezető 451-es úton járva láthatja az ember, hogy az épülő kerékpárút alapja milyen helyzetben van. Kiderül, az öt évvel ezelőtti tervezéskor számtalan fontos szempontot…..
Nagy Péter András 2013.02.07 15:39:05
@becq74:
Nem tudom az általam írtak melyik részére gondol, a körforgalomra, vagy a kerékpár útra? A város elkerülő út végül is nem ott megy ki a körforgalomból ahová még tervrajzok elkészítése előtt akarták tenni. Ez később módosult. A kivitelezés stádiumában lévő kerékpár út előző tulajdonosát a földhivatalban bárki megnézheti. Neveket azért nem mondok, mert manapság az perel akinek ideje és pénze van ehhez, s ahol pénz van, ott ma már a kutya sem ugat.
A minap, este fél hét után jöttem hazafelé a Szegedi úton, ahol egy édesapát láttam biciklizni, amint a gyerekülésben ülő gyermekét vitte. A kerékpáron iskolatáska is volt.  A gyermek nagyon fáradt lehetett, keze lába lógott. Szerencsére, mert a nadrágján volt egy kicsiny…..
Nagy Péter András 2013.02.03 18:54:14
@becq74:
A pofonokkal illusztrált rendőri intézkedések ideje lejárt, hála Istennek. Mellesleg egy, egy felelőtlen kerékpáros mellé nem lehet oda állítani egy, egy rendőrt. Jobb megoldásnak látnám, ha a környezete hatna rá - türelmes, vagy türelmetlen - magyarázattal, hogy milyen veszélynek teszi ki magát, gyermekét, esetleg az autóst, vagy bármely közlekedő partnert. Ilyen lehet akár egy jó szomszéd is. Jobban kellene egymásra figyelnünk, és jóindulatúan fogadni egymás véleményét.
Nagy Péter András 2013.02.04 11:25:01
@becq74:
Nem nevezném sunyi elmebetegnek azt aki kerékpárral közlekedik, ily módon Japán lakosságának hetven százaléka elmebeteg lenne? Nem hiszem. Nem figyelt az utolsó mondatomra:...jóindulatúan fogadni egymás véleményét. Alkalmanként előfordult, hogy baráti hangon felhívtam a figyelmét a felelőtlenségére amikor pl. ittasan csellengve kerékpározott, leszállt és tolta a kerékpárt, legalábbis amíg láttam. Tudom, ezt most ön kétségbe vonja, de ez a maga dolga. Mellesleg az autós társalom számára nem a kerékpáros a fő probléma, hanem a közlekedési morál: felrúgva a közlekedés szabályait, annak van elsőbbsége akinél erősebb motor dorombol, vagy akit egykoron úgy neveltek otthon:- "Légy mindenben első!" Ezt bizonyára Ön is tapasztalja, nap mint nap. Azt is láthatja, az utóbbi időben, hogy magánügy a menetirány változtatás. "Mi köze hozzá, hogy hova megyek, demokrácia van" - és nem tesz irányjelzőt. Gyakran előfordul, egymás után érünk a parkolóba és mosolyogva megjegyzem: - nem működik az irányjelzője! Van aki visszamosolyog és elnézést kér, van aki mogorva tekintettel szó nélkül hagyja, viszont belülről megszólal benne a hang:- Mit ugat ez azzal a huszonéves kis Marutijával, nem látja, hogy nekem milyen "verdám van"? Nos, itt a baj. Negyvenhárom éves jogosítvánnyal húsz évet hivatásosként vezettem, természetesen balesetmentesen több mint három millió kilométert. (Isten velem volt.) Kiszámíthatatlan hányszor segítettem a közlekedő partnert az előzésében, esetleg jobbkezes utcákban. Észre se vette. Zárszóként; nem a kerékpárosokkal van a legfőbb probléma Magyarországon mint egy húsz éve, hanem a közlekedési morállal, ami - esetenként - a "mentálisan retardált" közlekedő partnerek intelligencia hiányának tulajdonítható. Ennek tudatosításában lenne szerepe a környezetének. Bizonyára ebben mindketten egyet értünk.
