Regisztráció Blogot indítok
Adatok
duvadüpp

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt nem egyetlen országról szól, sokkal inkább a motivációról, illetve arról, miként lehet szépen fokozatosan felépíteni egy életet és külföldi karriert. Jöjjön tehát András története, melynek során az Egyesült Államokból indulunk és Magyarországon keresztül…..
duvadüpp 2012.11.17 19:37:44
@kincsa: az elfogultsag jo :) :D aki szeret, az bizony gyakran elfogult :))
duvadüpp 2012.11.17 19:44:36
@Jess G: jajjj, hala istennek, hogy vicceltel :))))) akkor most atjött!
duvadüpp 2012.11.17 21:06:28
@Jess G: "mondjuk hagymával kapcsolatban azt én sem értem, h miért keresi mindig, hogy mely részleten bukik meg a sztori, miért bizalmatlan ennyire
holott állítólag az amerikaiakra egyáltalán nem jellemző a bizalmatlanság"
hat, ez egyszerü: hagyma magyar. Nem amerikai. Allampolgar, oke, lehet. De ettöl meg magyar, ez nem egy kitörölhetö dolog. De ez önmagaban nem magyarazat a bizalmatlansagra. Szerintem ö tudna valaszt adni.
Igencsak egzotikus országba vezet ma utunk, még akkor is, ha ez az ország Európában van, valahogy mégis keveset tudunk róla, leszámítva a jó öreg sztereotípiákat. Albánia az úti cél, nagyon sok minden kiderül, például hogy miként lehet helyes például az a mondat: „ott megy…..
duvadüpp 2012.11.16 11:33:14
@váj mí: teljesen igazad van :)

A "befordulas" temajaval kapcsolatban nekem meg az jutott eszembe, hogy sokszor az anyagiak is ratehetnek egy lapattal. Mondok nehany peldat: Ausztriaban vagy Nemetorszagban (nekem erröl vannak tapasztalataim) eleve az anyagi "jobblet" miatt az egesz mas. A terhes kismamanak nem azon kell agyalnia, vajon kirakjak-e a munkahelyröl valahogy, vagy hogy a parja kepes lesz-e az anyagi hatteret biztositani... Terhes lett, s persze dolgozik addig, amig csak tud, vagy nem veszelyes szamara. Közben keszül a babara, a gyerekszobat rendezi be, jogara, uszni jar, nagy pocakkal pediküröshöz jar, ha faj a hata, masszörhöz. Gyönyörü ruhakat vehet maganak, szabadsagra, nyaralni, pihenni mehet a tarsaval - meg utoljara kettesben.

NEM azt mondom, hogy a penz minden, hiszen a boldogsag a lelkünkböl jön! De sajnos nagyon rossz, amikor minden honapot ezresekre pontosan ki kell szamolnod, amikor nem teheted meg, hogy nyaralj a tarsaddal, mert nem engedik el.
A penz nem eleg a boldogsaghoz, egyaltalan nem!
De a nyugodt kiegyensulyozottsaghoz igenis kell!

S a gyerek megszületese utan, s a par honap kellemes, babaillatu, bensöseges otthonlet utan, a kicsi cseperedesevel uj utak nyilnak meg: tornara jarhat az anyuka, mert ha nincs is segitö nagyi, meg tudja fizetni a babysittert 2ora erejeig. Egesz egyszerüen nem nyomja annyi teher, több idöt szentelhet magara is. Aztan elgondolkozhat, hogy meddig marad otthon, mennyi munkaidöben terne vissza...
Itt, Ausztriaban rengeteg Anyuka dolgozik Teilzeit-ban, reszmunkaidöben. Van, aki hat oraban, van, aki csak heti ket napban.
Valaszthat - s ez a lenyeg. Igy kialakithat egy olyan hetköznapi "rendszert", amiben jut idö mindenre, s nem erzi magat ket ellentet köze szoritva. Talan ez egy kicsit hianyzik otthon, meg nem bevett, nem megszokott a reszmunkaidös foglalkoztatottsag... pedig ki tudja, mennyivel többen dolgoznanak!
En nem vagyok befordulos tipus :) viszont valoszinüleg engem is nyomasztana, hogy nem dönthetek szabadon, vagy hogy aggodnom kell az anyagiak miatt...
s lam, Albaniaban, ahogy a posztolo irta, megteheti az edesanya, hogy otthon maradjon....

