Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bike-tour

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtad, hogy az értékcsökkenés miatt a saját lakás is évi sok százezer forintba kerül? Korábban már írtam arról, hogy vajon az albérlet vagy a saját lakás a kedvezőbb, mások is körbe járták már ezt a kérdést. Sokan elfeledkeznek az értékcsökkenésről (ammortizáció),…..
bike-tour 2014.04.23 13:07:36
Én nem számolgatok.
Dunakeszin egy gazdag negyedben bérlek lakást, havi 40eFt-ért. A szomszédom 120eFt-t fizet hitelre. Ha semmi nem változik, 8 év múlva összerakom a pénzem egy saját lakásra. Miközben a hobbimnak élek, és nem aggódom, mikor viszi el a bank a lakásom.
-Kicsit feljebb írta valaki, hogy kisebbség költözik a szomszédba. A ház értéke valószínűleg esni fog.
-Egyik barátom 130 km-re kapott volna egy zsíros állást, és nem vállalta el, mert a lakása oda köti még 15 évig.
-Ugyan ennek a barátomnak a szomszédja egy igazi vadparaszt. Pl: lopta a közös villanyórájukon keresztül az áramot. Szóval kedves barátom még 15 évig élvezheti a szomszédja „kedvességeit”.
-Az albérletemre 4 év alatt 100.000Ft-ot költöttem, előtte egy saját lakásban laktam és 2 hónap alatt 200.000 Ft költöttem.
-Szüleim mindig mondják, mikor veszek saját lakást? Ezt szüleim könnyen mondják, mert az ők idejükben 30-40 évet dolgoztak egy helyen, manapság örülhet az ember, ha 5 évet lehúzhat egy helyen.
-És egy nagyon kényelmes plusz az albérlet mellett. Eddig minimum 1 órát utaztam a munkahelyemre, és ugyan ennyit vissza. Most olyan albérletet keresek, ami a leg optimálisabb helyen van. Jelenleg 5 perc gyaloglással a munkahelyemen vagyok.
Úgy érzem, lehet számolgatni kamatos kamatokat, és értékcsökkenéseket, de az általam felsoroltakat sem szabad elfelejteni, amikor az ember dönt, hogy egy főbérlőt gazdagít, vagy egy bankot.
bike-tour Bike Tour in Europe 2012.10.16 17:56:11
A túra, Európa 7 órszágán keresztül tekeredett. 35 nap alatt megtettem 3050 km kerékpárral. Eljutottam Portugáliába, Spanyolországba, Andorrába, Olaszországba, Franciaországba, Ausztriába, és Németországba. Kaptam hideget meleget.. ..