Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andreas1

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesült az elsődleges célár a CAD/JPY devizakereszten, a következő, 90,71 felett húzódó célárig kockázatos tartani a szint és a kialakult shortos divergencia miatt. Maximum a töredékét érdemes futni hagyni, amennyiben megtörténik a szinttörés és a divergencia sem áll már…..
Long I Tudó Év végi pihenés 2012.12.19 11:33:00
Az év hátralevő részét pihenéssel töltöm, így nem valószínű, hogy új elemzéseket fogok publikálni, esetlegesen néhány érdekességről fog bejegyzés születni idén. Remélem hasznosnak találtátok a blogot az eddigiek alapján, jövőre igyekszem az elemzéseken kívül más…..
Az ausztrál dollár év eleje óta gyengül a kanadai dollárral szemben. Igaz, nem beszélhetünk meredek trendről, azonban elég stabilnak látszik. A trendcsatorna tetején az árfolyam egyre inkább beszűkül, amelyre egy nagyobb elmozdulás előjeleként tekinthetünk.  A 61,8-as…..
Long I Tudó GBPCHF – Visszateszt 2012.12.11 21:33:00
Megszakadni látszik az angol font erősödése a svájci frankkal szemben. D1-en vizsgálva látszik, hogy egyelőre egy szabályos, tankönyvszerű visszateszt van kialakulóban.  A sztochastic sem a fals letörésnek ad nagyobb valószínűséget, de nézzük meg kisebb felbontásban is…..
Kulcsszinthez érkezett az EUR/USD, ez a szint határozhatja meg a mozgását a következő hetekben. A 38,2%-os Fibo szintnél található ellenállás zóna már többször megfordította az árfolyamot, hamarosan eldől, hogy ismét sikerül-e. A napos csökkenő trenden túl 4 órás…..
Ezúttal egy rendhagyó tanulmánnyal készültem, amely egy devizapiaci automatizált kereskedési rendszerekkel –más néven robotokkal- foglalkozó barátom munkája. Igen nagy tapasztalatot halmozott fel az évek során a manuális kereskedési stratégiák, később a devizapiaci/tőzsdei…..
Ismét megtörtént a letörés az amerikai – szingapúri dollár árfolyamában, reméljük ezúttal komolyabb visszapattanás nélkül eléri a célárat. SL: 1,2277 TP: 1,2150..
Közeledik a következő beszállási lehetőség az Új-zélandi dollár erősödésére játszva. A 2009 óta tartó csökkenő trend továbbra is töretlen, ettől függetlenül érdemes résen lenni, ugyanis egyre inkább kisebb mértékben képes esni, azonban pár profittal záruló short még…..
A várakozásoknak megfelelően nem következett be trendforduló az angol font svájci frankkal szembeni árfolyam mozgásában. Némi trendvonal-tesztelgetés és bizonytalanság után bekövetkezett a várt letörés, majd visszateszt után, a szakadásnak sem állt már semmi sem…..
A szingapúri dollár már nem gyengült vissza az 1,226-os szintre, hanem törte a trendvonalat és alázárt, amely így előre vetíthet egy komolyabb esést. ..
Kiemelt figyelmet érdemes fordítanunk a szingapúri dollár árfolyamának várható alakulásának! Beszállási lehetőség még nem alakult ki, azonban amint ez bekövetkezik igen jó pozíciófelvételi lehetőségek adódhatnak. Hosszabb időtávon vizsgálva az árfolyamot…..
Megvizsgálva az angol font – svájci frank keresztárfolyamot, egyből látható, hogy egy szabályos csökkenő csatornában trendel lefelé. Mindenféleképpen short beszállót érdemes keresni! Közelebbről szemügyre véve a chartot látható, hogy a counter trend kifulladóban van,…..
Bekövetkezett a várt letörés az EUR/NZD árfolyamában. Igencsak megkönnyítette a beszállást a kialakult fej-váll alakzat, amelytől megfelelően erős megerősítést kaptunk, hogy kihasználjuk a stratégiánkban foglalt maximális kockázatot.  A devizapárok folyamatos mozgása…..
A hónapok óta tartó emelkedést követően a devizapár szeptember közepén sem tudta meghaladni jelentősen az 1,63-as szintjét, sőt akár hosszabb távú fordulás is kialakulhat, ugyanis egy szabályosnak mondható csatornában erősödik a dollár a fonthoz viszonyítva. Pozíció…..