Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsebe nojon

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajókoffer A véres báró 2013.07.05 10:21:31
Azt hiszem annál nagyobb marhasággal nem is lehet kezdeni egy bejegyzést, hogy nem tudom… Merthogy a jelenlegi bejegyzést pont azzal kezdtem, hogy nem tudom, hogy miért olvasok időnként szovjet írókat… de jól esik...
Dzsebe nojon 2016.03.15 14:53:52
@regulat: ja, vágom a szembenállás okát. De tényleg örülök neki, hogy írtál anno a figuráról, így rátaláltam én is. Nem könnyű beszerezni netről sem, de már megrendeltem. Nem tudom, ír-e a könyv arról, hogy a boncoláskor kiderült, a báró bal agyfél tekéje teljesen elsorvadt. Ez a rész lenne hívatott a tudatos gondolkodásra, tehát bárónkat tekinthetjük abszolút ösztönlénynek is...Mondjuk, a kivégzése sem volt akármi, ahol ragaszkodott a kitüntetéseihez, és az egyikről visszapattanó golyó súlyosan megsebezte azt a katonát, aki gúnyolódott rajta. Ez olyan remek történet, hogy kétkedve olvastam, de remek sztori. Minden jót, barátom.
Majd elfelejtettem, jó tett helyébe jót várj, had ajánljak én is egy jó könyvet. Rőde Orm a címe, talán Bengston írta, egy svéd pali, nekem nagyon tetszett a stílusa. Ha olvastad, jó, ha még nem, megér egy misét.
9. Kedves Edit, nagyra becsült kuzinom!                               2011.   Ott hagytam abba, hogy bekerültem a válogatottba Dél-Koreában, a hagyományos íjászok Világbajnokságán. Mónus Józsi a csapatkapitányunk, ezer fokon égő harcos, aki…..
8. Drága Edit, kedves húgom!   „Itt van az ősz, itt van újra…” - írta egykor Petőfi, és ismét itt vagyunk mi is Dél-Koreában, a hagyományőrző íjászok világtalálkozóján. Előző levelemben már írtam, hogy világbajnokságnak minősítették a versenyt, de azért ez még…..
7.                                   Kedves Edit, drága…..
Kedves húgom, drága Edit!       Utolsó levelem írom Dél-Koreából, legalábbis idén. Jövőre jó lenne megint eljönni, van néhány arc, akivel szívesen találkoznék újra. A versenyen is szeretnék jobb eredményt elérni, meg egy-két figurával egyszerűen nem…..
 5.                              Kedves Edit, kicsi…..
4.     Kedves Edit, imádott unokatestvérem!        Hát, valahogy túléltük ezt az éjszakát is. Este élménybeszámoló volt, majd összekapaszkodtunk a japánokkal néhány kupica erejéig, ezután következett a kínai kaland. Áron, a legjobb…..
3. Drága húgom, kedves Edit!        Remélem, jól vagytok odahaza és mindenki egészséges. Mi itt Dél-Koreában pompásan érezzük magunkat, egyre inkább belejövünk az ázsiai életritmusba. Mondjuk, az étkezés lehetne egy kicsit változatosabb, rizst falni…..
2. Kedves Edit, kicsi húgom!      A múltkor a mongolokkal fejeztem be a levelem, most velük kezdem. Nem semmi figurák, azt már most mondhatom. Tegnap jókat derültünk rajtuk, fergetegesen érezték magukat, látszik, hogy élvezik az életet, ma reggel persze nem jelentek…..
1. Drága Edit, legkedvesebb unokatestvérem!        Ne haragudj, hogy csak most jelentkezem, de már nagyon régen  találkoztunk, és furdal a lelkiismeret a hallgatásom miatt. Beszéltünk telefonon, mielőtt kijöttem volna Dél-Koreába, kérted, hogy majd…..