Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mkrisztinna

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öreg hal és a tenger Az öreg halász és a tenger című Hemingway-alkotás után adja magát az ötlet, hogy az ennek analógiájára készült Vámos Miklós - hangjátékot is meghallgassam. Kiváncsisággal, várakozással telve - vajon mit lehet még kihozni ebből a történetből?…..
Az öreg halász és a tenger A téma annyira klasszikus, annyira megírtak már róla mindent, hogy igazából a feldolgozás minősége terén lehet csak kritikát gyakorolni a mű fölött. Az öreg halászról, a heroikus harcáról, a szállóigévé vált mondatáról:  „Az…..
Ne hagyd magad, Télapó! A Mikulás érkezése után pár nappal, még az ajándékok, kis csomagok bűvöletében nincs is szívet melengetőbb érzés, mint egy igazán mikulásos játékot hallgatni egy hétvégi reggel. Már aki ugyebár ezt megtehette és volt olyan szerencsés, hogy…..
Pünkösdi köztársaság Füss, egy túlnyomórészt magyarlakta szlovákiai település. Egy település, ahol 1945-ben az elvtársak köztársaságot alapítanak. Nagy lépés a szerző részéről 1990-ben, a köztársaság kikiáltását követő évben, megírni egy történetet, amelyben a…..
Pipi néni, csipcsirip…! A cím alapján egy mulatságos, beszélő háziállatok közt zajló perpatvart képzeltem magam elé az elkövetkező bő fél órára, egyértelműen naiv módon. Ehhez képest ugyanis, mintha egy ópiummámorban rögzített mozgókép elevenedett volna meg…..
Az analfabéta Lehet-e élettörténetet méretes bakugrásokkal összefoglalni úgy, hogy a végére összeálljon egy emberi jellem? A válasz valószínűleg igen, viszont egy jó adag írói és dramaturgiai bravúrra van hozzá szükség, amelyek nem minden esetben találkoznak.  Agota…..