Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danyielsztájn

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbik, MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Modern Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Polgári Világ, LMP, Kétfarkú Kutya pártok Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak! Az évek során egyenként is megismerve az Önök véleményét az ellenzéki pártok választási együttműködésének…..
A martfűi sorozatgyilkos története kétszeresen is hátborzongató. Egyrészt félelmet keltő az a kéjvággyal keveredett brutalitás, mellyel az áldozataival végzett, másrészt mélyen elgondolkodtatóak azok a módszerek, melyekkel a korabeli hatóságok igyekeztek minél hamarabb megtalálni és megfelelően…..
ProgBlog Síneket vagy szárnyakat! 2015.01.08 22:15:11
– Gyere velem, fiam, megmutatom neked, hogy merre megy majd a vonal, de aztán nehogy ide engedj majd egy mérnököt. Bebrits Lajos közlekedési miniszter szavai – 1950 körül   1. Bénázások sorozata A január 2-i, a MostMi nevű társaság által szervezett (?) tüntetés óta még…..
ProgBlog Vasárnap, erőből 2014.12.02 01:47:44
„Megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” Pál apostol a thessalonikabeliekhez…..
danyielsztájn 2014.12.02 09:29:33
- Mi az, amit itt még tenni lehet, Bornemissza Gergely? - Segítségért megyünk, Felséges Asszonyom. Elmegyünk a császárhoz! - Jobb orvosságot nem tudtok, ti magyarok? Valakihez mindig el kell menni? Izabella özvegy királyné szavai Várkonyi Zoltán Egri csillagok c. filmjéből -…..
danyielsztájn 2014.11.10 10:12:23
@savanyujóska:
Sajnos ez egy kettős játék: az Európai Néppártnak szüksége van a fidesz szavazataira is. A háttérben irgum-burgum, a kamerák előtt mosoly.
Ha nem is tűnt el teljesen, nyilvánvaló, hogy a NER másik legjobb húzása a maga szempontjából (a rezsicsökkentés mellett) a baloldal és társutasainak megosztása volt: Mesterházy és/vagy az MSZP kulcsszereplőinek egyre többek által gyanított megkenése, a Schiffernek tett…..
danyielsztájn 2014.10.16 15:23:33
@Antsici: Nem, én egyáltalán nem ezt gondolom erről a blogról. Csak úgy érzem, hogy feleslegesen nagy tér és idő pocsékolódik olyan politikai alakulatok és képviselőik ekézésére, amelyek szépen-lassan (e blogtól függetlenül) kiszorulnak a palettáról.
A fél éves bírósági procedúra után bejegyzett Polgári Konzervatív Párt (itt a blogon már többféle hangfekvésben kifejtett és megindokolt módon) az elmaradt magyar polgárosodást emeli zászlajára, ennek érdekében -- vélhetően az elkövetkező ötven évre érvényesen --…..
Egyre rejtélyesebb számomra, hogy miként tudják egyesek fapofával elviselni, ami ebben az országban kormányzás címén folyik. Ehhez persze megvan a táptalaj, mert azt a civilizációs, közgazdasági, társadalomelméleti, sőt a saját történelmünket (!) illető műveletlenséget, ami…..
danyielsztájn 2014.05.08 18:12:42
@fvipera: (bocsi, hogy csak most reagálok)
Persze, hogy ott volt, és ezért ő sem ártatlan. Viszont szerintem egy teljesen ártalmatlan figura (kb. mint Pokorni), az volt fideszesként, szdszesként, miniszterként és most is. A politikai palettán teljesen lényegtelen szereplő, egy idealista. Ezért nem értettem, hogy miért lett kiemelve a neve.
„Annyit mondok csak: eddig én fizettem. Most ki-ki hozza el házamhoz, amivel tartozik! Három napot adok. Három napot – nem többet!” Mikszáth Kálmán: Kísértet Lublón, Kaszperek Mihály szavai - 1892   Mostanság százezrek morfondíroznak azon, hogy vajon elmenjenek-e szavazni az…..
danyielsztájn 2014.02.20 09:52:42
@Expertus: Van olyan demokratikus ország Európában, amelyben hagyománya van az ilyen típusú szavazásnak.
