Regisztráció Blogot indítok
Adatok
european (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Már rólatok szól 2012.11.04 09:13:39
Volt egyszer egy párt. Fiatalok voltak, tele változtatni, a begyöpösödött, megújulni képtelen kommunista rendszert leváltani akarással. Sokszor nemcsak igazuk volt, de igen frappáns módon találták fején a szöget. Szerethetőek voltak, sőt, talán az egész palettán a leginkább azok (mondta akkor már…..
european (törölt) 2012.11.05 00:44:03
@ElPadre:
ez az eszmefuttatás ott hibádzik, hogy a fidesz 94-ben nem azért bukott meg, mert liberális maradt. hanem azért, mert a nemzeti liberális párt 93-as debreceni konresszusán a nemzetiek a szabadelvűeket egyszerűen kizárták. azért, hogy fijjuk egy csoportjának teljhatalma legyen. és ezen a ponton a felvilágosult értelmiség ejtette őket. azóta ez egy harc. a magyar liberális értelmiségnek egyetlen célja van, hogy orbán viktort a történelem szemétdombjára jutassa. ez ugyanaz a csoport, amelyik bocskai, zrínyi, rákóczi, kossuth szintű történelmi figurát akart csinálni a felcsúti roma srácból. mert miért is ne?

csakhogy orbán viktor nem akart nemzeti liberális lenni. az apja nyomdokaiba lépve zsebre dugott kezű pártitkár akart lenni. úgy képzelte, hogy a hazafias kommunista lesz. itt a rendszerváltás utáni hazafias népfront szerzett kétharmadot. a politikai bizottsággal szemben. vagyis itt egy kádár kori utódvédharc folyik. a magyar pártpolitikai közélet (a politikai bizottsággal, a népfrontosokkal és demiszesekkel (bajnai, gyurcsány, schiffer) együtt: kommunista belügy.
european (törölt) 2012.11.05 01:20:59
@Mikrobi:
a felvilágosult latinkereszténységet kevered össze a pápasággal. a vatikán azt mondja, hogy jézust követő egyházban a családos emberek és a nők semmilyen tisztséget nem viselhetnek. hol mondta ezt jézus? a bibliából hogy jön ki, hogy rómába kellene egy pontifex maximus. aki krisztus földi helytartója. a biblia szerint mikor és hol beszélt erről jézus? hogy áll ez összhangban a bibliai tanítással?

a liberálisok azt mondják, hogy az abortuszt nem gyilkosságnak, hanem egy mini öngyilkosságnak kell tekinteni. az abortusz előtt álló, vagy azon átesett nőre nem úgy kell tekinteni, mint aki a 11 éves gyerekét megölte. hanem úgy, mint aki a saját ereit felvágta. keresztényi szeretettel kell közelíteni. és meg kell bocsátani neki. nincs szükség semmilyen megtorlásra, mert csak magának ártott. a saját teste felett rendelkezett, ahogyan az öngyilkosságot megkísérlők. helytelen dolog, vétek, de bocsánatos bűn.

nem lehet, hogy ez ügyben éppen a liberálisok követik jézust? a katolikusok ezeket a szerencsétlen nőket, lányokat gyilkosnak tekintik. nekik ez következik a bibliából. a liberálisoknak majdnem az ellenkezője: a józan észből.

a liberálisok azt mondják, hogy engedjük meg (elfogadni sem kell, csak megengedni) azt, hogy az azonos neműek párba álljanak. azért, mert a tapasztalat az, hogy a társadalom normálisan viszonyul a leszbikusokhoz és a melegekhez, akkor ezeknek az embereknek a döntő többsége végtelen hasznot nyújt a társadalomnak. úgy viselkedik, mint a világi szerzetes "barátok", és a kedves "nővérek". az egyház nem akar világi konkurenciát. és ezért buziznak. lila ruhába és boába öltözve. idősödő urak, akik tradícionálisan pucér férfiakat rendeltek a festőktől, szobrásztól.

ezek a főszakértők káma szútrát csináltak a bibliából. a bibliából (!) levezették, hogy a vaginális coitus csak gyereknemzésre való. örömszerzés nem lehet csak anális. hogy jött ez ki jézus tanításából? vagy az, hogy az óvszer ördögtől való.

