Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parafagólem

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az oktatásban  is szükséges gondolkodásmód-váltás egyik kulcsa az, ha olyanok választják a tanári pályát, akik nemcsak kereseti lehetőségnek tekintik a pedagógusi pályát..." (Bódis József oktatási államtitkár) Érlelgessük még egy kicsit Bódis József oktatási államtitkár szavait, és ugorjunk…..
Parafagólem 2018.11.19 10:50:55
@MACISAJT1:
Mondjuk az érdekes, hogy amióta leléptem a közoktatásból, kvázi hetente keresnek meg, hogy mennék-e hozzájuk, vagy vállalnék-e órákat, mert hónapok/évek óta nem találnak matek, fizika szakos tanárt.
Vagy ezek is afféle balibsi átverések?
Lehet, hogy ha igent mondanék, akkor kinevetnének, hogy bibíí csak ugratás volt....
Vagy pl. tavaly ősszel rákerestem az állásajánlatokra, és szeptember végén is 40-50 betöltetlen matek szakos állás volt csak Bp-en. Ja, ezek is csak álhírek, és biztos kamuból tették fel a hirdetéseket, amit Soros fizetett nekik.
Hujber Feriről valószínűleg egy ország gondolja azt, hogy elment az esze. A minap két interjúban is előadta teóriáját arról, hogy Jézus valójában nem halt meg, mindössze egy színjáték történt. Bár ez egy politikai blog, néha muszáj foglalkozni a közélettel is. Hujber Feri ugyanis két napra az ország…..
Lassan nem marad embere Szalai Vivien hírigazgatónak a Tényeknél, miután ía Hvg.hu megírta, hogy újabb három riporter távozott a műsorból. A hosszú évek óta a csatornánál dolgozó Ludmán Kata, Komár Tamás és Lapat Dániel is távozott, ők korábban az Aktívtól kerültek a Tényekhez, miután bulvárosabb…..
"Erdèly veled van, Viktor Kiràly ! Lègy erös, ne törödj a balkomcsik ès a Jobbikosok pletykàival.Isten àldjon meg tègedet, teritse ellensègeidet làbaid alà. Aki ellened tàmad, àltalad essen el ! ÀMEN !" (komment Orbán Viktor Facebook oldaláról 2015.07.25.) Nem, nem nyitották…..
A Voice egyik mesterét, a tévés haknizásért 7 millió forintot felmaró Malek Andreát, egészen pontosan az énekes-színésznő rocksztárokat megszégyenítő, különleges igényeit ekézi a mai Blikk. A szokás szerint névtelenség homályába burkolózó stábtagok ugyanis olyan kínos…..
Parafagólem 2012.12.07 21:15:21
@KopaszMercis:
Te próbáltad már? Hogy úgy mondjam eléggé sommás a véleményed.
Inkább úgy tűnik, halvány fogalmad sincs a dologról. Magam 1986 óta vagyok vegás. Egy-két év alatt jelentősen JAVULT a teljesítményem a hegyi kerékpározásban. Nem lefelé, felfelé. Bármikor kiállok veled, vagy más húsevővel is közel ötven évesen.
Ennyit a nehéz tápanyagbevitelről...
Parafagólem 2012.12.09 00:48:14
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:

Nem tudom, hogyan kapcsolódik a válaszod az általam írottakhoz:

Ad 1: Én nem élek semmilyen teljesítményfokozókkal, és csakis javult az állóképességem, a szellemi teljesítményem pedig semennyit nem romlott.

Ad 2: Ha jól tudom, a nem vegás élsportolók mindegyike él valamilyen teljesítményfokozóval.

És még egy: Nálunk a gyerek is vegásként nőtt fel, és nemhogy fáradékony, hanem az egyetlen, aki nem aludt az oviban sem, a minden másnál ritkábban hiányzik betegség miatt a suliból, és nemrég az egyik fővárosi elit gimnáziumba konkrétan a ranglista első helyén vették fel. Azóta is úgy matekból, mint magyarból a versenyek legjobbjai között van.

