Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rolph

279 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nevekről Antal 2014.01.17 22:29:31
Becézése: Anti(kács)ka, Tóni, Toncsi, Tancsi, Tani, Anton Névnapok:  január 17. június 13. július 5. Eredet: latin eredetű férfinév. A név a római Antonius nemzetségnévből származik, amelynek eredeti jelentése ismeretlen. Jelentése: (B.V.K) Elemzés:TAVAMA…..
Rolph 2020.06.08 19:03:42
@Ferenc Busó: Érdekes elemzés. Néztem az aktívitását a blog.hu-n. Általában véleményeket ír. Csak átfutottam rajta. Milyen oldalakról, könyvekből szokott olvasni, pl. a magyar nyelvvel kapcsolatban?

Szokott alkotni, blogot írni vagy videót csinálni?

(Nem tudom, hogy hány éves, hogy magázam vagy tegezem :D én 28 vagyok.)
Becézése: Nórácska, Nóri, Nórika, NorcsiNévnapok: Február 21.Július 9.Július 11.Július 12. Arab eredetű női név (jelentése: fény , Tiszteletreméltó); az Eleonóra név rövidülése Elemzés: Nevenapja:A Nóra név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki akkor igazán boldog, amikor alkotókészségét…..
Becézése: Domi, Domika, Doma, Domácska, NikiNévnapok: Március 9. Augusztus 4.Augusztus 8.Október 14. Az eredeti latin alakhoz 'Dominicus' közel álló változat.Név jelentése:Istenhez tartozó, Istennek szentelt, vasárnap született Elemzés: Nevenapja:A Dominik név álmodozó személyiség kialakulását…..
Becézése: Zozi, Zuzu, Zoéka, Zizi, Zozó, Zozus, Zozuska, Zozika, Zoó, ZiusNévnapok: Május 2.Június 15.Július 5. Görög eredetű női név, jelentése: élet Elemzés: Nevenapja:A Zoé név kedves, barátságos személyiség kialakulását segíti, aki könnyen mások befolyása alá kerülhet. Miközben alkalmazkodó,…..
Becézése: DávidkaNévnapok: március 1.június 26.december 29.december 30. A Dávid héber eredetű férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg: kedvelt, szeretett, ill. apai részről testvér, esetleg uralkodó, más vélemény szerint egyesítő. Istenszerető jelentése is elterjedt. Ez főleg Dávid királyhoz…..
Ez a poszt egy érdekes -mondhatni- egybeesésről szól. 2 nem kedvelt történelmi személlyel kapcsolatban. A képek csak is a szójáték miatt készültek.II. Világháborús vezetők neveiről lesz szó.Egyik Joszif Visszarionovics Sztálin  Sztálin azt jelenti, hogy acél ember. Ezzel kapcsolatban születtek…..
Becézése: Zsófi, Zsófika, Zsóci, Zsóvika, ZsókaNévnapok: április 30.május 15.május 24.május 25.augusztus 1.szeptember 17.szeptember 30. Eredet: görögJelentése: bölcsesség Elemzés: Nevenapja:A Zsófia rendkívül gyors, éles eszű, találékony gondolkodású személyiség lehet. Elemzőkészségére jellemző,…..
Becézése: DaniNévnapok: február 16.július 21.szeptember 26.október 10.november 23.december 11. A Dániel férfinév héber eredetű (דָּנִיּאל Dáníjjél), jelentése: Isten a bírám. A kereszténység felvétele előtt a magyarságnak volt egy Dan személyneve, mely később összeolvadt a Dániel névvel. Női…..
Becézése: Emmácska, EmmiNévnapok: április 19.június 29.november 24.november 25. Női név germán eredetű, alakváltozataival, az Irma és a német Erma névvel együtt Ermin, Irmin germán isten nevéből származik, más feltevések szerint a germán hermion néptörzs nevéből ered. Irmin a háború germán istene,…..
Becézése: Bogi(ka)Névnapok: augusztus 1.augusztus 22. Eredet: magyar Jelentése: fémveretes ékköves, gyöngyös, zománcos, gömb alakú ékítmény; boglárka (virágnév) Elemzés: B.V.K. Az első helyen az érzelmek, a szerelem és a szenvedély áll. Nőiességével csábítani akarja a világot. Mindent érzelmileg…..
Kicsit csalódok, ha valami jó zenéről kiderül, hogy az nem egészen 100%-ban az előadó érdeme...Ezt érzem én az Omega bandától a Hajnali Óceán c. számánál. Ami egy komoly zenére emlékeztet.A mű címe: Intermezzo from Cavalleria Rusticana, Pietro Mascagni Omega - Hajnali Óceán A hasonlóság az ének…..
Régen láthattam. Talán Ozzy Ousbourne is benne volt az elején. Egy hosszú hajú srácról szólt, aki eleinte amatőr filmet rendezett. De aztán áttért a rádiózásra.De elég érdekes műsorrai voltak. És nem egyedül, hanem másokkal együtt rádiózott, talán ő volt az első, aki így cselekedett.. Felkapott…..