Nagy Péter András 2013.02.04 11:57:53
@zombigyilkos:
A pofonokat mellőzve,aranyszabály amit a fentiekben írtál, viszont az autósnak van nagyobb felelőssége, mivel neki jogosítványa van. Mindenkor eredményesebb a fékre lépni, mint ökölrázás közepette a kürtöt nyomni. A felelősségre vonás gyakorlati részével is egyet értek, de az ilyen vizsgálatok bírói döntései (szakértői vizsgálat, stb) évekig húzódnak. A társadalomból való kivonásnak is van helye, de amíg a "nehézfiúk a börtönök kapujában" várólistán vannak helyszűke miatt, addig a "pitiánerek" bekasznizása hiú ábránd.
Kőrösi Tibor blogja Pályamunka 2013.01.23 00:15:01
Új dolgokkal ismerkedünk január 1-től a közoktatásban is. Ilyen például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amely más, egyéb feladatok mellett az általános iskolák működtetéséről  is  gondoskodik azokon a településeken, melyeknél ezek az oktatási…..
Csütörtök reggelre rendkívüli testületi ülést hívtam össze, ahol egy igen egyszerű kérdésben kellett a megjelent 11 képviselőnek döntenie, várhatóan negyed óra alatt. Arról volt szó, hogy a „fürdőpályázaton” elnyert maximális, 500 millió forintos támogatást…..
Nagy Péter András 2013.01.18 21:20:48
@Sándorné Palotai:
Milyen érdekes? Ma, ha valaki tárgyilagos és ezt még közzé is meri tenni, az FIDESZ-es. Ez így van jól,a FIDESZ valóban tárgyilagos. Kitűnő emberismeretre vall, hogy észrevette a polgármester tárgyilagosságát. Ezt Ön negatívumnak tartja? Ez az Ön dolga. Ezt közzé tenni? Gusztus kérdése. A múlt feltárása - persze ezt a múlt emberei nehezen viselik -, nem visszamutogatás, csak emlékeztető az amnéziás elemeknek. Aki a múltat nem ismeri annak keserű a jelene és sötét a jövője. Cseréljen szemüveget, biztatóbbnak látja a jelent és szebbnek a jövőt.
Kőrösi Tibor blogja Don-kanyar 2013.01.12 00:35:42
1941-ben a Szovjetunió megtámadását követően a német csapatok decemberben Moszkva alá értek. A győzelmük közelinek látszott, ekkor még senki nem gondolta, hogy a németek és szövetségeseik elveszíthetik ezt a háborút. A következő évben új célokat határoztak meg a…..
Nagy Péter András 2013.01.13 01:24:55
Magyarországon alig létezik olyan család, akinek valamelyik hozzátartozója ne járta volna meg a második világháborút. Nekem mindkét nagyapámat,legidősebb fiával besorozták. Apai nagyapám, másfél év után a fronton találkozott a fiával fél órára, azután soha többé nem látta. A Vöröskereszt segítségével évek múltán értesült a család, hogy '45. májusában, Románia területén, Foksánban, hadifogoly táborban meghalt. Halálának körülményeiről, azóta sem sikerült megtudni semmit. Nyolc év múltán, örökösödés miatt holttá kellett nyilvánítani, az akkori hatóság egyetlen mondatban lezárta: Hadifogoly táborban elhunyt. Neve ott áll a csépai hősök szobrán: Nagy Lajos István 1920-1945. Ennyi maradt utána, és a fájdalom.
