Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Bálint001

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A saját testsúllyal végzett gyakorlatoknak nagy hagyománya van, és úgy néz ki, napjainkban egyre inkább reneszánszát élik a kizárólag ezzel operáló programok. A legismertebb és legnépszerűbb ezek közül a Paul Wade által megalkotott fegyencedzés (Convict…..
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként (utasként) hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben? Inspirációként: http://www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/1099.pdf; …..
Horváth Bálint001 2012.10.14 00:28:16
A vállalat terméke egyértelműen szolgáltatás, és mivel monopólium, ezért nincsen a döntések után visszacsatolás, maximum politikai, illetve közösségi sztrájk illetve általános felháborodást keltő intézkedés(például ha lépcsőt kéne használnia egy mozgássérültnek, mert csak félig akadálymentesítenek egy megállót) esetén. A cég tehát mellőz sok olyan intézkedést ami a versenyképességét növelhetné.
Véleményem szerint egy monopol helyzetben lévő cégnek is fokoznia kell a versenyképességét. Ez így kicsit esetlenül hangzik, de ez alatt olyan intézkedésekre gondolok mint a folyamatos piackutatás, a vállalatigazgatási racionalizáció és a működési optimalizáció.
Ezek közül is kiemelném az útvonalhálozatot, a dolgozók motiváltságát és a gépjárműállomány mindennapos problémáit.
Az útvonalhálózatnak nagyon jó a lefedettsége, bárhonnan bárhova el lehet jutni, azonban nagyon sok az átfedés. Én 5 különböző busszal tudok eljutni a tőlem egy kilóméterre lévő Örs vezér terére, mégis átlag majdnem negyed órát várok. Ha ésszerűsítenék a hálózatokat, a BKV kapacitásokat szabaditana fel, az utas pedig jobb szolgáltatást vehetne igénybe.
Másodszor a morált emlitettem. A BKV-nek óriási károkat okoz a benzinlopás.
A gépjárműállomány karbantartása is rendkívül költséges, maga az állomány kiöregedett.
Magam is fogyasztóként meg vagyok elégedve a vállalat szolgáltatásival, azonban sok fejlesztési lehetőséget látok, amihez szakértők felvételét tartom szükségesnek. Vannak ötletek, azonban ezek kidolgozottsága nem megfelelő. Például a busz sávok bevezetésével is felvetődtek problémák, a vízijárat menetideje is többszöröse a tervezettnek, tehát sok kihívás van még a vállalat előtt.
Ezek megoldásához sok sikert kivánok nekik.