Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n.agi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
n.agi 2012.10.28 14:27:00
Teljesen egyértelmű, hogy aki kritizálja a bejegyzést, nem élt / dolgozott huzamosabb ideig külföldön. Tudjuk nagyon jól, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés és hogy igenis keményen kell dolgozni külföldön, nem repül az ember szájába a sült galamb és az előléptetés. Viszont ha ledolgozod a havi 168 órádat, nem kell attól rettegni, hogy a szomszédod mivel áll elő már megint, esetleg feljelent, csak úgy, életérzésből, nem kell a jegyellenőr/pénztáros/bankár/orvos/ügyintéző stb lekezelő , udvariatlan, tuskó modorát elviselned, minimálbérből megengedhetsz magadnak olyan dolgokat, ami otthon luxusnak számít - pl. MOZI!! vagy utazás; nem kell a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" felfogás szerint leélned az életed. Nem, nem csupa jóindulat vezérli az embereket külföldön sem, de legalább nem tesznek neked keresztbe, vagy ha mégis, akkor lehetséges, hogy "honfitárs" az illető.
Nem vagyok magyar, mert külföldön dolgozok? Hát akkor mi vagyok ?
Itt élned, halnod kell?? melyik században élünk? Itt kell élned, ahol ugyanolyan árak vannak, mint Nyugat-Európában, de a fizetés negyedannyi? Ahol azt várod, melyik kollégád melyik nap túr ki? De ha nem miatta szűnik meg az állásod, akkor azért, mert becsődöl, el-lehetetlenedik a cég az újabb és újabb terhek , jogi változtatások miatt ? Ahol nem lehet tervezni? Ahol az emberek rosszindulata téged is gyanakvóvá, rosszindulatúvá változtat ? Ahol a bérek reálértéke folyamatosan csökken?
6 év után jöttem haza külföldről (2 országban is dolgoztam ezalatt) főleg családi okok miatt és nyilván(?) azért is, mert ha van az embernek lehetősége rá, hazajön, megpróbálja itthon, a honvágy miatt; de csak úgy mertem eljönni, hogy tudtam, hogy visszamehetek. Sajnos kevesebb, mint fél év elég volt arra, hogy rájöjjek, nem lesz hosszú életű az itthon-létem. Nem az anyagiak miatt fogok visszamenni, jól keresek itthon is, de a magyar mentalitást lehetetlen ép ésszel elviselni. Ennyi rosszindulatot , mint itthon 2-3 hónap alatt a kint-tartózkodásom 6 éve alatt nem tapasztaltam . A politikai helyzetet senkinek nem kell bemutatni, gusztustalan, ami itt folyik.
Egy kormánypárti ismerősöm szerint most , aki tud, az menjen el külföldre, DE MAJD 5 év múlva hű, de jó lesz itt (feltéve persze, ha ugyanez a kormány marad). És aki nem tud elmenni ? És az idősek? És addig?
Véleményem szerint megérdemeljük a sorsunkat, egyéni szinten és nemzeti szinten is. Az, hogy ma itt tart Magyarország erkölcsileg, politikailag és gazdaságilag, nem csak a politikusok hibája, mi magunk teremtettük ilyenné az országot. Nyilván 2 év múlva újra megválasztjuk azokat, akik még jobban tönkre fogják tenni az országot,csak hogy legyen kit hibáztatni.