Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noein

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a poszt a Bombagyár számára készült - de közzéteszem itt is, mint rendesen, hogy kommentelhessen, aki ott nem regisztrált.Amikor olyan írások kerülnek közlésre, mint Vidéki Be-tone levele, vagy Blogin posztja a művészetnek nevezett állatkínzásról és ölésről, akkor…..
Noein 2007.11.21 12:39:02
Nagyon jó érzés volt ezt az írást olvasni. Sajnos a valóéletben, az interneten meg pláne, sokan nem értik, vagy nem akarják megérteni, hogy a szavaknak súlya van. Ha valamit hasonlót írok a neten, nagyritkán valamilyen fórumon ( nem csak halálfenyegetős általánosításra) akkor az esetek 90%-ban túl érzelgős kis pöcsnek titulálnak, szimplán kinéznek abból a társaságból, vagy csak simán hülyének titulálnak, de ez nem annyira zavar. Ami kicsit rosszul esik, hogy sokan, akik ugyan úgy gondolják mint én, szinte soha nem állnak ki legalább minimálisan a normális igaz szó mellett, ha már minimális esélyt érez arra, hogy a bunkób része őt is leugatja. Úgy érzem a társadalmunkban a hülyébbik vagy szemetebb emberek szavai hallatszanak egyre inkább, egy folyamatosan emelkedő görbén haladva, mert térnyerésével egyre több hasonló embert termel ki a társadalomból. A jó lelkű, egészséges gondolkodásúak pedig egyre birkábak és egyre kevésbé hallani őket, pedig sokan vannak. Tudom jól, hogy az emberek nem fekete fehérek és a jó lékűség, meg az egészséges gondolkodás is rendkívül relatív fogalom. Remélem lesz még olyan időszak a jövőben, amikor az emberek rájönnek, hogy a mostanihoz hasonló rendszerben, csak akkor érnek majd el valamit, csak akkor lesz jobb életkörülményeik (ha nem lesznek ennyire lusták és birkák), ha szépen, tisztességesen, de több százezren akár millióan összegyűlnek az utcákon és tereken. A lényeg a rendkívül nagy számbeli fölényben van, mert emellett nem lehet, nem mernek elmenni szó nélkül. De ez csak akkor jön össze, ha nem kérünk a mocskolódó, iszonyat túlzásokat beszélő szónokokból, ha egységesen mindenki szól a másiknak, hogy mondjuk egy állatkínzás büntetés megszigorítás kiharcolásakor, vagy egy életbe vágóbb törvénynél, ne azt fröcsögje a szád, hogy gyilkoljuk le mindent, ne a fradit éltesd ilyenkor, meg ne kukákat borogassá stb. mert így soha nem lesz meg a kellő tömeg. A dudáló autósnak meg nem beinteni kell, hanem röviden és tömören odamenni hozzá és egyszer elmondani, hogy ez a te érdeked is,vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyni. Az összefogást nagyon megnehezíti, hogy ma úgy gondolkodunk, hogy ráhagyjuk a másikra, ha valami hülyeséget csinál az utcán vagy máshol, leüt valakit, hugyozik, szemetel, kukát borít, szétbasáz valamit stb. leginkább félünk neki szólni, de hidd el, ha normális hangnemben annyit szólsz csak neki, hogy ezt ne csináld létszíves, majd otthagyod, ha normálisan teljesen higgadtan csináltad 99,999%-hogy nem lesz bajod, nem fog megverni, megütni, kirabolni, max lekurva anyáz, de fapofával hagyd ott a francba és kész. Most azt, gondolod, hogy ez semmit nem ér, semmin nem javít. De ez a gondolkodás a 22-es csapdája és csak azt látod majd, hogy egyre több körülötted a mocsok és abban a tévhitben élsz majd, hogy ez nem a te hibád. Ha te a fentieket megcsinálod, egy idő után lesznek mások is, és akkor biztosan állíthatom, hogy van hatása.
Példát is tudok rá, nem is egyet. Mit gondolsz egy faluban miért nincsenek szarrá graffitizve a házfalak kapualjak, egyéb helyek? De írhatnék egyéb dolgot is amelyek a falukban szerencsére nincsenek annyira lejen. Nem okosabbak az emberek, csak ott átlag akad 1-2 ember aki rászól a másikra, hogy nem kellene. Mivel ilyenkor felfogja(mégha nagyon idióta is), hogy valójában mit gondol a normális többség, nem csinálja tovább az ártó hülyeségeit, mondjuk ronda graffitit vagy a boltból elcsenni dolgokat, megkínozni az öreganyó macskáját. Nagyon elkalandoztam, össze-vissza írogattam, bocsi!
Összefoglalva úgy gondolom az a baj, hogy pont a két legeredménytelenebb viselkedés fajta látható szinte mindig, társadalmi, politikai és egyéb dolgokban. Kussba vagyunk, csak a saját dolgunkkal foglalkozunk, elfordítjuk a fejünket miközben rothad mellettünk valami. Vagy indulatból, hülyén általánosítva, sértegetve és túlozva szólunk oda.