Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nihilpista

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naked Mila 2013.12.06 09:37:20
..
nihilpista 2013.12.06 13:59:26
@Ronald: He-he, igen. Azt a forgatókönyvet meg már meg sem mertem említeni, hogy mondjuk első találkozásra beleszeretsz, mert kedves, intelligens, elbűvölő személyiségű. Ilyenkor mi marad? A harakiri? Úgyhogy ezúton szeretnék üzenni minden férfitársam nevében az univerzumnak (Hofi után szabadon), hogy értjük mi az ilyen viccet, csak nem szeretjük.
Nem szép az ilyen, pláne, hogy Bear Grylls esetében egyszer már ment a ködösítés, de aztán csak kiderült, hogy a született túlélő a gekkó leves után pihe puha ágyikóban hajtja álomra a fejét, nem abban a gallyakból, levelekből, ejtőernyő maradékból összeeszkábált fekvő…..
nihilpista 2013.08.02 16:11:54
Természetéből adódóan nehéznek tűnik megválaszolni a „miféle film a Felhőatlasz?” kérdést, minthogy a válaszadó sorolhatja a jelzőket, műfajokat, hogyizé, dráma, antiutópia, sci-fi, thriller, vígjáték, és ebből még mindig nehéz lesz összerakni a képet – de hé, no…..
nihilpista 2012.12.07 14:20:46
Nem láttam a filmet, a könyvet sem olvastam, úgyhogy nem is kívánok ezekhez hozzászólni. Viszont megfogott ez a kritika. Érdekesnek találom, főleg azért, mert képes érzelmeket kiváltani az emberekből. És ha másért nem is, ezért már megérte megírni.
Gyönyörűen lejön az írásból, hogy a szerző mennyire "egóra" vette a filmet:
"és azt sugallták, hogy akinek nem tetszik a Felhőatlasz, az hülye hozzá. Szóval, tudjátok mit, tesók? Baszódjatok meg egy lófasszal!"
A csúnya rendező bácsik megsértik a befogadó szent jogát ahhoz, hogy úgy fogadják a művet, ahogy azt az ő intellektusuk/érzelmeik/akármi más diktálja. És mi erre a legjobb reakció? Hát az, hogy elkezdjük alázni a többi befogadót.

Azt gondolom, hogy mindenkinek joga van véleményt mondani, és egy ilyen kritikában teljesen helyén való az, hogy elmondjuk, ha nem tetszett a film. A kritika "egyéni" műfaj abban az értelemben, hogy a kritikus véleményét közvetíti. Nekem viszont kicsit visszás az, amikor már a közönséget is "megtalálja", és meglehetősen durván savazza. Hiszen, ha neki nem tetszett (mondjuk itt ettől többről van szó: felidegesítette), akkor hülye az, akinek tetszik. Oké, tudom, ott volt az a mondat, hogy ez nem feltétlenül vonatkozik mindenkire, akinek tetszett a film.
És mi van, ha én valami ilyesmit mondok?: Van egy ismerősöm, akinek teljesen elment a józan ítélőképessége, szegény pára tisztára klinikai eset. Na ő írt ilyen kritikákat.
Most akkor vajon mennyire veszi magára a cikk szerzője ezt? Nyilván semennyire, hiszen ahogy írtam, "egóból" dolgozik. De miért kell az, hogy szarul érezze magát valaki, akinek tetszik a film valamiért, s kicsit szelídebb személyiség annál, semhogy egyből lófasszal akarnák a szerzőt vegzálni?

Nem lehet, hogy azért némi önmérsékletet kellene tanúsítani? Számomra sokkal hitelesebb lenne úgy bármilyen kritika...
Kigondoltam Nőgyűlölet 2012.10.12 17:15:33
A Kigondoltam! blog kifejezetten és szó szerint szánalmas periódusba ért, melynek során megtudhattuk, hogy szánalmas egy kibaszott lúzer, valamint azt is, hogy több olyan, erejében levő férfi is van köztünk, aki szeretni próbálja a nőket, ne adj' Isten tiszteli őket. Tudományos…..
nihilpista 2012.10.15 16:55:09
@Commandante Jayasuriya: A asszony is ezzel jön folyton, de mivel ő csak egy nő, nyilván nem ért hozzá. Ilyenkor mindig csak felmutatom a mutató ujjamat...
nihilpista 2012.10.15 12:57:42
@Spadla z oblakov: Miért, hány kérdésre van kalibrálva ez a fasza kis blog? Jaj, elbasztam...
nihilpista 2012.10.15 16:16:37
@Kekszemu ;-): Inkább olvasnád, ahogy egy tucat dömdödöm azon szopja egymást, hogy melyik tud tömörebben lényegretörő lenni? Ez itt nem az a súlycsoport...
Egy infografika animgif, mely pontosan, a lényeget kiválóan megragadva, az előzményeket elemezve, a jelenleg fennálló viszonyokat részletesen feltárva, a jövőben várható változásokat is felvázolva, illetve az opcionális kimeneteleket is mérlegelve foglalja össze, amit tudni…..