Egyébként értem a logikádat, infantilis vagyok, de akkor sem látom a lehetőségét, hogy bármi is változhatna április 6-án.
Szerinted az Összefogás aláírná ezt az ígéretet és vállalást?
danyielsztájn 2014.02.20 12:46:03
@Expertus: Bocsi, de ez azért sértő. Nem vagyok (politikailag sem) idióta, sem felelőtlen és beszűkült, nem vagyok fidesznyik, sem infantilis, sem korlátlanul ostoba. Nem vagyok fertőző és agitátor sem. És hülyének sem érzem magam. Nem gondolom, hogy az Összefogás és a Fidesz egykutya, és nem kergetek ábrándokat. Nagyon nem!
ProgBlog Vágjuk ki! 2013.06.26 18:18:47
„A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.” A Máté írása szerint való Szent Evangéliom, 3. fejezet, 10, Károli Gáspár fordítása - 1586   …Á, nem tetszik nekünk ez a…..
danyielsztájn 2013.06.27 12:40:31
@Moin Moin: Olvastam én akkor ezt az írást, de most is átfutottam. Meg a hozzászólásokat is, mert kíváncsi voltam, mit gondolnak róla a többiek. De sajnos a téma elkanyarodott.

Oké, értem én, hogy jogilag mindez lehetséges és elméletileg kivitelezhető is. De kételkedem a gyakorlati kivitelezhetőségében. Persze harcról, kemény harcról írtatok. De hol vannak a harcoló tömegek?
danyielsztájn 2013.06.27 13:05:44
@Moin Moin: Én sem fizikai harcra gondoltam! Hanem azokra a tömegekre, akik kiállnak tűzön-vízen keresztül az új hatalomért és nem ijednek meg az OV-vezérelte tömegektől.
danyielsztájn 2013.06.27 14:27:17
@Moin Moin: Így legyen!
ProgBlog Páncerlíd 2013.05.21 22:16:28
„Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin." (Szabad, az alkalomhoz illő fordításban: „Mocskos a pofánk, de a lelkünk, a lelkünk vidám, robog a tankunk, bele a förgetegbe.")   Kurt Wiehle főhadnagy:…..
danyielsztájn 2013.05.24 10:12:48
@Husz_János_Puszita: Áh, zó! Hát akkor egy szó sem igaz az egészből? :)
ProgBlog Belügy 2013.04.16 21:39:06
„Ebben a pillanatban még én, és csak én vagyok a fejedelem, az történik, amit én akarok, és arra veszem rá a vár alatt élőket, amire akarom. Ha megparancsolom, hogy gyújtsák fel ezt a várat, irtsák ki az idegeneket… és éljünk a magunk ízlése és vallása és rögeszméi…..
danyielsztájn 2013.04.18 10:54:18
@Husz_János_Puszita:
Éppen ezen gondolkoztam én is tegnap.
De aztán arra gondoltam, hogy talán mégiscsak jobb, ha sokkolják az olvasókat, minthogy kuszkusz és még néhányotok szólnak csak hozzá, (és valljuk meg, ugyanazt járjuk körül).
Sok-sok sokkoló írás kell, talán egyszer meglátjuk valós magunkat a tükörben.
Talán.
„Valahányszor hibbantra issza magát, mindig Haynau nevét ordítozza. Haynau már régen halott. Haynau nem a Monarchia, a szentségit! Most mi vagyunk a Monarchia!” Szabó István: Redl ezredes – 1984     Majdnem napra pontosan hatvan évvel Sztálin halála utánra tervezi a…..
danyielsztájn 2013.03.10 17:12:20
@Cincinnatus:
Tudom, az "egymillió"-nak írtok, ők a célközönségetek.
De jelenleg csupán az E2014 látszik többé-kevésbé vállalható közösségnek. Ezért kérdem: vajon Gordon olvassa-e ezeket az írásokat? Ha igen, vajon mit gondol ezek szellemiségéről?
ProgBlog Az Antisimicska-paktum 2013.03.07 16:40:08
„Du feiger Jäger, ’s is oa’ Schandeund bringet dia’ gewiß koa’ Ehr’ngraiz;er fiel goa’ ned im off'nen Kampfe,de Schuß von hinndn her beweist's.” („Te gyáva vadász, ez gyalázat/és biztosan nem hoz neked érdemkeresztet;/ez egyáltalán nem nyílt harcban esett…..
danyielsztájn 2013.03.07 22:16:23
@Đđ: Elvileg igazad van, bár elvileg jelenleg is mindenkire vonatkoznak az adótörvények.