Kivancsi vagyok, vajon mi valtozik a jövöben... en optimista vagyok :) de megertem a sok faradt, agyonhajszolt nöt is. Ne hagyjuk ki a ferfiakat sem, akik reggeltöl-estig dolgoznak, s közben a 21. szazad elvarasakent ripsz-ropsz szuperapava kell valniuk. A ferfiakrol gyakran nem beszelünk, pedig szerintem rajtuk is komoly a teher.
Egy szál bőrönddel indultam útnak, semmim sem volt, most pedig jó állásom van, megteremtettem magamnak az egzisztenciát és boldogan élek. Itt, a Határátkelőn is jelent már meg pár ilyen írás, ugyanakkor spanyol országfelelősünk, Roxi mai posztjában arra figyelmeztet, hogy ezek…..
duvadüpp 2012.11.05 17:40:18
@jewel79bp: kepzeld, velem szinte ugyanez törtent/törtenik epp. A különbseg, hogy en a Magyarorszagon "hagyott" lakasomba engedtem be valakit, raadasul evek ota ismerem. Gondoltam, segitek rajta... azt beszeltük meg, hogy a nagy szobat megkapja (a masik halot magunknak tartogatom, mert gyakran hazajarunk). Csinaltam neki ill. a cuccainak helyet a fürdöben, a konyhaban, otthagytam az edenyeimet, hasznalja csak, ugyis kell nekem is fözni, ha hazalatogatunk pl. egy hosszuhetvegere..., az egesz szobat kiüritettem neki, szoval mindent elrendeztem. En hülye meg abba is belementem, hogy csak rezsit fizessen (nekem az is jo, nem all üresen a lakas, meg vegülis eleg joban voltunk). Az elejen elegge rendben ment minden, de 3honap utan (ugy volt, hogy addig marad) elegge eldurvult: a lakas koszos, minden tiszta ragacs, nem szellöztet, gyakorlatilag elviselhetetlen, aporodott szag van mindenütt. A ket eves mosogatogepem hol müködik, hol nem, az edenyeim elegetve... Es ami meg borzasztoan idegesit, hogy mindenhol "ott van", szetpakol. Hiaba csinaltam neki rengeteg helyet, az en privat fiokjaimba is bepakolt, a szobamba dobozokat rakott a cuccaival (igaz, ezt rögtön elvitettem vele), a fürdö olyan, mint egy kozmetikai labor (amit nem ertek, mert amikor 3napot otthon voltam, egy nap sem fürdött) (!!!!) es sorolhatnam.
Amikor szabadsagot töltöttem otthon (masfel het volt), felvetette, hogy igazan felezhetnenk a rezsit, hisz en "pancsikolok" meg porszivozok itt nap mint nap...
Lakva ismerszik meg az ember - igy szol a mondas, s milyen igaz!!

Mindenesetre, en csak azert irtam le, hogy tudd, mas is igy jart, ez esetben en, s raadasul egy közeli ismerössel - ami szerintem gyakran meg rosszabb...

Remelem, hamarosan rendezni tudom vele a helyzetet..
duvadüpp 2012.11.05 17:46:31
@vágtázó halottkém: ha valaki ennyire nem ertekeli a baratsagotokat, ha valaki ennyire nevetseges modon dobja el a 10evnyi ismeretsegeteket, akkor az nem erdemli meg a tarsasagodat... rossz lehet nagyon :(
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
duvadüpp 2012.10.22 11:44:48
@BBea24: akkor tisztazzuk...
Egyaltalan NEM "hülyeztelek le" - ahogy irtad.
Ilyet nem tennek. Mi jogom lenne hozza? - hisz nem ismerlek. Az irasodat minösitettem, a fogalmnazasodat. Azt viszont ide irtad, a "kirakatba"! A blog olvasoinak. Nyilvan benne van a pakliban, hogy kritikat kapsz. Megsertödhetsz, vagy epitkezhetsz belöle... a te hozzaallasod kerdese.

Ami ugy nez ki, hogy eleg hevesen visszacsapsz es szemelyeskedsz. Nekem nem szamit! :) Leirtam a velemenyem, es ennyi.

Masodszor: nem "oktatgatok itt masokat" - milyen masokat Bea? Kiket? Ki az a sokasag, akiket en "kioktatgatok"?
duvadüpp 2012.10.22 12:33:00
@mommmmo: neeem, mommmmo, Beanak gyengek az idegei! :))))