Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magnifico

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jegyeket, bérleteket! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!..
Magnifico 2015.09.21 07:43:08
A Kúria keddi ítélete pontot tett az elhíresült Kásler-ügy végére, s közel hozta annak a jogegységi eljárásnak a befejezését, amely a devizahitelek ügyében kötelező a bíróságokra. A mostani ítélet a várakozásoknak és a többség jogérzékének megfelelő lett:…..
Magnifico 2014.06.07 08:30:25
Reménykedjünk.

@==T==: Most te a Hpt. 213 paragrafusára gondolsz? a betéteknek mi köze a hitelekhez?
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a személyes,…..
Önbevallású liberálisként mindig is komoly identitás-zavarban szenvedtem: egyrészt tinédzser korom közepén történő politikai ébredésem óta egyértelmű volt számomra, hogy a politikában és a gazdaságban a (konzervatív-)liberális értékek állnak hozzám legközelebb.…..
Jobbegyenes Vissza a valóságba 2014.04.08 14:41:04
A vasárnap éjjeli eredményváró ünnepi/gyászsörözésből lassan józanodva a hét legfontosabb feladata az lesz, hogy minden hazai politikai erő átgondolja a választási eredmény tanulságait és döntsön arról, hogyan tovább. A legkönnyebb helyzetben - legalábbis egyelőre és…..
Magnifico 2014.04.09 08:09:56
Valakiket kihagytatok a felsorolásból...

youtu.be/K-DkyMXTo5Q

Nem fogtok átjutni, fasisztoid populisták!
0. Alapvetés1. Állam és közigazgatás2. Nemzet3. Oktatás A Mandiner.Magyarország: A polgár visszatér a 2007-es A jövő visszahódítása című programunk újragondolása, amit fejezetenként teszünk közzé megvitatásra, majd az érkező kritikák és javaslatok megfontolásával és…..
Az amerikai központi bank fenntarthatatlan boomot exportált a feltörekvő országokba, akik ezt most alaposan megszenvedik.Az USA inflációja szinte eltűnt, holott a jegybank két kézzel nyomtatja a pénzt már évek óta. Közgazdászok számtalanszor figyelmeztettek már, hogy ebből a…..
Magnifico 2014.03.26 19:43:30
Kiváló és jól tervezhető kampánytéma a devizahitel, amit igyekszik a legtöbb párt ki is használni. Megnéztük, kinek mi szerepel a programjában, és milyen javaslatokkal igyekszik megnyerni a szavazókat. Figyelem: bankárok csak szülői felügyelet mellett olvashatják! A 2014-es…..
Magnifico 2014.03.19 07:21:26
„Ha tudnád, mily csekélyke ész szükséges a világ kormányzásához!” (Axel Gustafsson Oxenstierna) Nyugodtan hallgathatunk Oxenstierna kancellárra, hiszen rendkívül érdemdús és tapasztalt férfiú volt ő. Meghatározó figurája volt a harmincéves háborúnak, mint Svédország…..
 A hazai véleményformálók jelentős része egymástól függetlenül kezeli a középosztály felemelkedésének kérdését a szegénység terjedésétől. Mintha az egyik kialakulása kizárná a másikat, vagy mintha a gazdasági döntéshozóknak csak a kettő (jó és rossz) közül…..
Az ellenzék elveszített egy nem-reprezentatív közvéleménykutatást Baján, miután néhány hasonlót már szintén elveszített vagy megnyert. Nem is ez a probléma. Még csak az sem túl nagy probléma, hogy végignézve azokon, akik fel fognak kapaszkodni a közös színpadra október…..
A Város Mindenkié tagjainak szinte mindennapos tapasztalata a hatóságok méltánytalan, diszkriminatív és gyakran tettleges erőszakkal járó fellépése. Ennek a gyakorlatnak a valóságát és kiterjedtségét az AVM Utca és Jog kutatása adatokkal is igazolta. Felmérésünk azt is kimutatta, hogy az ilyen…..
Magnifico 2013.08.24 10:26:13
@manonegra: Oké, statisztikákról beszéltél, azt nem tudom megmondani, hogy mi van az USA-ban, meg mi nincs, de Magyarországon (ha jól tudom 50 ezer Ft)egy bizonyos összeg alatt nem is képezi a statisztika részét a bűnelkövetés. Valaki meg írta a KM facebook oldalán, hogy sokan lopnak. Valami alapja csak van ennek a kommentnek, gondolom én, ha a nyomorban élő cigányokra gondolok. Mert a statisztikák szerint semmiféle romlás nem történt a bűnözésben, noha valamiért felerősödött a kriptonáci Jobbik.
Immáron kevesebb mint egy év áll előttünk a következő parlamenti választásokig. Annak ellenére, hogy ez a tény egyelőre még viszonylag kis hangsúllyal jeleik meg a médiában, a politikai életet nyomon követő választók egyre tisztább képet kapnak a pártpiac ilyen-olyan…..
Magnifico 2013.07.02 20:52:27
Gordonnak vége. Bukásával pedig vége az Együtt mozgalom szerény menetelésének, de leginkább vége van a baloldali megbékélés-politikának. Nem pusztán arról van szó ugyanis, hogy Mesterházy miniszterelnöki kandidátusával kirúgta a hokedlit Bajnai ágaskodó reményei alól, nem…..
A devizahitelesek hangadói között továbbra is nagy az ellenállás az árfolyamgáttal szemben, ezt bizonyítják a pénzügyi ombudsman oldalán lévő fórum hozzászólásai is. A kormány azonban továbbra is próbálkozik, s most kitolták 2017-ig a jelentkezési határidőt a…..