Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yolee21

167 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki ne álmodozott volna arról, hogy egy toszkán kisvárosba költözik, vesz egy régi házat, a helyiek majd befogadják és boldogan él, amíg meg nem hal? Nos, nyilván sokan vannak ilyenek (kisebb irodalom épült erre a tematikára), ám a valóság azért ebben az esetben is más. Nem is kicsit. Poggibonsi..
yolee21 2020.10.05 10:56:44
Sziasztok, Tájékoztatok minden kedves látogatót, hogy a blog új helyre költözött. Mostantól a következő címen olvashatók az új (és természetesen a régebbi) bejegyzések: https://chiliscsutortok.hu/..
Perché Marché 3. Ancona Porto     Marche fővárosa, Ancona nem a turizmusból él. Ezt hamar belátjuk, ahogy közeledünk a város központja felé. Túl sok külföldi rendszámú autót nem látunk, sőt a városon kívüli lakosok sem árasztják el az utakat. A Krisztus előtt 387-ben alapított város fő…..
Perché Marché 2. Urbino Estate     Marche szerencsére nem a tömegturizmusáról híres, a világ nem fedezte még fel magának, Toszkána után pillanatnyilag Umbria áll sorban, Marche csupán felkészül. És ennek a felkészülésnek az alapkövét 2007-ben tették le, gyönyörű imázsfilmet készítettek a…..
Perché Marché 1. San Benedetto del Tronto Napkelte     Ahogy szabadulunk San Leóból, szinte azonnal elhagyjuk Emilia Romagna régiót és belépünk az ismeretlen Marché-ba. Ha szerencsénk lesz (az lesz), a következő hetet csodálatos időben fogjuk eltölteni San Benedetto del Trontoban, ebben a…..
Pármai bolognai 12. San Leo San Leo     Igen tudom, hogy Ravennát ígértem ez előző bejegyzésem végén, de most mégis ugrunk egyet és San Leo következik. Hogy miért? Nos, erre több magyarázatom is van: Ravenna nem hozott lázba, kevés időt töltöttünk a városban és ráadásul nagyon meleg is volt…..
Egy kaptafára - mobil 2. Leginkább saját magam szórakoztatására #9 Nyár Tél Tudományos csirke Sz*rban vagyok Ugye bejöhetek? Bowling Anthrax Mirelit kacsa Nyugalom Futás #életlázadásszabadság Terápia Rózsaszín háztetők Nem kell új…..
Pármai bolognai 11. Comacchio Olyan ismerős      Dél felé autózunk tovább, keresztülvágunk a Pó-delta nemzeti parkon, bár nem sokat látunk belőle, hisz nem térünk le az SS309-es útról. Veneto tartományból hamarosan ismét visszatérünk Emilia-Romagnába, megérkezünk egy másik „mini Velencébe”,…..
yolee21 2017.09.18 18:57:33
@mzm60: jogos, köszönöm :)
yolee21 2017.09.18 18:58:31
@eyr750: köszönöm ezt az építő jellegű kommentet
Pármai bolognai 10. Chioggia Hol készült a kép?       Bolognától közel két órás autóútra fekszik a Velence kishúgának is nevezett Chioggia, korán indulunk, majd ott reggelizünk valamit. Utunk második fele Verona folyója, az Adige mellett, egy töltésen fut végig, így érjük el Chioggiát. A…..
Pármai bolognai 8. Bologna 2. Egyetemváros     Átsétálunk a Piazza Nettunóra, a helyiek által csak Il Giganténak nevezett Neptun-kút uralja itt a teret. Giambologna hatalmas bronz alkotása ontja magából a vizet, elcsodálkozunk néhány művészi elképzelésen, vajon hogy fogadta a kor (1566-ról…..
yolee21 2017.01.14 21:15:33
@CaffeFrizzo: 2015. nyarán jártam Bolognában
Top 15 15 különleges hely OlaszAországban        Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt összeállítottam két szubjektív listát Olaszország 30 legszebb városáról, külön szedve a népszerű, illetve a kevésbé felkapott városokat. Most is egy tizenötös listával állok elő, ezúttal csokorba gyűjtöttem…..
Egy kaptafára - mobil Leginkább saját magam szórakoztatására Kávé és Csiga Cinecitta Zete után Karácsony Kő, papír Összezavarodva Kati 48 Prága Március 15 Mandula Allstars X Miskolc Futás közben Lángos Csakhal nyócker Lili Vihar előtt Világos? Detty Derby della…..
