Adatok
Kertész Géza
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Felelős Gasztrohős
De kérem, hosszú távon úgyis meghalunk, avagy a fenntartható kenyér esete
2012.09.16 11:03:49
Fornetti kontra Lipóti pékség
Keynes kicsit provokatív idézetét felhasználva a címben, fel szeretném vetni a fenntarthatóság kérdését az egyik legalapvetőbb élelmiszerünknél, a pékárunál. Néha a termék árát és mennyiségét fontosabbnak érezzük, mint azt, hogy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Korábban én is így gondoltam ezt, ezért is voltam hű vásárlója a Lipótinak, de az utóbbi időben több üzletükben (V. Ker. Károly körút 4. és XI, Fehérvári út 21/a) is magam tapasztaltam, hogy helyben sütik a pékárút. Ma reggel épp kérdeztem is az eladótól, hogy van-e a kedvenc termékemből, amikor azt a választ kaptam, hogy most sül, így kb. 20 perc múlva lesz kész.
Mivel nyilvánvalóan nem ott begyúrják be az alapanyagokat, és hagyják megkelni (vagyis fagyasztott terméket süt – amit szintén magam láttam), ezért semmiben nem különbözik az összes többi látványpékségtől, így a Fornettitől sem.
Fontos megjegyezni, hogy ennek főként a vásárlóközönség lehet az oka, hisz manapság ha nem tökéletesen friss és meleg a pékáru, akkor már meg sem veszik…
Üdv
Kertész Géza