A másik nagyapám, tüdőlövéssel került haza, a hadikórházban nem találták szükségesnek megoperálni,a lövedék betokosodott, nyolcvanhárom éves koráig élt, lövedékkel a jobb tüdejében. Fia, ott volt a Don-kanyarnál, ő hazakerült. Súlyos tífuszban, teljesen legyengülve. Tőle gyerekkoromban sok történetet hallottam. Elmondta, hogy a frontvonalban szinte csak magyar katonák voltak - a németek szinte hátvéd erőt alkottak-, mínusz 40 fokban, vékony katona köpenyben, olyan bakancsban, amiből a gyártók kilopták az anyagot. A talpa kívül, belül, gyenge minőségű bőr volt, közé kartonpapírt ragasztottak. A visszavonulásnál, ha valaki a fáradságtól kiesett a sorból, rövid időn belül megfagyott, vagy a német"kegyelemből" lelőtte. Ennyit a német magyar barátságról! Valóban igaz az, hogy mennyi halálos áldozata és mennyi hadirokkantja lett a háborúnak az örökre homályban marad.
Másik történet, de idetolakszik. Én ezt is a háború veszteségeihez sorolom, érdemes elgondolkodni ezen!
A hadjárat alatt és az úgynevezett felszabadulás után, rengeteg magyar nőt megerőszakoltak az itt állomásozó szovjet katonák -tehették, megszállt ország voltunk. Számtalan nő teherbe esett, nem tehetett róla. Volt olyan eset, hogy négyen, öten is mentek egymás után. Emiatt tette szabaddá Rákosi az abortuszt. Később, az ateizmusra nevelt nők felelőtlen többsége ezt életszerűnek tekintette. Nem is számított modern nőnek az, akinek életében nem volt legalább egy, két abortusza. Napjainkig így küldtek a szülőotthonok szennycsatornáiba több mint hatmillió magzatot. Ez csak a lekönyvelt adat, de rengeteg illegális abortusz is történt; mert nem akart megalázkodni a bíráló bizottság előtt, hanem illegálisan megoldotta neki egy hitvány nőgyógyászorvos. Előfordult, hogy kilencven napon túl, ami miatt olyan sérüléseket szenvedett, hogy soha többé nem lehetett gyermeke.
Az a több mint hatmillió, most nagyon hiányzik ebben az országban.
Tudom, ez egy fülénél fogva előrángatott probléma, de a háború utáni állapot indította el azt a folyamatot, amit azóta egyetlen kormány sem tudott igazán helyre tenni.
Örülök. Nagyon örülök. Pedig vannak olyanok, akik szerint nem kellene örülni ezeknek a ,,Pintér filléreknek”.  Ennek ellenére őszintén örülök, pedig nem is én kaptam, hanem a VÁROSOM! Sőt vannak olyanok is, akik szerint ezt szégyellni kellene. Szégyellném is magam, ha…..
Újbudán továbbfejlesztették Nemzeti Együttműködés Rendszerét, létrejött a Kerületek Együttműködési Rendszere, a KER. Miközben pénzhiányra hivatkozva leálltak a kerületi fejlesztések, a kerület költségvetése összeomlott, más kerületek Fideszes képviselői jól fizető…..
Kőrösi Tibor blogja Szerepjáték 2012.11.22 23:24:00
A mai testületi ülésen az előterjesztésekkel kapcsolatban egyszer-egyszer igen érdekes, ám a működés lényegét jól mutató megnyilvánulásra került sor. Természetesen nem személyeskedni kívánok, valójában itt a nevek nem is számítanak, sokkal inkább az a furcsa magatartás,…..
Nagy Péter András 2012.11.25 11:03:47
@dr. Wilbur Swain: Rendkívüli módon tetszik ez a kurta ténymegállapítás. Kétségtelen, hogy egyeseknél segítő szándék érződik a válaszokból, de másoknál az útszéli politizálás szintjére süllyed. Ez az egyik legnagyobb baj az ország jelenlegi helyzetében.
Szívélyes üdvözletem azoknak, akik nem azt keresik egymásban ami elválasztja őket, hanem ami összeköti.
Nagy Péter András 2012.11.25 13:04:46
@István 55: A keresztényi szeretet, ha nem tudod mi az, hiába magyaráznám.