Ennyit a vegetáriánusság "hátrányairól"...

Egy lehet még, mi vagyunk a kivételek a könyved állításai alól. :)
Parafagólem 2012.12.29 19:03:15
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:

Elolvastam ismét, sztem értem, amit írsz.
(Vagy vegásként épp a felfogásom romlott... :) )
Na a kognitív romláshoz:

1) 13 éve voltam vegás, mikor 1999-ben, 2001-ben és 2002-ben is első helyezést értem el az Élet és Tudomány c. hetilap rejtvényes-logikázós-problémamegoldós versenyén, és itt nem akárkik indultak.

2) A fiam vegásként lett nevelve, már írtam, hogy mindenben elég jó. Azon kívül, hogy ritka erős koncentrálásra képes, hatodikban hét(!) tantárgyból volt dícséretes ötös, csak olyan csekélységekből pl. mint matek, magyar, angol...
Még egy konkrét adalék: effektíve ELSŐ lett az ELTE Radnóti gimi felvételi ranglistáján 90% feletti írásbeli felvételivel. (A Radnóti szintjét és a felvételi mezőnyét talán nem kell bemutatnom...)

Na most ha ez a legyengült kognitív teljesítmény, és sokkal jobb lehetne, akkor ne is legyen jobb...

De csak viccelek, valójában az én konkrét életemben minden a vegetáriánusság mellett szól, viszont SEMMI sem szól ellene. Tehát teljes tévúton jársz.

ÉN sajnálom...
„Alkoholista leszek, fiacskám.” - mondta egykori osztályfőnököm. Pofán vágott ez a három szó. Leírom még egyszer, hogy ti is ízlelgessétek a magyar gyomorkeserűt: „Alkoholista leszek, fiacskám.” - értitek?! Hagyjátok?!Rühelltem az iskolát. Az általánost. A gimit. Minden…..
Parafagólem 2012.12.22 23:27:35
@na4: Ez lenne a megoldás? A kreatív, talpraesett, élelmes tanár ismerőseim már váltottak, váltanak. Aki marad, az meg olyan is. Van egy fiam, 14 éves volt a minap. Mi már érezzük ennek a hatását.
A te fiadnak/unokádnak is maradjanak a silányak? Tényleg?
Pézsma Halandzsa 2012.12.14 17:36:48
Orbán Viktor Brüsszelben csütörtökön magabiztosan kijelentette, hogy hétvégéig megreformálja a felsőoktatást. Aztán pénteken is mondott pár dolgot, ami sokban hasonlított Karinthy Frigyes Halandzsa című írására. Orbán megszólalásának ugyanis se füle se…..
Parafagólem 2012.12.15 10:32:55
@lobster thermidor:

Miért csak "volna"?
Az eurologus blog beszámolója szerint tanulságos körlevet írt képviselőtársainak az Európai Parlamentben Surján László, az EP alelnöke. Surján azért ragadott klaviatúrát, mert az új máltai biztos EP-s meghallgatásán tapasztalata szerint túl sokat kekeckedtek a képviselők…..
Celebration Day címmel november 19-én jelenik meg a Led Zeppelin 2007-es, egy estére szóló újjáalakulásról készült koncertfilmje különböző videó- és audió-formátumokon. Aki szemfüles volt, már megnézhette a filmet, nálunk is jelent meg írás róla, de most már senki marad le…..
Parafagólem 2012.11.01 18:21:20
@KKKKKKK:
Nem látom a szmájlit.
Vagy ez most komoly???
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
Parafagólem 2012.10.30 20:43:39
@nincsjátékomistenbácsi:
Maximálisan egyetértek, csak talán a "fajankó" helyett a "paprikajancsi" kifejezést használnám.
Elég nehéz elhinni, de a hét legszórakoztatóbb műsorát nem az HBO-n, vagy az AXN-en vetítették. Hanem a HírTv-n. Ráadásul ott is egy olyan kulturális műsorban, amit még akkor is nehéz lenne végignézni, ha Victoria Swinger mesélne benne a művészi célú ejakuláció állami…..