értem persze. a bibliában az van, hogy a fiú és a lány a házasság után válik eggyé. oké. ez teljesen rendben van. a liberálisok pont ezt mondják. azért kell az a poliuretán izé, hogy az eggyé válást megakadályozza. a safe sax és mark 10:8 pont összhangban vannak egymással.

a vatikán erre a passzusra hivatkozva tiltotta be az óvszert közép afrikában. millió számra születtek az aids-es gyerekek. mert a szentszék hibásan következett. de jézus sehol sem beszélt arról, hogy leszbikus lányokat ki kell végezni. mi van ha szűz mária is az volt? miért ne lehessenek ők világi nővérek. nem okosabb lenne ha az egyház megengedné, hogy leszbikus "nővérek" léphessenek be rendekbe. és fogadjuk el a meleg "barátokat". azért, mert ez következik jézus tanításából, ezt diktálja a józan ész, nem mellékesen ez az évszázados tradíció. persze buzizás ősi román szokás.

nem lehet, hogy ezekben a kérdésekben egyszerűen a liberálisoknak van igazuk?
european (törölt) 2012.11.06 08:02:56
@Mikrobi:
felteszem a cölibátusról hallottál már. papi nőtlenség. azt mondják, hogy ha ránézel egy lányra, akkor isten igazából már igazából nem követheted jézust. miért? mert csak. jézusnak sem voltak női. erről nem szól a fáma. de ilyen alapon akkor iskola sem kellene. mert a bibliában arról sincs szó.

ebben az egyházban nős ember másodrendű. a nők harmadrendűek. ők eleve nem lehetnek papok, és az egyházban semmiféle komoly tisztséget nem viselhetnek. az egyház nem emancipált. nincs női egyenjogúság. azon túl, hogy a papok és a hívek körében eluralkodott a homofóbia. mi van akkor ha jézus meleg volt, szűz mária leszbikus?
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
european (törölt) 2012.11.05 23:51:29
@wásztákhurwáh:
egyszerűen nem látom be, hogy miért lenne olyan rossz ha az itt tanuló orvostanhallgató, vagy multi vezetőjének lehetősége lenne egy sztenderdizált primitív magyar nyelvezetet megtanulni.

nincsenek olyan népszerű kiadványok, hogy tessék ha ezt tanulod, akkor egy budapesti érteni fog valamit. és ez nem zárja ki, hogy a buszsofőr is megtanuljon egy angol, vagy német füzetet. miért lenne ez rossz. fel nem fogom. de mindegy.
european (törölt) 2012.11.06 00:18:23
@mrs. white:
pákó nem egy sztenderdizált nyelvet használ. hanem amit magának kialakított. illetve amit a haverjai, és a média a szájába adnak. mondjad, hogy "hulye kocsog".

nem erre van szükség. hanem arra, hogy ha idetéved egy külföldi, akkor legyen lehetősége arra, hogy egy akadémikusok által kitalált logikus ámde az irodalmitól esetenként eltérő egyszerűsített magyart alap, közép, és felső szinten megtanuljon. és ezt mi értsük.

persze ugyanerre van szükség másik irányban is. a kukás is beszéljen valamit úgymond angolul, vagy németül. azt kellene elérni, hogy egy miskolci értse a kassait és viszont. miért kell ehhez a londoni angol? nincs ellene semmi kifogásom. miért ne lehetne, hogy a pozsonyi akadémia kiad egy kis füzetet, hogy nesze ezt kellene megtanulnod ahhoz, hogy kárpát-medencei népek valamilyen módon összefogjanak.

vagy itt van egy északi, egy délszláv keverék nyelv. tudsz még egy kicsit németül. és ezzel a duna-mentén bárhol elboldogulsz bajorországtól majdnem a boszporuszig. persze valaki azt mondja, hogy ő inkább angolul tanulna, mert azt tokiótól kezdve londonon át los angelesig használhatja, akkor persze azzal sincs semmi probléma.

de az teljes abszurditás, hogy az oktatási minisztérium hetenként kiad valamilyen direktívát, hogy mit kell mindenkinek tanulnia. hol a franciát, hol a németet, attól függően, hogy a diplomácia éppen kinek akar udvarolni. és ezt kompenzálják a magyarkodással.

szerintem ez a mérhetetlen dilettantizmus jellemzi ezt a kormányt. de az sem jó, amit az ellenzék mond. tanuljon meg mindenki angolul oszt' jó napot. ez egyrészt a honfitársaink tömegeinél látványosan nem működik. a külföldinek is kell segítenie minimális nyelvtudással. másrészt a szomszédaink, és az első számú szövetségeseink nyelvezetét is érteni kellene valamelyest. ami nem jelenti azt, hogy ezek ismeretét feltétlen módon kötelezővé kellene tenni.
european (törölt) 2012.11.06 00:24:33
@wásztákhurwáh:
vannak kezdő magyar nyelvkönyvek. persze. nem akarod megérteni, hogy ennél több kell. akadémikusan szabványosított egyszerűsített nyelvezetek. amit a kassai szlovák gyerekek, az ottani polgárság is megtanulhat. és persze miskolcon kölcsönösen megtanulja a tótok egyszerűsített nyelvét.

