Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elfriede-X (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban több helyen is megjelentek a Titanicot elsüllyesztő jéghegy fotójának árveréséről szóló hírek. Szinte mindenhol megemlítették azt az információt, hogy "a jéghegyről ez az egyetlen ismert felvétel".  Az árverésre bocsátott fotón olvasható kézírás…..
Elfriede-X (törölt) 2012.11.29 08:03:24
@nagypapi: Így van, a rossz minőségű szegecsek a vívonal alatti oldalfelületen adták meg magukat, viszont a beszámolók szerint az ütközés következtében a felső fedélzetekre is rengeteg jég zúdult.

Egy ilyen jéghegy úgy látszik elég nagy ahhoz, hogy még egy ekkora hajóval is úgy és ott ütközzön, ahogyan és ahol neki tetszik...
Elfriede-X (törölt) 2012.11.29 17:42:04
@Peter-N: Igen láttam én is, és szerintem döntő, ha nem éppenséggel zseniális felismerés volt. Minden elismerésem! A emberi gondolkodás történetében mindig is azok a pillanatok voltak a valóban meghatározó pillanatok, amikor valaki merészen, minden támpont, minden előzmény nélkül, pusztán egy ötlet, egy gondolat nyomán jutott abszolút érvényességű felismerésekhez. Nagy élmény volt.

De a kérdéskörhöz tartozik egy másik szintén ott sugárzott dukumentumfilm. Ebben, ha jól emlékszem egy amerikai tengerésztiszt, igen alapos krisztallográfiai kutatásokkal bizonyította, hogy a Titanic összerelésénél silány minőségű szegecseket használtak. És bizony erősen valószínű, ha nem ezeket a rideg, rossz gyártástechnológiával készült szegecseket alkalmazzák, a jéghegy okozta sérülés valószínűleg nem lett volna olyan megdöbbentően súlyos, és így az áldozatok száma is jóval alacsonyabb lehetett volna.

A kapkodó, átgondolatlan trehányság számtalan formában hatott közre amúgy is a hajó pusztulásában, és erősen emlékeztet az egész történet az amerikai űrsiklók történetére, melyeknél a kapkodás és az átgondolatlanság meg ennél is jelenvalóbb és jellemzőbb volt anno.
A második világháború végső napjaiban amerikai katonák több száz német hadifoglyot végeztek ki a dachaui koncentrációs tábor felszabadításakor. Nem a megszokott könnyedebb blogbejegyzés, szigorúan csak a történteket leírva.     De ha veszedelem történik:…..
Egész egyszerűen nincs jobboldali, aki valaha az életben támogatna egy politikai formációt, melyben Gyurcsány vagy Kuncze jelen van. Ha Bajnai Gordon tényleg középre akar politizálni, és tényleg új köztársaságot akar építeni (konszenzusos demokráciával, árokbetemetéssel…..
Örülünk, Vincent? Orbán avat 2012.11.10 12:29:59
Orbán Viktor megint gyárat avatott, ilyenkor általában a fejébe száll a szénsav és vicces elszólások kíséretében távozik belőle. „Ma ezen a földgolyón egyetlen ember sincs, se Brüsszelben, se Budapesten, aki meg tudná mondani most, milyen lesz a 2014-es…..
Elfriede-X (törölt) 2012.11.10 17:15:14
@stefan75: Ezen az alapon Orbán Viktort is büntetőbíróság elé lehetne állítani, miután megszegte, megsértette azt az alkotmányt, amire felesküdött.

Továbbmenve: Ezek az ún. "bűntettek" amikre hivatkozol, csak addig bűntettek, amíg a politikai változás (pl. egy forradalom) sikeresen le nem zajlódik. Azután már kitüntetésre méltó, állam-nép-kormányhű bátorság, amit ország-világ előtt fennszóval és főként államilag dícsérni és méltatni kell.

Mikor, hogy. Mikor, melyiket... Tudod, mint a Hofi-viccben a pártház-lövés... Ez ugyanaz a káposzta.
Elfriede-X (törölt) 2012.11.10 17:38:20
@stefan75: Semmi sem szükségszerű. Én mindössze azt akartam jelezni, hogy egy forradalmi kísérletnek nem feltétlenül büntetőeljárás a vége, és, ha mégis, akkor sem biztos, hogy azok kerülnek bíróság elé, akik lázadnának, hanem esetleg pont azok, akik most a törvényeket írják. Hol így, hol úgy. Attól függ.
Elfriede-X (törölt) 2012.11.10 17:56:00
@fuhur: Persze, pontatlanul fogalmaztam. Én is csak elvi, elméleti és semmiképp sem gyakorlati lehetőséget emlegettem valójában.
Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kifejtette, hogy az időjárás-előrejelzés monopólium. Nagyon szűk ugyanis az a kör, ami az időjárási adatokat pontosan mérni, értékelni, elemezni tudja, prognosztizálni tud belőle. Hatalmas…..
Mi, a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői – a kormánnyal, az ellenzékkel, a politológusokkal, az úgynevezett „elemzőkkel", és legfőképpen a bankárokkal ellentétben – sokat okosodtunk a kormányzati ciklus eddig eltelt két és fél évében. Eljött az idő az összegzésre.…..
Elfriede-X (törölt) 2012.10.28 15:00:17
@taga20: Miért lenne vicc? Az Orbán szájából ennél sokkal különb elmebetegségeket is hallhatunk nap, mint nap. Az Orbán pedig nem viccel, az biztos. Az még ahhoz is teljesen hülye.