Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nóra ALDI Háziasszony

9 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
27:-) nap van hátra..., ez azt is jelenti 27 nap múlva lesz a születésnapom! Belegondolok, gyermekkoromban mennyire vártam ezt a napot, s most felnőttként majdnem pont olyan ez, mint az összes többi. Kivételt képez ez alól ez a 2012-es év, na csak egy kicsit-) Szép napsütéses…..
28:-) nap, szép lassan fogynak a napok, meglepően gyorsan megy majd el ez az időszak is, gondolom Ti is észrevettétek, hogy repül az idő....ELKÉPESZTŐ!!!! Ez a havazás kizökkentett a szokásos kerékvágásomból! Nőtársaim zöméhez hasonlóan rettegek a megcsúszástól, s szép…..
29:-) nap van még a "küzdelemből" hátra... De most nem is erről szeretnék értekezni, a tegnapi fotó sorozatból, 2 levesre esett választás, az egyik a kukoricakrém leves amerikai módra, a másik egy - Mautner Zsófi ihlette - én egyszerűen egy "kefír csodának" elkeresztelt leves…..
30:-) nap vagyis a negyede telt le a kampány időnek... Húha, de hosszú, ezen a borús, esős, hideg szombati napon pár szívmelengető ételfotót választok a repertoáromból...hátha kedvet kaptok egy kis főzéshez, most jöttem haza a kutya sétáltatásból és bizony szívesen…..
31 :-) nap van hátra, s a "számos" Nórának az jutott eszébe, hogy úgy lenne kerek ez a nap, ha az állás a versenyben is a mai napon 31%ra mozdulna... Aztán a továbbiakban nem szeretném a hátralévő napokhoz igazítani a szavazati arányomat :-) ..
33 nap :-) van hátra, tetszik ez a szám nekem nagyon, ráadásul ma értem el a 30%-ot, így a hármas a nyerő a mai napra!!!! Napról napra növekszik, lassan, de biztosan! Igazán köszönöm Nektek!..
34 nap :-) van hátra (nem kevés,de a jelenlegi helyezésem figyelembevételével, ez nem is baj, sőőőőt), ma nem lesz főzés, mert amire ma szükségünk lesz, az ropi és cola, bár nincs tippem, hogy ezt ma könnyen honnan fogom beszerezni....Julónál tegnap késő este kiderült, hogy nem…..
Blogkocsma Bazsalikom télire 2012.10.15 07:00:00
Megjött a hideg és a szabadföldi bazsalikom roppantul meg tud sértődni, ha a hőmérséklet 5C alá megy, tehát szedjük le, ha az előrejelzés szerint ilyen hideg éjszaka jön. Egy-két napot kibír egy kartondobozban a lakásban, de valahogy fel kellene dolgozni, mielőtt a család valamelyik tagja gaznak…..
Blogkocsma Fánk csekély szalaggal 2012.10.26 07:00:00
Anica inkognitóban Isteni finom zöldbablevest főztem, bár kimaradt belőle a pirospaprika, ami recept szerint benne kellett volna legyen, de sebaj, több is veszett Mohácsnál! Íze jó volt, 98%-a elfogyott, törhetem a fejem, holnapra mi legyen. Lekísértük a fagyasztóból elővarázsolt őzpörkölttel…..
Ha már megvan a jelmezünk, akkor célszerű időt szakítani a lakásunk, házunk, szobánk feldíszítésére is. Egy házibulit tökre fel tud dobni, néhány saját kézzel gyártott vagy akár megvásárolt partykellék. Szerencsére ma már itthon is tök jó dolgokat lehet kapni. És gen…..
. . Menzahangulat az eindhoveni Philips gyár egykori erőművének generátor termében: Bart Gardenier és Niels Vouters, az augusztusban megnyílt Radio Royaal étterem tulajdonosai szerencsére időben észbe kaptak, és alighogy felbérelték, már menesztették is a…..
Lassan közeledik Halloween. Nem tartozik éppen a kedvenc ünnepeim közé, de lassan belopta magát a mi jeles napjaink közé is. Egyre többen készítenek tököt, vagy egyszerűen csak az alkalomhoz illően feldíszítik az otthonukat. Most én is bemutatok néhány ötletet, ami segíthet…..
35 nap :-) van hátra..., ma bizony megosztom a szívemnek oly kedves padlizsán receptemet, ami majd mindenki kedvence lesz, amint megkóstolja.... a hozzá kapcsolódó jópofa sztori a következő: egy éve talán, hogy egy főzögetésem során összeállítottam egy a…..
Meleg őszi napsütéses időben, amikor a fák sárgás- vöröses fényben játszanak egy porhanyósan puhára sütött kacsamellhez igazán illik a fűszeres chilis szilva chutney.A Chutney (ejtsd: csátni) indiai eredetű zöldségekből vagy gyümölcsökből készült, jellemzően erős…..
[update1: közben meg is akartam volna kóstolni, de a budaörsi Tescóban sajnos épp nem volt, csak a (hűlt) helye... És megpróbálom kideríteni a származását is.][update2: megjöttek a válaszok az árakra, forgalmazókra és származási helyre, lásd lent.]Általában nem a magyar halak…..
Nóra ALDI Háziasszony 2012.10.25 09:16:29
36 nap van hátra....nekem csak ez jár a fejemben, ezzel kelek és fekszem, kit és hogyan lehetne megkérnem, hogy szavazzon, illetve ami talán még fontosabb, szóljon másoknak is:-), mi lesz velem november 26.-ig, akkor zárják ugyanis le a szavazást, s zárójelben meg kell jegyeznem,…..