de ezeknek akadémikus kiadványnak kellene lenniük. amilyen a helyesírási kézikönyv. az anyanyelvi tudás egészen másról szól. itt arra van szó, hogy egymás nyelvén a népek tudjanak makogni. mert másképp nem lehet kulturált szomszédság és szövetségi politika. csak magyarkodás, és valami provinciális anglomán gondolkodás. amit a kontinensen megvetnek.
Az a baj, hogy az emberiség történetén végig húzódó és napjainkban is mindenhol érzékelhető jelenség kapcsán, a rohadék nácik, ócska módon „cigányozni” kezdenek. Az a baj. Bizony, a családtagok közötti szex nem a beteg romák specifikuma és fordítva, a jelenség létezik…..
european (törölt) 2012.11.05 14:59:22
@HomicideWatch:
hogyne lenne köze. ugyanazt mondjátok, amit a legrosszabb cigány vezetők. szóról szóra ugyanazt: a közösség pénze kell, de a közösség normái nem kellenek hozzá. ez a kapocs. a nacionalisták semmivel sem különbek, mint a gettós és a purtis cigányok legrosszabb vezetői. ugyanaz a maffia politika.

a különbség az, hogy drága öltönyöket, és lila nyakkendőt hordanak. állami autó van, és nincs annyi fuksz. és az, hogy de a "magyarkodás", ugyanaz, mint a legrosszabb "cigánykodás". nincs kettős mérce. a civilizált kormányok mélyen megvetik ezeket. ezek feudális klánok, maffiák, akiknek a talpasai zsidóznak, buziznak. és persze ezeket támogatják a főpapok.

az emberek többségének ettől okádik. azt mondja, hogy nincs kedve ebben a szarban tapicskolni. a tisztességes fiatalok menekülnek. ezek a kérdések nagyon is összefüggnek. és ennek a mocsoknak a része és haszonélvezője jeszenszky géza. aki egy semmire kellő bitang. aki a problémát se érti, a megoldásról fogalma nincsen.
european (törölt) 2012.11.05 15:44:02
@bIQa:
és szerinted a cigány lányok általában a saját apjukhoz mennek feleségül. szerinted ez a roma néphagyomány része? ne viccelj már. ez az ember arról értekezett, hogy mindez a cigányság évszázados kultúrájából következik. és a vérfertőzés erre a népcsoportra hagyományosan jellemző.

arról lehetne beszélni, hogy a cigányság körében gyakori prostitúció, vagy az, hogy a saját testvérük, vagy az apjuk a stricijük. persze, hogy van ilyen. ezzel mindenki tisztában van. ezt mindenki tudja, aki ebben az országban kinyitja a szemét. és még lehetne a problémákat sorolni.

de ez egy olyan feudális világ, amiből a cigányok döntő többsége szabadulni akar. ennek semmi közük a cigány kultúrához, a felvilágosult (kulturált) cigányság ezekkel mind szakítani akar.

arról nem beszélve, hogy mintha a magyarok is erősen visszavágyódnának ebbe a felvilágosulatlan feudalizmusba. mintha a magyarok körében is lenne erre igény.

