Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakaszem

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai posztunkban Sütő Zsolt 2017. március huszonkettedikén megjelent cikkének fordítását olvashatjátok. Az eredeti, szlovák nyelvű cikket itt találjátok. Az eredeti szöveg és a fordítás itt olvasható párhuzamosan. Sok szó esik az utóbbi időben a természetes-, bio-, kézműves- és autentikus borokról.…..
kakaszem 2017.12.17 20:23:30
@MádiN.: Az egy szűretlen petnat (kvázi pezsgő). Creme 1 a neve.
kakaszem 2017.12.17 20:25:00
@MádiN.: Bocs, Nigori. A lényege ugyanaz amit az első válaszomban írtam.:)
kakaszem 2017.12.17 20:27:23
@Gabssy: Na, telefonról nem láttam a nevet. Szóval egy Nigori, de a többi része a válaszomnak ugyanaz. A Creme 1 az "utódja".
Nagyon sok mindent hallunk naponta az egészséges életmódról, mit kellene ennünk és mi az, amit jó lenne, ha elhagynánk az étkezéseinkből. Az egyik ilyen étel, amiről szintén megoszlanak a vélemények, nem más, mint a vaj.  Most mutatunk Nektek egy szuper receptet, hogy hogyan készíthetsz otthon, 5…..
Régóta mondogatják a szakemberek, hogy az elhízás népbetegség, a legfrissebb adatok mégis sokkolóak. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy mára több az elhízott, túlsúlyos ember a világon, mint az alultáplált. Az elmúlt pár évtizedben alapjaiban változott meg a helyzet...
kakaszem 2016.04.03 10:28:06
@Dorinda41:

A probléma gyökere az, hogy mindenki azt hiszi, hogy kifejezetten csak sport segítségével lehet lefogyni.
Oda kellene figyelni a kalóriákra és némileg értelmesebb kajákat enni. Prósza, árpa főzve, zöldség, alma, stb.
Fillérekből kihozható kaják léteznek, csak tájékozódni kellene és nem pedig kifogásokat keresni.
Mikor? Melyiket? Saul fanyalgói 2016.03.04 07:59:32
A Saul fiának egy alternatív plakátja. A Saul fiának és alkotóinak természetesen a Mikor? Melyiket? blog is nagyon-nagyon gratulál! Korábban írtunk is már a filmről, először még csak a lebegtetésekor, majd a megnézése után. Közben meg minden fórumon jöttek a különböző fanyalgások, hogy a Saul…..
kakaszem 2016.03.04 22:06:57
@osztovits:

" és a nagy liberális usa se verte az asztal hogy mi volt katyinba és egy film se készült se oscardíj."

Nos, nem tudom valaki linkelte-e már neked, de én szívesen :
www.port.hu/katyn/pls/w/films.film_page?i_film_id=93782

És a bónusz :

"81 éves Andrzej Wajda rendező Katyn című alkotása egyike annak az öt filmnek, amit a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra jelöltek 2008-ban."

Köszönöm szépen.
Hőlgyek és komojak, figyelem! Kálmit kéne kicsit punával kényectetni, mert nézki meg kivan B) ..
kakaszem 2015.12.06 17:19:26
@Pienaar:

Fészbúk, kereső Lakatos Kálmi :
Eredmény : Lakatos Kiss Pujáro Kálmi (most ez a neve).
Tessék, itt pedig az posztjához írt szöveg :

"szép estétt ha joll értelmezek egy kisitt cigányul aszt mondgya cgány lány és tőbit ne értemm aszt mongya valakinekk a felesége úgy monddd cigány lány kurvaság családbann pornó hátt ez vann pornó kurvaság satőbi hát igenn lehetnnne magyarull is azért hogy ércsük iss mánn ha facebook rakvva a szővegek"