Pármai bolognai 9. Bologna 3. Tökéletes részletek     Első lecke: próbáljunk meg elvonatkoztatni a bolognai spagettitől, ha város gasztronómiájára gondolunk. Nekünk nem sikerült, így gyorsan megtapasztaltuk, hogy bár innen származik ez a fajta szósz, közel sem azt az ízt érezhetjük a szánkban…..
Pármai bolognai 7. Bologna 1. Új szerelem      La Grassa, vagyis A kövér. Bologna ragadványneve sok mindent elárul a városról. De nem csak az olasz konyha központja Bologna, 1088-ban alapított egyeteme Európa első felsőfokú oktatási intézménye. A város, aminek központja megmaradt csodálatos…..
Róma és Nápoly Római nápolyi, avagy a hallgatás ára      Sziasztok. Boltokba került a Róma és Nápoly című könyvem. Rendelhető az összes ismert könyváruház weboldalán, illetve az üzletekben is megtalálható a polcokon. Azonban ha igazán jót akartok magatoknak (na és persze nekem) akkor közvetlenül…..
Pármai bolognai 6. Ferrara Jöhetne az eső     A Padova és Bologna közötti száz kilométeres autópálya szakasz szinte nyílegyenesen szeli ketté a Pó-síkságot észak-déli irányban. Számtalanszor megtettük már ezt az utat, Bolognától csupán egy óra még az út Firenzéig. Mondhatni unalmas környék,…..
Pármai bolognai 5. Modena és Maranello Tipico di Modena    Az óváros szélén parkolunk, kis utcán haldunk Modena szíve felé. A via Stella egyik sarkán jelentéktelen külsejű, rózsaszín épület. Pont ugyanolyan, mint a többi ház ezen a környéken. Az emeleten becsukott spaletták, az utcafronton szinte…..
Pármai bolognai 4. Mantova és Sabbioneta Mantova Mantova      A Caffe Modi teraszán üldögélve nézzük pincérünk elkeseredett küzdelmét az ablakpucolóval. Lelkesen fújja az üvegtisztítót a kávézó portáljára, de ahogy a forró ablakhoz ér a friss permet, abban a pillanatban meg  is szárad,…..
Chilis csütörtök Jó helyek 32. 2016.03.21 19:57:31
Prága     Az apartman kifogástalan, hatalmas nappali konyhával és tévésarokkal, óriási asztal (gombfoci és pingpong pálya), két, méretes hálószoba, ugyancsak két fürdőszoba, mindez egy belsőépítészetileg tökéletesen átalakított, szín- és formavilágában parádésan eltalált tetőtérben. Régi bérház…..
Pármai bolognai 3. Cremona Mi jut először eszünkbe Cremonáról?     Piacenza után átugrunk a Pó túloldalára, ez már a szomszédos régió, Lombardia területe. A délutánt itt fogjuk tölteni, Cremona és Mantova az úti célunk, meglátjuk mi fog beleférni.   Július, vasárnap, kora délután, árnyékban is…..
Pármai bolognai 2. Piacenza A város, ahol egy kicsit elraboltak minket     Vasárnap délelőtt érkezünk Piacenza északi széléhez, nem messze a Pó partjától a Farnese palotát keressük. Eltéveszteni sem lehet, monumentális épület egy buszpályaudvarral szemben. Ugyan még csak tíz óra van, de már most…..
Szubjektív bor toplista 2.      Maradjunk a fehér boroknál és foglalkozzunk egy világfajtával, a francia gyökerekkel rendelkező Pinot gris-vel, vagyis a Pinot noir és blanc legközelebbi rokonával, következzen az öt legjobb Szürkebarát.    A bor, amit igazán senki sem szeret,…..
Szubjektív bor toplista 1.     Közeledünk az év végéhez, ilyenkor mit is „kell” csinálni? Hát persze, listákat állítunk fel, sorrendezünk, visszaemlékezünk az elmúlt időszakra. Következzen egy többrészes sorozat, 2015 számunkra meghatározó boros élményeiről,…..
Leginkább saját magam szórakoztatására   Minden irányból - Szilvásvárad, Szalajka völgy Az ellen nem véd - Ferrara, Olaszország Töltésfutás - Keszölcés, Szlovákia Vigyor - Budapest Összezárva - Bistro Sparhelt, Balatonfüred Új szerelem - Bologna, Olaszország Punto…..
Pármai bolognai 1. Parma Vajon mi az ami először (másodszor) eszünkbe jut Pármáról?      A nyár, amikor olyan meleg van, amilyen itt (ott) még sohasem volt. Amikor még a megbízható német technika is feladja. Amikor néha olyan magas a páratartalom, hogy úgy érezzük magunkat,…..