Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsi0813

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életünkben új fejezet kezdődött, Balázs iskolás! A táskája nem nehéz, valójában nincs is. Sokszor elhangzó kérdés, hogy az autizmus diagnózis címke, vagy útjelző? Mi egy éve kaptunk diagnózist, és egyértelműen útjelző volt számunkra. Iskolaválasztás szempontjából…..
Másodikos az autista kisfiam. Vannak erősségei, gyengeségei a tanulást illetően. Ezek mind az autizmusából fakadnak, pl hogy nem látja át az egészet, hanem a részletekre fókuszál, így nehezebben tudott megtanulni olvasni. Vagy mivel nem érti az emberi összefüggéseket, így nehéz…..
Zsuzsi0813 2015.05.25 22:37:05
Szia!

Teljesen megértem miről írsz, mit érzel, és mit érez a lurkód. A lányom 13 múlt, 6 évig csináltam - most 6. osztályos.
Szörnyű, hogy nem értik, nem értenek, és nem tudják milyen. Hogy azt mondják, az én gyerekem sem mesél el semmit a suliról... Hogy a házi rengeteg, hogy másban is kellene segíteni. Hogy nem korrepetálom és nem gyakorlok vele, mert 3-4 órát tanulunk... És baromi csalódás, hogy mikor végre megszenvedjük a szorgalmit, azért a nyavalyás jó jegyért, és ő nem viszi ki... És a pedagógus nem kéri el tőle, pedig megírtam neki, hogy megcsinálta 2 óra alatt...
Hogy az integráció nem az, hogy ugyanazt leszuszakoljuk a torkán, mint bárkinek, és még hálásnak is kell lenni, hogy velük lehet. Ez egy kétirányú dolog. Tőle is lehet tanulni. :)
Igenis, joga van a könnyített tananyaghoz, ahhoz, hogy azt tanulja és úgy ami szükséges. Remélem iskolátok Alapító okiratában benne van, hogy integrál autista tanulókat, és akkor harcolj. Ami belefér. Követelj, és csináljátok! Menni fog!!!! Kívánom sikerüljön!!!!
Sajnos a mi sulinkban nem volt (ő beszédfogyatékosság diagnózissal volt SNI eddig, nagyon hosszú diagnosztikus pályafutással büszkélkedhetünk), de most már akkora lett a szociális szakadék - a nem megfelelő segítés miatt - hogy elmegy másik suliba. Speckó auti suli, nagy hagyományokkal és ha minden igaz magasan funkcionáló "kísérleti" csoport... De vajon jól teszem?
Sajnos én is hibás vagyok. Hiába adaptáltam tananyagot, és hiába vizualizáltam, mindenkit nem tudtam meggyőzni. (pedig gyógypedagógus vagyok - nem a lányom miatt, ez egy véletlen. :) ) És az osztálytársak...
A legvégsőkig hittem. De azt mondták nem tudják vállalni, ez már túl sok, amit kérek - és bár még így is fogadták volna, nem küldték el, de ahol nem látnak szívesen... És sikerélmény, önbizalom, boldogság, gyerekkor... És ez megfűszerezve a kamaszkorral... :)
És hamarosan továbbtanulás... Hova? Hogyan? Minek tanuljon???