Tudom, hogy nehéz feldolgozni, de tényleg léteznek ilyen emberek.
Talán mielőtt játszod a nagy leleplezőt egy-két keresést lenyomhattál volna.
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
kakaszem 2015.08.31 01:07:14
Na, akkor mivel olyan rohadtul tájékozott mindenki ezzel a sok vadember Szíriaival kapcsolatban, álljon itt pár utazási beszámoló.
Gondolom a legtöbbeteknek fingotok nincs róla, hogy kedvelt turisztikai célpont volt pár éve az ország és milyen kedves és vendégszerető nép, mennyi érdekes történelmi várossal (mára már lerombolva).
Kereskedők, mesteremberek, szerelők, stb.
De hajtogassátok csak az idióta mantrákat a képzetlen, buta tömegekről.

www.ongo.hu/elmenybeszamolok/1251

Idézet :

Általában:

"Azoknak ajánlom akik meg szeretnék ismerni a Közel keletet, a maga romlatlanságában. Sajnos az ismert turistacélpontokon (Egyiptom, Tunézia) a helyi lakosság igencsak megőrült a turistáktól és a velük járó pénztől. Itt nem kiabálnak utánad, hogy szervuszvizibusz meg csácsumicsá, nem akarnak mindenáron levenni, nem akarnak minden bóvlit rád sózni, és nincs tele lejmolókkal. Nem mondom azt, hogy a fentiekre nincs példa, de egyáltalán nem jellemző.
És a legfontosabb: A közbiztonság kimagasló. Bármikor sétálhatsz az utcán, nem kell félned, elég csak az alapvető biztonsági intézkedéseket betartanod, és nem lesz gondod. Minden sarkon rendőr áll, akik abszolút normálisak, és segítőkészek.

Lányoknak:

Nem kell félni. Ha nem rövid a nadrágotok, vagy a szoknyátok, és nem köldökig vagy fenékig kivágott blúzt hordtok, a kutyát nem érdeklitek. A férfiak nem szólogatnak be, tisztelettudóak. Ha mecsetbe mentek, akkor fel kell öltözni, de adnak általában egy köpenyt amibe be kell bújni. A helyi keresztény lányok úgy öltöznek mint az európaiak, és mint említettem, van egy pár belőlük."

Jöhet még?

www.ongo.hu/elmenybeszamolok/425

Idézet :

"Hogy miért "Hoppá!!!"? Mert sokkal jobb és érdekesebb volt, mint amire számítottam. Azt előtte is tudtam, hogy rengeteg a látnivaló, de arról senki nem mesélt, hogy a vallási "zártság" ellenére mennyire nyitott és, lehet mondani, szabad gondolkodású ország ez. Tudom, más ott élni és más túristaként találkozni a helyiekkel, de számomr az jött le, hogy itt elég kellemesen lehet élni... (ok, pénz kérdése is!!!) Túristaként nagy élmény, hogy olcsón lehet közlekedni, megszállni, étkezni (nem is akármilyen finomságokat) és a belépők is megfizethetőek. A Nagy Bazárban található Hamamm-ot mindenkinek ajánlom."

Innen szemezgettem, ajánlom másoknak is.

www.ongo.hu/Sziria
kakaszem 2015.08.31 01:29:08
Ez egy roppant részletes beszámoló.

www.ongo.hu/elmenybeszamolok/5116

Tudom, hogy szinte senki sem fogja elolvasni, pedig érdemes lenne.
Akkor talán egy kicsit másként tudnátok látni, nem pedig potenciális terroristaként tekintenétek az összes menekülőre.

Kénytelen leszek idézni, hosszú lesz :

" Miután sok busz álldogált egymás mellett, a bácsi megmutatta, hogy melyik az övék. Felszálltunk és elhelyezkedtünk a nekünk szimpatikus helyekre. Aztán a többi utas szólt, hogy az nem úgy van ám, mert minden jegyre ráírják az ülésszámot. Aha. Mégis hová és mégis mit? Persze jól kimosolyogva bennünket volt aki segített és megmutatták, hogy az első sor a miénk, plusz a másodikban egy hely. Ezt olvastuk itt-ott fórumokon, hogy a néhány külföldi mindig elől ül, de kiderült, hogy ez nem urban legend! Indulás után az utaskísérő mindenkinek poharat és friss vizet oszt, illetve egy dobozból édességet. Apróság, de kedves dolog, nem? "