de nem ez a lényeges. konkrét megoldási javaslatokról kellene beszélni. hol van az aluljáróra, háztömbre lebontott bűnözői térkép? nem azt kell megszámolni, hogy a börtönben hány cigány ül. megelőzni kellene. és az igazgatásrendészetnek összehangoltan fellépni etnikai hovatartozástól függetlenül. arról kellene beszélni, hogy a drogra, a prostitúcióra, az uzsorára, a tolvajlásra, a védelmi pénzek szedésére szakosodott alvilági csoportok. és ez rendszerint létezik, ahol van state orgnaized crime. ahol az államkincstár kifosztására szakosodott politikusi maffia elit uralkodik. ezek összefüggnek.
european (törölt) 2012.11.05 15:44:28
@afaszombamáncsakugyan:
mert egyébként a magyar törzsi kultúrában nem volt ilyen. olyan szinten vagytok ostobák, hogy azt leírni nem lehet.
Csodálatos "zsák a foltját" bulvársztorit olvastunk a vasárnapi Borsban: Geszti Péter szerint Majka egy proli tahó, Majka meg erre válaszul azt nyilatkozta, hogy Geszti Költőtroll című nótája szar. Mindkettőben van igazság, íme a Gringó Sztár videója: Bár az X-Faktor mentora…..
  A miniszterelnök 2012. október 27-én, egy önkormányzatok helyzetével foglalkozó rendezvényen jelentette be, hogy 1956 önkormányzattól 612 milliárd forint adósságot vállal át az állam. Magáról a javaslatról azóta sem derült ki sokkal több, csak annyi, hogy még a kormánypárt is vitatkozik róla,…..
european (törölt) 2012.11.05 12:10:19
@Foxtrotty:
ezeket a problémákat nem bajnai egyedül teremtette. hanem bajnai, a fidesz, az mszp. és erre az egész problémakörre nem válasz az, amit az lmp és a jobbik megoldásként kínál. ezért nincs kire szavazni.
Pénteken a Google Android üzletfejlesztésért felelős igazgatója, John Lagerling a New York Timesnak kerek perec kijelentette, amit már a Motorola akvizíciója után is pedzegettem: a Google-nek esze ágában sincs beolvasztani a Motorolát, és egy kézbe vonni az androidos hardver és…..
european (törölt) 2012.11.05 00:27:06
@Reggie:
a google tulajdonosokat a pénz érdekli. és ha az árbevételt nézzük, akkor a google nem szoftver, hanem a reklámparban utazik. megnézik az utolsó negyedéves éves jelentést. és azt látják, hogy a 11.5 milliárd dolláros árbevételükből 10.8 milliárdot tesz ki a reklám, és 700 milliót minden egyéb. a google 2.7 milliárdos nyereséget produkált, a motorola 500 millió veszteséget.

a google egy reklámcég. miért dobjon a piacra prémium kategóriás készülékeket. amin most még veszteség lesz. oké, hogy majd tökélyre fejlesztik. de a reklámpólók hogy férnek össze a louis vuitton cuccokkal.
european (törölt) 2012.11.05 10:31:35
@Dr. Justice:
megvették a szabadalmakat. oké. és azok mihez kellenek ha nem építenek saját hardvert? ezt nem érti senki.
european (törölt) 2012.11.05 11:47:46
@Dr. Justice:
az android egy nyílt forráskódú mobil unix kernel és a java virtuális gép továbbfejlesztett változata. utóbbi sun talmány, és jelenleg oracle tulajdon. larry elisson emiatt be is perelte a google-t. sikertelenül. az android eladásokból ezen kívül részesül a microsoft.

a motorola által birtokolt szabadalmakhoz ezeknek kevés köze van. android fejlesztéséhez nem kell a motorola egyetlen része, vagy részlege sem. ezekre csak a hardver gyártás miatt van szükség, illetve hálózati működéshez. ha a google távközlési szolgáltató akar lenni, akkor könnyen lehet, hogy azt saját hardverre fogja építeni. nem vesznek huawei cuccokat. illetve a google az elsőszámú amerikai kormányzati szállítóvá válhat. az is lehet cél, hogy motorola telefonokat használjon a fehér ház vagy az a fbi. de ezeket csak korlátozottan kerülnek kiskereskedelmi forgalomba.

persze ezt az üzleti modellt csak improvizálom. az is lehet, hogy az egészet beszántják.
  A demokratikus ellenzéki politika egyik visszatérő toposza a 2010 előtti időszakkal szemben kialakított viszony. Lényegében egy dilemmáról van szó: a második Orbán-kormány által kialakított autokratikus rezsim egyenes folytatása a korábbi évtized (bizonyos…..
european (törölt) 2012.11.04 23:31:27
@SZPG:
a magyar közoktatásban az utolsó működőképes modell a késő kádár-korból jön. az egy városias iskolarendszer volt, megyei és országos felügyelettel. azért működött, mert a város, a megye és az ország "átlagban" kiadta a régiót. ez egy "hack" volt. ahogyan a legtöbb dolog. elvben nem volt jó, a gyakorlati optimumot kereste mindenki. mert senki sem képzelte, hogy "a hazánkban ideiglenesen tartózkodó szovjet csapatok" valaha kivonulnak.

a rendszerváltással a megyei pedagógiai központokat nagyon helyesen megszüntették. a probléma az volt, hogy a régiós kezdeményezések csíráit is beszántották. ebben egyébként "szakmai" konszenzus volt.

