Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Espl

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rögtön elnézést is kérek a némileg megtévesztő címért, és leszögezem, hogy itt a pázsitról lesz szó, de ez ne szegje senki kedvét, a téma fontos, főleg a következő hetekben. Mindig azt szoktam mondani, hogy a kert füvesítése pont olyan lényegi művelet, mint például egy…..
A városi közparkok, kisebb-nagyobb zöld szigetek fontosságáról már számos alkalommal értekeztem, általában a növényzet állapotát, összetételét, a park hangulatát, funkcióit elemezve, az azonban szinte sosem került terítékre, hogy valójában miért is járunk parkba. A válasz…..
Nagyon sok háztartási- és egyéb használati eszköz, ha bizonytalanul működik, vagy egyszerűen elromlik, az öntevékeny emberek először megpróbálnak maguk rájönni a hiba okára. Ám ehhez a legtöbb esetben bizonyos szerkezeti egységeket meg kell bontani a készülékeken. Ez viszont…..
Pár hónappal ezelőtt heves vitát váltott ki a margitszigeti szökőkút felújítása. A terv ellenzői azzal érveltek, hogy a szigeti látványosságot 11 éve már felújították, akkor 150 millió forintért, így most semmi szükség a teljes átépítésre. A főváros szerint azonban a…..
Eddig vártuk a kánikulát, most pedig, hogy ránk szakadt a forróság, inkább hűsölnénk. Mi emberszabásúak ezt viszonylag könnyen meg tudjuk oldani, akinek van klímaberendezése, annak egyszerű, a többiek pedig hideg italokkal, ventillátorral, vagy behúzott sötétítőkkel hűthetik…..
Espl 2013.06.24 12:03:45
Láttam kirakva utcára, ilyen: www.cellfast.com.pl/en/produkty/552-irrigation-hose-spring
perforált öntöző szalagot, hatásosan beszórta a keskeny utcai sávot
lefordítva pedig áztathatja a fák, bokrok, sövény gyökerét
ráadásul barkácsáruházban méretre vágva is vásárolható.

nekem ilyen: www.gardena.com/hu/water-management/sprinkler/gyongyozocso-308949/
gyöngyözős (izzadó) csövem van, ami csapról tényleg víztakarékos lenne, a szivattyút viszont leterheli és ott alig ad vizet

de, van egy ilyen: www.gardena.com/hu/water-management/sprinkler/zoommaxx-negyszogesozteto/
keskeny sávöntözőm is, amivel bármekkora utcafront beszórható rendesen
egy baja van, magasra lövi a vizet, óhatatlan, hogy a járda melletti kocsik ne legyenek vizesek, szélben méginkább
A fővárosi közterek fontosságát gyakran hangoztatom, és szokásommá vált, hogy időről-időre egyet-egyet be is mutatok közülük. A nagyobb kiterjedésű zöldfelületek különösen fontosak, megtörik a városi környezet egyhangúságát, teret, sőt életteret biztosítanak a helyi…..
Mai bejegyzésemben a kertekkel kapcsolatos tudnivalók és fortélyok egy egész más aspektusáról kívánok szólni. Aki követi írásaimat, láthatja, hogy kiemelt figyelmet fordítok a háztáji gazdálkodásra, próbálok segítséget, hasznos tudnivalókat, ötletes tippeket adni az otthoni…..
Filmsztárokat, nagynevű, netán még tehetséggel is bíró színészeket sokan tudunk sorolni hosszan, tipikus fordulatok, jellemző filmes klisék is akadnak szép számmal, csakúgy mint emlékezetes járművek, épületek, vagy helyszínek. Én azonban, mint kertész, a filmekben is árgus…..
Gyermekkorom egyik kedvenc olvasmánya volt a Természettudományi koholmányok című könyv, melyben a szerző rövid fejezetekben számolt le a közkeletű, természettudományt érintő tévhitekkel, a Loch Ness-i szörnytől egészen a "piros-e a gyilkos galóca" kérdéséig. Ez csak azért…..