"Új sofőrünk valamiért nagyon kedvelt bennünket. Először megosztotta velünk a sütijét, majd amikor teát kért az utaskísérőtől, akkor szólt neki, hogy a külföldieknek is adjon. Jó cukros, de mégis erős tea volt. Nekem nagyon ízlett.
Ezzel nem ért véget a bácsi kedvessége irányunkba. Mikor látta, hogy a szemetest keresem a kis zacskóba gyűjtött szemetemmel, akkor kivette a kezemből és mondta, hogy majd ő elintézi.
Aleppóban a buszpályaudvaron ugye a már szokásosnak mondható történet. Rengeteg taxis, akik fuvart akarnak szerezni. Kedvenc söfőrünk mondogatta is: No taxi, bus! És valóban, ott állt két busz. Nyílván a rossz felé indultunk el (piros buszok és a 12-s a jó), de hevesen mutogatott a buszról, hogy a mááááááásik! Az már csak hab a tortán, hogy nem fogadta el az 1 USD-t, amit a kezébe akartam nyomni. Csak mosolygott és közölte: Welcome to Syria!"

"A belváros legközepébe vitt bennünket és rengeteg helyit kb 15 perc alatt. Egy szimpatikus fiatalember azonnal szóba elegyedett velem. Mint kiderült orvosnak tanul és 3 perc alatt elmondott mindent, amit tudni akartunk. "

"Pár szó, hogy miben különbözik az eddig megszokottaktól. Aki már járt Tunéziában, Egyiptomban, Marokkóban, biztos sok időt töltött el, az ottani bazárokban. Sztem a 3 közül mindenképp Marokkó a legjobb, talán még ott nem annyira „nyomulósak” a kereskedők. De ezt mind felejtsük el. Szíriában ez az egész másképp működik. Mindenki kedves, aranyos, jópofa, nem erőszakoskodik, ha csak benézel egy üzletbe, de nem vásárolsz, akkor is Welcome!"

Még rengeteg lenne amit kiemelnék, de most már ennyi.
Jöhetnek a gyűlölködések, az értlemesebbek pedig elgondolkodhatnak.
Derűs estét! :)
Alain Passard, 3 Michelin-csillagos párizsi séf privát főzőpartiján vettem részt július közepén, aztán rájöttem, hogy ha elég jó a zöldséges, otthon is le lehet utánozni valamennyire. Nincs ennél nyáribb kaja! Borzasztó egyszerű az egész, csak be kell vásárolni a legjobb…..
kakaszem 2015.07.26 15:05:00
@elmeherceg:
Egyszerűsítek a kedvedért.
Olyan mintha azt írta volna, hogy autószerelő műhelye volt, meg autószalonja, de fogalma sincs mi az az ékszíj.

Másrészt nem én kezdtem arcoskodni azzal, hogy idézek : "valószínűleg egy év alatt többször ettem étteremben mint te egész életedben".
Ekkora baromságra már kénytelen voltam válaszolni. Főként, hogy a kaja egyik kedvenc hobbim az edzés és az utazás mellett.
És igen, teljes joggal szólom le. Jobb helyeken ezek a hozzávalók a posztból teljesen alap dolgoknak számítanak, csak a kádárproli gasztrokultúra tekint mindent valami istenkáromlásnak amihez nem elég margarin (pfej) zsemlemorzsa, meg paprika.
  2009 januárjában vettem az első Königswerk órámat, a Königswerk Pilot Diamond Professionel Gold modellt. Az órával szállított elem eddig bírta, így a napokban cseréltetnem kellett. Kapott egy új elemet, egy kis tisztítást és vígan ketyeg tovább a szokott pontossággal. Az…..
Egy jó ideje erősen csökkent a választék többek között a Vatera internetes árverési oldalon forgalmazott Königswerk és Graf von Monte Wehro órákból. Érdekes, olykor bizarr formavilágú, de sokszor ízléses, szép formájú, szép kivitelű órák voltak, melyekből jómagam is…..
In medias res az esti elbaszott bulika után nyitunk egyből. Dorka reggeli pszicho picsaként ébred, amint meghallja a többiektől a pletyit, hogy Kispesti Sziránó és Iza között volt valami az éjjeli bebaszódás hevében, így Zsóti jóindulatú, reggeli indíó „Ittál már ma…..
Ha az országos beharangozó kampánya ellenére valaki még nem tudná: Kasza Tibi Thaiföldön pihengél pár hete a csajával. Önimádata miatt viszont még ott távol a napsütéses menő helyen messzi faszba' sem bír leszakadni a netról. Képes még onnan is állandóan…..
kakaszem 2013.12.27 16:11:57
@Niurka:

Egyébként mi az elvárás?
Kinek lenne joga ráizgulni a kiscsajra?
kakaszem 2013.12.27 16:34:14
@Niurka:

Persze baszki, aki ilyen alkat az sose járjon senkivel.:)
Elsősorban én is az ilyen típusú csajokat szeretem, szerintem semmi furcsa nincs ebben.
Ajándék integetés fingerli a hepimíl mellé: Ez akkor is diszgászting! ..
Subba Ambrus Attila@Busójárás 2013.02.15 14:40:42
Ambrus Attila egy éve élvezi ismét a szabad levegő jóságos áldásait. Úgy tűnik sikerült talpra állnia, a sitten elsajátított kerámiázásból fizeti a sárga csekkeket. Az ország vásárait járva adogatja el portékáit. Így jutott el a busójárásra is, ahol nem csak bizniszelt,…..
kakaszem 2013.02.15 17:15:19
@Panavision:

Figyelj, kapaszkodj meg!
Több piros is van!
Képzeld, sorozatban gyártja.
Fura, mi?
sokszinuvidek.hu/index.php/nap-fotoja/image?format=raw&type=img&id=802
napszemüveg Ray-Ban 2013. 2013.01.03 08:21:58
  3025 Ez itt a kedvencem a jövő évi Ray-Banek közül. A legnépszerűbb márka egyébként annyi újdonsággal jön ki jövőre, hogy másoknak az alapítás óta nem született ennyi modelljük. Azért is időzítettem a posztot az ünnepekre, hogy legyen idő alaposan megnézegetni;…..
kakaszem 2013.01.03 20:27:16
@mennyi?husz!:

Hát, nálam rutinszerű az utánhúzás.:)
Van mondjuk 5 db RB Aviator(barátnőmével együtt) és azon kívül még egy raklap másik márka, de még így is. Megszoktam.
Az olasznál és az amerikainál (régi B&L) is.
kakaszem 2013.01.03 20:29:29
@hungarisztan:

Az biztos, hogy én is érzékeny vagyok az ügyfélkezelésre, de napszemüveggel még nem reklamáltam sehol. Karcolódik, karcolódik. Ez van. Valahogy ez nálam nem számít (reklamációs)hibának, maximum konstrukciósnak.
kakaszem 2013.01.03 20:32:51
@Zsírfeka:

"3-4-5 szemüvege és napszemüvege van"

Szerintem az lófütty, főleg magamból kiindulva és még olasz sem vagyok.
Irigylem azokat a megszállottakat, akik képesek egy húszéves, teljesen átlagos autóval hetekig vagy akár hónapokig foglalkozni, hogy azt többé senki ne keverhesse össze a több tízezer hasonlóval. Előre szólok, hogy az alábbiakban egy szó sem esik majd ízlésről, most az…..
kakaszem 2012.10.13 22:48:20
@Oregon (TM):

www.carpitos.hu/

Egyébként a kárpitosnak (aki ezt is csinálta és ez nem az övé) egy egyes Golfja van. Az is fent van az oldalon, szintén bőrözött motortérrel.
kakaszem 2012.10.13 22:55:11
www.carpitos.hu/Tuning/VW%20Golf1/index.html
Itt az egyes.
Elég sok autó van fent, veteránok is és újak, szóval lehet szemezgetni.
Vannak értelmesek is.:)