Becézése: Áronka('cska)Névnapok: április 2.július 1. Eredet: bibliai, héber  Jelentése: ihletett, tisztánlátó, vagy a bátorság hegye, megvilágosodásElemzés: B.V.K. A sorsfeladata mindenképpen a hittel lesz kapcsolatban, ez azonban szélsőséges és fanatikus lehet. Meg kell tanulnia elfogadnia…..
Nevekről 1 év után 2016.04.18 20:24:01
1 év után  újra írok. És a leggyakoribb nevekről lesz majd szó a következőkben.  Egy plusz dolgot adok hozzá nevekhez következőkben, úgy néz ki majd mint egy kód. Egy betű szám és még 1-2 betű. Az én esetemben: A17Ru vagyis Április 17 Ru-dolfHónapok rövidítve J-anuár, F-ebruár, M-árcius, A-prilis,…..
Nevekről Rudolf 2015.04.18 00:09:53
Mint ahogy ígértem a nevemmel kapcsán. Részletesen leírok mindent, úgy, ahogy elképzeltem a többi név esetén is eme blogban vagy egy efajta weboldalon. A Rudolf a férfinév a német Rudolf név átvétele. Ez utóbbinak az eredeti írásmódja Hrodolf volt(hroth + wolf), jelentése…..
Nevekről Március 24. 2015.03.24 22:52:43
  Nevek Visszafele Mgh s msh csere Szavakra emlékeztető Megjegyzések Gábor robág Képör bogár (bcs), bátor, tábor, gátőr, bor  Bátor Gábor a Bogár Bor tábor borkostolója.  Karina anirak Gerine kari (karácsony)korona, Arinak, kar Karina rí s ír…..
Nevekről Március 23. 2015.03.24 21:55:01
  Nevek Vsszafele Mgh s msh csere Szavakra emlékeztető Megjegyzések Emőke ekőme Amóga evő, Emő, emlő, e tőke, Ernőke r n (kis latin R N e sorrendben távolról >>kis M - nek is olvasható.) Appia aippa Ebbie paripa, a pia, aprilia A pia a…..
Nevekről Idő hiányban 2015.03.22 21:33:56
Kevés időm van, pedig elhatároztam, hogy mindennap 1-2 névről írok s gyűjtök információkat.Úgy gondoltam, hogy úgy is van még ilyesmi blog, weboldal, azokon úgy is megnézheti az illető, hogy mikor van névnap meg egyebek, név jelentése, eredete, jellemrajz ( lényegében ez miatt…..
Nevekről Franciska 2015.03.09 23:29:03
Becézése: Franiskácska, Fáni, Fanni-kács-kaNévnapok: március 9.augusztus 21.december 2. Eredet:  latin eredetű női név, a latin Franciscus (Ferenc) név női párja.Jelentése: franciaElemzés: B.V.K. Feladata állandóságot és stabilitást teremteni.Számára is adott a…..
Nevekről Tamás 2015.03.07 15:01:14
Becézése: Tamás(kács)ka, Tom-i-ka, TamiNévnapok: január 28.március 7.június 22.július 3.július 6.augusztus 25.szeptember 22.október 2.december 21.december 29. Eredet: férfinév arámi eredetű szó, a Teomo névből származik, jelentése: iker. A görögök vették át Thomasz…..
Nevekről Adrián 2015.03.06 00:13:18
Becézése: Adrián(kács)kaNévnapok: márciús 4.március 5.szeptember 8. Eredet: latin eredetű férfinév, a Hadrianus névből származik. Jelentése: (a Velence tartományban levő) Hadria városából való, azaz: hadriai. Maga az Adriai-tenger is a városról kapta a nevét. Korábbi…..
Nevekről Kázmér 2015.03.04 23:31:19
Becézése: KázmérkaNévnapok: március 4. Eredet:  férfinév a lengyel eredetű Kazimír férfinév magyaros alakja.Jelentése: békealapító; békebontóElemzés: B.V.K.Feladata,hogy minden vállalt feladatot véghezvigyen. Keresi az élet értelmét, a élek rejtelmeit. Fontos…..
Nevekről Mirkó 2015.03.03 22:14:39
Becézése: MirkócskaNévnapok: március 3.július 18. Eredet:  a szláv Miroslav név önállósult beceneve, aminek a jelentése béke + dicsőségVisszafele:ókrim Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: MirgőBeszédhiba lehetőség : racsoló r>j,h,l így:…..
Nevekről Kornélia 2015.03.03 21:41:32
Becézése: Nelli, KornéliácskaNévnapok: március 3.március 31.szeptember 16. Eredet: a Kornél férfinév párja.Jelentése: somfa, szarvElemzés: B.V.K.Feladata a küzdelem a gyengékért, ez az út a sikerekig. Számára minden élethelyzet feladat. Ez gyakran makaccsá és akaratossá…..
Nevekről Harri 2015.03.02 23:24:14
Becézése: HarrikaNévnapok: március 2.július 13 Eredet: a Henrik angol megfelelőjének beceneve.Jelentése: (Henrik) ház (vagy bekerített hely) és hatalmas, uralkodó Visszafele:irrah Magánhangzó és mássalhangzó zöngésség felcserélése: HerriBeszédhiba lehetőség :…..