Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stein72

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro Volt már nekünk cikkünk az alapokról (amit továbbra is ajánlok, mindenkinek, aki csak most kezd barátkozni az elektronikus olvasással), viszont azóta már sok víz lefolyt a Dunán, ideje hát kicsit frissítenünk, és megosztanunk az okosságot azokkal, akik csak "most…..
stein72 2013.01.27 14:22:27
Kicsit kezd ez a vita az egyes márkák között elveszni, ezért hadd tegyek hozzá pár szót, mint abszolút átlag felhasználó.
Hogy mindenkinek világos legyen, szervezett informatikai oktatáson a 80-as években vettem részt utoljára - Commodore 64-es gépre írtunk 5 soros programot, megcsodáltuk az eredményt, majd elmentunk pingpongozni, mert az mégis sokkal érdekesebb volt. Ez azért írtam le, mert úgy gndolom az e-bookot használók jó része az életben nem fogja a gépét meghackelni, azt se tudnám hogy álljak neki, örülük hogy a Calibre-használatát megtanultam. Abszolút nem izgat lehet-e a szavakat elválasztani vagy sem, nem fogom állítnai a margókat, a betűket. Egyszerűen csak olvasnék.
Valaki már írta egy korábbi komentben és szerintem is érdekes lenne egy poszt, amben nem márka hanem az igények szerint lennének összeszedve a gépek.
A kérdéssel egyébként akkor szembesültem mkor a fiamnak szerettem vona olvasót venni. És jöttek a kérdések, mit szeretnél: melyiknek jobb a kijelzője (ebben azért úgy látom mndenki egyetért), van-e mindkét oldalon lapozógomb (ezt vagy el lehetett dönteni a netre felrakott kép alapján vagy nem) érintőképernyő (nem ), zenehallgatás közben (nem), tudjon-e sok formátumot (ezért néztünk mást is mint Kindle), kell-e olvasás közben működő angol-magyar szótár -(IGEN , emiatt lett végül mégis Kindle 4 - erről legalább tudtam hogy van szótár).
Nagyon hiányzik egy valóságos bolt ahova be lehetne menni, megtapogatni, kipróbálni a gépeket, tényleg jó helyen van e nekem az a gomb, milyen az érintőképernő, mennyire kényelmes tartani. Gondolkodtam egy másik gépen, már eszembe nem jut a neve talán az Icarus Go, elsősorban a pdf újratördelő funkció miatt de ott csúszott el, hogy sehol sem lehetett kipróbálni.
Szóval érdekes lenne egy helyre összeszedni, akár úgy hogy többen akinek más-más gépe van leírja mit tart benne jónak mi az ami hiányzik, pár pontban összeszdve - és most elsősorban a használatra gondolok, és nem a gépek újraprogramozására - ez nagy segítség lenne mndenkinek a választásban
stein72 2013.01.27 16:25:20
@Dworkyll: Köszi az infot, bár én már túl vagyok a vásárláson, de a környezetemben ha terjesztem az igét e-book ügyben legalább van mit javasolni.
Ami még kimarad a poszból, pedig szerintem egy bekezdést megér, mert végül mi is ez alapján döntöttünk, az a Kindle szótár funkciója - olvasás közben lehet fordítani angol ill német nyelvről magyarra, annak aki idegen nyelven olvas ez megfizethetetlen Melyik eszközön van még ilyen, mert ezt nem jelölik a gépek leírásánál ? Ha jól tudom még valamelyik Onyx gépre van szótár.
Sziasztok, Ha valakinek olvasót hozott volna a karácsony, és beletrafál ebbe a blogba, annak itt van egy kis ajándék, nevezzük mondjuk mintakollekciónak, a Multimédiapláza jóvoltából. Hovanyecz László: Garas Dezső- Nincs titok Jack London: A vadon szava (pdf)…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..