De én mindig kibukom, amikor azt látom, hogy a (parlamenti és önkormányzati) képviselők vagyonbevallásként egy fénymásolt lapra odafirkantanak valamit, hozzárendelnek valamilyen számot (pl. nyolcmillió betűkkel), és semmilyen következménye nincs annak, hogy ez (vagy a változás) mennyiben fedi a valóságot.
Miközben egy adóalany az adóhatóság felé következmények nélkül nem tévedhet.
danyielsztájn 2013.03.07 22:21:48
@kuszkusz1: pedig én, Kő Dániel, ezt szeretném!
Ugyanúgy, ahogy az ígérgetés helyett azt is várom, hogy azt mondják: "csak vért és verejtéket!"
danyielsztájn 2013.03.08 09:24:18
@kuszkusz1: Nem egészen értelek. Ha azt mondanád, ez illúzió, azt elfogadnám.
Igen, ez lenne a mi táblánkon: politikus, állami vezető ne lopj, mert a biztonsági kamera mindent rögzít, és cselekedetednek jogi következménye lesz!
ProgBlog A császár messzelátója 2013.03.03 13:45:01
„A trafikosok nem lehetnek századosok. Nem engedné a császár. A császár sose bízná rá a messzelátóját. A sebesült katonáknak mindig adott a császár trafikot – de egy trafikosból nem lehet százados!”  Jiří Menzel – Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio – 1980…..
„Gyülekeznek az esélytelen fiatalok és a sorvadó öregek. És ami nekik kell: kenyér, munka, biztonság – és rend is! Amit pedig megtalálnak, az a gyűlölet. Ennek a köztársaságnak a gyűlölete. Ezt a gyűlöletet látom szikrázni a szemeikben. És ezt a gyűlöletet kihasználhatja…..
ProgBlog Radikális hataloméhség 2013.02.21 16:07:55
„Da schreibt mit finsterem AmtsgesichtDer eine Relationen.Der andere seufzt beim UnterichtUnd der macht Rezensionen.” („Ott az egyik sötét hivatalnokarccal összevetéseket ír./A másik sóhajtozik az oktatás közben és bíráló megjegyzéseket tesz.”) Részlet egy régi német…..
ProgBlog Az egyetlen út 2013.02.08 18:51:07
„Nekem többé nincs külön utam a világban, nekem egy utam van” Örkény István – 1974   A magyar történelemben nem ritkák azok a helyzetek, amikor csak egy utunk maradt – ez a mostani is ilyen. Persze, számos „útjelző” kínálkozik és számosan vannak, akik örömest…..
„…A német meg olasz s szláv a nyugodalmat szereti és a fallal kerített várost, a bezárt, büdös házat meg a gyalogjárást s ülést, s szívesen szolgál, töri derekát a reászabott munkában, ha bizonyos élést és fedelet kap, s az ő gondját leveszi gazdája. De a magyar olyan,…..
danyielsztájn 2012.10.24 11:06:58
@Vértes László: Én nem kételkedem senkinek a jóakaratában, így Orbánéban sem. Mint ahogy azt sem hiszem, hogy a rendszerváltás utáni baloldali kormányok a nemzet elveszejtésén fáradoztak volna.
Orbán politikájával szemben nyilván nem egy (azaz egy darab) őszinte, jó akaratú, társadalombarát mozgalom áll, ez nem ördög és angyal harca.
Viszont az a társadalomszemlélet, amit ma a miniszterelnök képvisel, tőlem nagyon messze áll és egyúttal (nem csak helyenként) riasztónak is találom. És az a gazdaságpolitika, amelyet folytat, finoman szólva: egyáltalán nem látszik eredményesnek.
Ehhez képest igenis létezik működő polgári demokrácia és működő gazdaság.
Hiszek a progresszív gondolatokban, a józan észben, és igen, naiv is vagyok, de ne felejtsd el: Danyiel Sztájn legfontosabb tulajdonsága sem a naivitásában állt!