a probléma, hogy budapestnek semmi érdeke nem fűződik a régiót közjogi szintre emelni. vidéki értelmiség meg úgy van vele, hogy persze ezt kellene. de sokkal egyszerűbb lelépni. mostánában nem találkoztam olyan fiatal vidéki reálértelmiségivel, aki magyarországon akarná a gyerekeit felnevelni. ebben a körben nagyjából mindenki felméri ésszel, hogy a kultúra szervezéséhez föderális államrend kellene. osztrák-német-svájci mintára tartományi parlamentek. egy budapesti képtelen értelmezni a régiót. mert számára az a "város". nem érti, hogy budapest egy gazdasági (city) és kulturális (region) önkormányzatból kell összerakni. vagy megérti, de akkor rájön, hogy a régiós pólusokkal elveszne a "központi" szerep. egy átlag budapesti nem érti a duális önkormányzatiságot. a katolikus a régióban az érsekség világi konkurenciáját látják. a föderális államrendben a fővárosiak (kapitalisták) és a keresztények és a keresztyének (reformáltaknak mondott, de valójában ellenreformált csoportok) ellenérdekeltek. középeurópai szövetségi (föderális) iskolarendszer helyett feudális világ tér vissza.

ez a problémakör bajnai gordonnal nem fog megoldódni. itt a németek kikényszerítik a szövetségi gondolkodást. de ez olyan szintem megy most, hogy az ipartestületek a szőnyeg szélére állítják orbánt. és azt mondják, hogy hajts végre egy természettudományos fordulatot ha mondjuk autógyártást akarsz. ezt persze megígérik. és utána kinevezik hoffmann rózsát. a németek azt mondják, hogy komoly értelmiséget nevezz ki erre a pozícióra. van abel és wolf díjas matematikusod. vannak világhírű feltalálóid, iskolateremtőid. ilyesmi fazonok köré kell a kérdéskört szervezni. ne az százszor, ezerszer leszerepelt hülyékkel próbálkozzatok. erre orbán azt mondja, hogy ebbe ne szóljanak bele. bajnai gordon köreiben sincs komoly értelmiségi. az ugyanis hermetikusan elzárkózik a mindenkori kormánytól és a maffiaszerűen szerveződő "értelmiségi" holdudvartól. ehhez jön, a fiatalok tömeges lelépése.

vidéken nincs olyan tehetséges fiatal értelmiségi, aki a gyerekét magyarországon akarja felnevelni. nem érdemes felmérni a százalékokat. a tehetségesek körében a nulla aránylik a százhoz. reálisan egy a románhoz vagy az ukránhoz hasonló feudális fejlődési pályára kell berendezkedni. magyarország szerbiával vagy bulgáriával kerülhet egy szintre.

nem lehet a 85-ös modellhez visszatérni. olyan szinten vagytok eltévedve, hogy leírni nem lehet. az oktatáshoz pénz, paripa, fegyver egy középeurópai szövetségi iskolarendszerben képzelhető el. a több pénzt az oktatásba nagyjából olyan üres lózung, mint az, hogy több pénzt az embereknek. honnan lesz több pénzed? honnan? honnan lesznek képzett pedagógusaid? hogy fogod naprakészen felszerelni a fizika szertárat? ha elutasítod a szövetségi alaptantervet, akkor hogyan fogsz megegyezni a "nemzetiben".

hogyan fogja szervezni a települési önkormányzat az iskolát? hogyan lesz erre képes cégénydányád? hogy fognak tanulni a szamossályiban a cigányok? fele annyi idő alatt kétszer annyi utódot hoznak létre, mint a magyarok. hogyan akarod őket "integrálni"? de semmivel jobb a helyzet tunyogmatolcson, vagy dombostanyán, ahol az emberek szimplán csak szegények.

a magyarországi közoktatásba alsóhangon 2000-3000 milliárdot kellene betolni infrastruktúra fejlesztésre. honnan teremted elő? ha elutasítjuk a szövetségi kereteket, akkor ki fogja ezt megfinanszírozni? ehhez egy szövetségi bank kell. föderális államrend. mert ezt a pénzt csak úgy nem fogja betolni senki.

az nem kérdés, hogy centralizáljuk, vagy decentralizáljuk a rendszert. persze, hogy centralizálni kell. csak nem egy, hanem több központ vagy pólus (sarok) köré kell az oktatást szervezni. a pénzt a osztrák-német-svájci ipar és pénzipar nélkül nem lehet előteremteni. mindent szövetségi keretek között kell kitalálni. ez a koncepció elsodorná radó péteréket, ahogyan hoffmann rózsáékat is. pokorni zoltánt, magyar bálintot, a szocialista pedagógus szakszervezetet. az összes kutyaütőt.