Kőrösi Tibor blogja A tanácsadó 2012.11.14 23:58:41
Nekem nincs.  A Vízműnél volt. És hogy hová jutott, hogyan ment szét, hová  lett széthordva, hogyan hozott össze 171 milliós kintlévőséget, melynek jó része ma már behajthatatlan, mindannyian tudjuk. Ha nem, majd megtudjuk. A taktika jól ismert. Sározni, ismételni,…..
Nagy Péter András 2012.11.18 20:17:37
@A tanácsadó: Becsapja a szimata: a "későőszi időjárás", s a vele együtt járó "nátha", kikapcsolja a szaglószervét. Persze az is meglehet(csupán feltételezem), hogy rosszhiszemű torz leírást kapott személyemről azon barátaitól, akik mára politikai hajléktalanokká váltak. Kikkel időnként összejönnek egy-egy "gittrágásra", s azzal tisztelik meg, hogy kiszámíthatatlan mélységű exhibicionizmusában lubickolva, demagóg frázisokat pufogtatva, Ön az est fénypontja. A végén talán pezsgő is durran, hogy megünnepeljék Önt - aki minden alkalommal a semmit mondás világrekorderévé avatja magát.
Kőrösi Tibor blogja Adós fizess! 2012.11.12 23:52:19
Évtizede használt Csongrád, illetve sok más település úgynevezett folyószámlahitelt. Ez azt jelenti, hogy egy évre felvette az adott banktól a település az év közben adódó fizetési problémák áthidalására ezt a kölcsönt, majd mivel év végén lejárt, újraigényelte azt,…..
Egy ismeretlen hölgy szabadkozva szólított meg az utcán. Ne haragudjak, hogy megállít, de igen elkeseredett az őt ért sérelem miatt. Dehogy haragszom, hiszen többek között az a dolgom, hogy bármely lakosnak a segítségére legyek és kifejezetten örülök, ha megállítanak, hiszen ez…..
Nagy Péter András 2012.11.12 11:18:23
@István 55: Minden esetre jól eltértünk az alapgondolatoktól, ami miatt a beszélgetés elindult: a tolvajok szabadsága, és a társadalmi morál közötti párhuzam. Ez is magyar betegség; nem baj ha a cél már eltűnt, csak haladjunk. Mellesleg amit most írtál, nem egyéb, mint amnézia és diopria zavar.
A bankok ellen, akik áthárították valamilyen címszó alatt az ügyfélre a rájuk rótt adót, most folyik a vizsgálat. Az eredményt az ÁTV.-ből sosem fogod megtudni, keress valami hitelesebb tévécsatornát, rögtön javul a látásod.
2014. még messze van, s ha történetesen csalódnék, mint ahogy mondod (ritkán szoktam), az mindannyiunk csalódása lesz hamarosan, majd meglátod. Látom a csízikével egy szinten vagytok, javaslom, ne várjatok 2014., ig, már most költözzetek össze és érezzétek jól egymást. A társadalomnak mindenképp előnyére válik: legalább nem szaporodtok. Elnézést, rátok nincs több időm, sem most, sem később. Írhattok amit akartok, magatokat minősítitek. Keressétek Murányit, ő örülni fog nektek. Gyűjti az "értelmes" embereket.
Nagy Péter András 2012.11.12 19:41:54
@csíz: "Ki az a Murányi? - kérdezed.
A tejtestvéred. Kommunista párttitkár volt. Nem emlékszel rá? Együtt nyaltátok az akkori hatalom talpát. Vagy az Árvíz utca már nem az ő körzetében volt? Ezt tényleg nem tudom, mert akkor is levegőnek néztelek benneteket.
Kőrösi Tibor blogja biszkubélák 2012.11.04 18:29:11
November 4-e legalább olyan felkavaró nap, gyásznap, a legtöbb magyar számára, mint amilyen október 6. Történelmi távlatban talán túlságosan közel van ahhoz, hogy hideg fejjel értékeljük az 1956. november 4-éhez kapcsolódó gondolatokat, érzelmeket, az akkor és azután…..